Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие

Той стана деветият министър, който се раздели с поста си в кабинета
Обновена: 10 яну 2020 14:08 | 10 яну 2020 14:00, Красимир Ангелов
107
Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие
Снимка: БГНЕС

Премиерът Борисов прие оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Оставката е депозирана по-рано днес в кабинета на министър-председателя. Премиерът Борисов прие оставката на министър Димов, съобщиха още от "Дондуков 1".

Още по темата

Нено Димов бе задържан за 24 часа след акция на спецпрокуратурата. Арестът на действащ министър е без прецедент в новата история на България.

Димов влезе в кабинета "Борисов 3" от квотата на ВМРО.

По-рано през деня в Министерския съвет лидерът на Войводите Красимир Каракачанов определи акцията срещу Димов като "показно убийство".

Нено Димов стана деветият министър, който се раздели с поста си в кабинета Борисов 3.

В бройката влиза и вицепремиерът Валери Симеонов, който напусна управлението след масовите протести на майките на деца с увреждания, които бяха обидени от негово изказване.

Първи си отиде министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, който напусна на 10 ноември 2017 година заради конфликт на интереси при обществена поръчка във ВМА.

Трима министри си отидоха наведнъж след тежката автобусна катастрофа край Своге в края на август 2018 година, когато оставки дадоха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Правосъдният министър Цецка Цачева напусна през пролетта на 2019 година след скандала с имоти на партийни дейци и министри.

На 14 май миналата година оставка подаде и министърът на земеделието и горите Румен Порожанов. Той беше разпитван по делото срещу бизнесмена Миню Стайков за злоупотреби с еврофондове.

2019 година завърши с още една оставка на министър. Този път тя беше дадена от социалният министър Бисер Петков. Борисов обясни неговото отстраняване с липсата на комуникация от страна на другите министри с Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
3
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Тази оставка да не е златен талон "едно пропускане на затвор". Ей алоо ?? Управлявате народ а не " монополи". Това всичкото са престъпления, злоупотреби с власт и корупцуя. Ефективните присъди кога ?
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали Тиквата преди месец обясняваше, че кризата в Перник била заради "некадърно управление" от страна на ВИК Перник и че нямало да търси отговорност у Димов?Оказа се наполовина прав, само с леката разлика, че ВИК са си вършели работата, докато некадърното управление на правителството му остави Перник без вода.
100
2
 
5
 
! Отговори
Манолски преди 4 години
Хващам бас, че повече от половината ще ударите палец нагоре, Нено да изяде 100 тояги на гол гръб и после у кауша
99
2
 
5
 
! Отговори
Неньо от Карцера преди 4 години
Не съм подавал оставка и не съм задържан. Просто оказвам съдействие
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Димов е за затвора. Подписвал е документи без изобщо да ги прочете, да ги погледне.Що за човек е той? Нима не е видял, че за цяла породеца от месеци притокът към язовира е 10 пъти по-малко отколко изразходваната вода.Абсолютен безхаберник! Умен бил, физик бил, доктор бил. Ако ще и академик да е, но това не го оправдава, че е безхаберник. Затова мястото му е в пандиза!
97
2
 
8
 
! Отговори
гостенин преди 4 години
Театърът със задържането на министър Нено Димов беше само за да подаде оставка без да се разсърдят патриотите. Защото, ако се бяха разсърдили падаше правителството. Е, сега оставката е вече факт, а патриотите се барат по ушите и мълчат. Всичко е точно, както е уговорено от задкулисието.
96
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конс Нено Димов
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 88Еми точно за това Европа с право ни хока за съдебната ни система. Да не можеш да осъдиш и вкараш в затвора тези които за 5 годни фалираха 2 пъти държавата?
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 96Много просто. Щото този остави 100 000 на мизерия. Па онез просто няква далавера с пари без да засегнат видимо някой.
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влязъл в договореност и работил за интересите на фирми и прокуратурата го подгони и арестува. Обаче Цветанов също беше влязал в договореност и работил за интересите на строителни фирми, срещу което беше получил апартамент на безценица. Защо при сходни обстоятелства Цветанов и Цецка Цачева си стоят в новите апартаменти и се радват на престъпно придобития лукс?
92
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов носи ли някаква отговорност за това, което вършат министрите от правителството му. При положение, че е бил принуден да разкара 9 министри, това не означава ли, че и на самия Борисов трябва да му се потърси политическа отговорност за работата на кабинета?
91
2
 
17
 
! Отговори
тя преди 4 години
Оставка , съд ,затвор ! Така трябва да се работи, всичко друго е ала -бала !
90
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този се размина с оставка. След време я посланик, я депутат. А хората без вода - ще пият "оставки".
89
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко редом с Пухкавото Лили са за пандиза по казуса язовир Студена,министърНено Димов е само поредната Калинка играеща ролята на бушон!
88
2
 
8
 
! Отговори
поглед преди 4 години
Още мааалко и ще стигнем румънците. Ама още, на тоз етап е недостатъчно.
87
2
 
21
 
! Отговори
тя преди 4 години
Начело на Държавата се изредиха много престъпници , които с делата си докараха България до "просешка тояга " , трябва да ги бесим , такива престъпления са вършили към народа си !
86
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само оставкиНе само оставки, Кьовеши, затвор и групово обезчестяване на политици в панделата, тогава ще се оправят нещата.
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Обясни за 11 години управление, колко от тия комунисти, крали "нагло и безнаказано" са вкарани в затвора, или поне обвинени от прокуратурата?Понеже Баце точно така се заканваше 2009 година - "Ще вкарам всички крадливи комунисти в затвора!"
84
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16 милиарда евро заем, потънали незнайно къде. - Ликвидирано птицевъдство- Ликвидирано говедовъдство - Ликвидирано свиневъдство - Фалит на КТБИ пак комунистите им виновни.Алоу! От 11 години комунистите са аут от властта, управляват гербаджиите, кога ще поемат отговорност?!
83
4
 
22
 
! Отговори
Само оставки преди 4 години
няма да решат проблемите, ще сложат следващата калинка и ще замажат положението. Време е вече за карирани костюми, иначе ще си тъпчем на място. Докато ГЕРБ са на власт, нищо добро не очаквайте!