Каролев за водната криза: Нехайно управление на ВиК-Перник

Няма контрол над общинските дружества,смята той
10 яну 2020 10:11, Анисия Иванова
40

Проблемът с водната криза в Перник предизвика трус в управлението на страната, а министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа, след като бе отведен за разпит в спецпрокуратурата.

Икономическият експерт Владимир Каролев смята, че проблемът с водата се дължи на нехайното управление във ВиК-Перник.

"На сайта на пернишката община има един доклад от 19 страници, който е от 9 декември м.г. Той е направен от "Софийска вода" и в него ясно се вижда, че проблемът с водата е в резултат на некадърно управление на системата на ВиК-Перник", заяви той в студиото на "България сутрин".

Още по темата

От думите стана ясно още, че в доклада са посочени проблемите - изследвали са как се събира водата и е установено, че на много места водохващането е нарушено. Водата изтичала отстрани.

"Основната част на водата в "Стомана-Перник" идва от техни сонди. Проблемът е, че дружеството, което управлява водния цикъл на Перник, е нехайно. В областта има много села и почти никъде няма измерване. Ти не можеш да разбереш, ако някъде изтича.

Има един преливник, който очевидно е запушен, защото водата прелива. Той все още не е ремонтиран и продължава да прелива, въпреки че в доклада се споменава за този проблем.", допълни още Каролев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Голям проблем е, че няма контрол над общинските дружества, смята той.

"В София има постоянен мониторинг на двата язовира, но това не е направено за язовир "Студена", каза още икономическият експерт.

Според него един от проблемите е, че няколко държавни структури отговарят за язовирите, а една от тези структури е Министерството на икономиката. Каролев смята, че и МРРБ също има някаква отговорност за случващото се.

"Този доклад, който цитирах, "Софийска вода" са го адресирали до кмета Йорданка Фандъкова и към МРРБ", заяви той.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както винаги съм казвал в България на ключови позиции се слагат масово мърлячи, не знам защо е така, ама е ясно до какво води това.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На какво е разчитала и кави дметки е смятала г- жа Приказливкс Павлова, ксто е обещавала големите стабилности и вдъхновително
бъдеще за перничани?
Или щото моментът тогава е бил тържествен, и г-жата ттябвало да се прредстави тържествено.
А после - я камилата, я камиларя. То си е така във всяка адженда. Филмите ги знаем наизуст. А др. Л. Павлова и с-ие да ги снимат като за нямо кино - само да ръкомахат и да си отварят устата.
Останалото го знаем предварително.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И сега има експерти, но никой не ги слуша, защото това , което казват не се харесва на някои. Експертите в момента са насметени в миши дупки!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само едно е ясно - че "експертите" ни са гола вода. По бай Тошово време не само са строяли язовири, ами са ги и поддържали добре. Днес никой не може да ремонтира пет квадрата "преливник".
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каролев пак се намесва с обяснение в "подходящия" момент. Когато много се е изговорило по дадена тема, а той е "експерт" по всичко, нищо че го водят "експерт по икономическите въпроси", той идва и си дава мнението, което винаги е меродавно и последно. А всъщност, Каролев е един дръвник и дразнител и мнението му не интересува никого.
27
0
 
3
 
! Отговори
мери преди 6 месеца
Егати съветника лизач
тоя няма мярка в защита на крадците
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Правилното либертарианско управление на ВиК Перник, е да се вдигне цената на водата до равновесната и да има вода, да отпадне режима.

Перничани няма да се оплакват от липса на вода, а само от цената на водата.

Само богаташите ще пускат чешмата.

Институтът за позорна икономика и суперспециалистът-експерт-анализатор-всичколог Каролев ще дадат пазарно решение на проблема с водата.
25
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 6 месеца
Така е ,Каролче !!! И благодарение на такива ,,съветници,, като теб ,които всичко знаят ,но от нищо не разбират...
24
0
 
7
 
! Отговори
Софийска вода АД преди 6 месеца
Няма контрол, да. Три месеца в имота ми се изливаше питейна вода и дворът ми беше подгизнал, а Софийска вода АД не си мръдна пръста да провери дали водата е питейна или не. Оказа се авария по водопровода ми вътре в двора, но доста преди водомерната шахта, тоест тяхно задължение е да го оправят. Машините с ултразвук нищо не намирали уж... Пускал съм десетки сигнали, накрая си отстраних проблема сам, използвайки услугите на частна фирма. Скоро БГ ще е като Кения. 3-4 градове ще ни останат само.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както пееше Тодор Колев …………"и след мъглата пак мъгла"
22
1
 
3
 
! Отговори
Няма загуба преди 6 месеца
Пълни басейни-празни чаши !
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каролев и групата му , са хората на Ротшилд в България..
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тя работата е ясна. Десетилетия никой не си е мръднал пръста за проблемите на този град, накрая ще се извадят 100-200 милиона от бюджета за спешни мерки (естествено със съответните обществени поръчки), за да се компенсира престъпното бездействие. Демек ще платим всички ние.
19
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 месеца
И ако се направи едно истинско разследване , ще стигнем до дъщерните фирми на руските служби, които контролират енергийните ресурси в България и извършват ремонтите, усвояват обществените поръчки!
По добре да идват американците и англичаните, имат повече енергийна експертност и няма да наказват българския народ със своите некадърни действия!
Не е само важна посоката, важно е тази посока дали води хората към по добро!
Руските служби , трябва да вземат спешни мерки, защото има други случаи!
ЦРУ!
18
1
 
8
 
! Отговори
Василев преди 6 месеца
Ало Банов, Ларгото пропада и тече ли, защото тука в Перник хората нямат вода, да не би да е дошла водата под Ларгото, или герберската некадърност е посята в цялата страна и сега берем плодовете!!!
Няма материал каза Бати Бойко и е прав, само с герберска вярност не става, иска се малко да си чел, да си се трудил и да умееш някои работи!!!
ГЕРБ е на колене, и язовир Студена е до колене!!!
Животът е жесток селяни прости!!!
Агент Тобиас Ванделхоф!ЦРУ!!!
17
0
 
6
 
! Отговори
Конфликт преди 6 месеца
Празните водните чаши срещу зелени градини с кладенци
16
3
 
7
 
! Отговори
Константин преди 6 месеца
Българите сме много т ъ п и, повечето знаем какво се случва, но нищо не правим. НЕ се предприема нищо реално. Този нено е подписвал като са спадали дебитите, защото нищо не се е правило със парите, отпускани за водата в Перник, защото едни чичковци и лелки от герб са ги усвоявали и накрая нено го прибраха, само той е виновен. лиляна павлова не е, бойко не е и подобните им. И още нещо какво стана с джамбаза, нещо се покри случая. Вече не се пише и сега ще е така, ще се пошуми и ще мине.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оп-пппаааа! Веднага адвокат на сгафилите - било само леко разсеяно " нехайство"!
Бе я стига замазвания и баламосвания и пепел в очите!
Да точиш ти тихомълком
милиони левове и да се праеош на невинен д е бил, си е перфектно престъпление.
И не само вик Перник са гушкали. На финала виновни ще са гаргите, че са изпили язовира.
14
3
 
15
 
! Отговори
Ельоменат преди 6 месеца
Какво не виждаш бе лешник? Да приемем , че ВиК Перник е виновна. Аз ли трябва да контролирам нещата или тези , дето сме ги избрали и си пишат бонуси по 6к? Този Каролев е типичната ....... на всеки, който е на власт. Всички са за панделката.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 10

"Не виждам какво невярно или неточно каза Каролев."
Хахахах ах АМНЕЗИЯ. Същия КРЯКАШЕ като не задоволена жена с Валери Симеонов за 2 лифт на БАНКО КАТО УНИЩОЖАТ ПИРИОДЕН ПАРК ПИРИН!!!!