Прокуратурата поиска постоянен арест за Нено Димов

Той беше обвинен в умишлена безстопанственост
Обновена: 11 яну 2020 11:49 | 11 яну 2020 11:45, Елка Василева
54
Прокуратурата поиска постоянен арест за Нено Димов
Нено Димов. Снимка: архив, БГНЕС

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Нено Димов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Мотивът да се иска постоянна мярка е, че той може да повлияе на събирането на доказателства, както и на другите процесуално-следствени действия.

Предстои да бъде насрочен час, в който да се гледа мярката на бившия министър.

Още по темата

Вчера от прокуратурата съобщиха, че Нено Димов е обвинен за умишлена безстопанственост за водната криза в Перник. Той беше задържан в четвъртък и прекара нощта в ареста на Трето районно управление в София. След това му беше наложено и 72-часово прокурорско задържане.

Според прокуратурата екоминистърът не е изпълнил задълженията си по закон да забрани подаването на вода за промишлени нужди от язовир "Студена" въпреки получаваните справки всеки месец, че притокът на вода е значително по-малък от разхода.

Димов подаде оставка от ареста. Предстои Народното събрание да я гласува. Следващата седмица на заседание на Коалиционния съвет трябва да се реши кой да стане новият министър на околната среда и водите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
ПЕПИ преди 4 години
ОНЯ БЕРЛУСКОНИ ДАЛИ НЕ ИДВА, ЗА ДА СИ ПЛАСИРА *** У НАС? ЗАЩОТО ВЪПРОСИ ОТ ТАКОВА ЕСТЕСТВО СЕ РЕШАВАТ НА НАЙ-ВИСОКО НИВО. ИНАЧЕ ДО СЕГА ТРЯБВАШЕ Б.Б. ДА Е ВКАРАЛ В ЗАТВОРА ВНОСИТЕЛИТЕ НА *** ОТ ЕВРОПА, АФРИКА И ОЩЕ КОЙ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ?
43
0
 
1
 
! Отговори
Мамсиджейс90216 преди 4 години
А КОЙ БЕШЕ МИНИСТЪР ПО ОКОЛНАТА СРЕДА И ПРЕМИЕР, КОГАТО В НАЧАЛОТО НА НОВАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" ИЗЧЕЗНА ВОДАТА НА ЯЗОВИР "ИСКЪР", ЧЕ БЯХМЕ НА РЕЖИМ - НАЛИВАХМЕ ОТ ПОКРАЙНИНИТЕ НА СОФИЯ ОТ РАЗНИ МИНЕРАЛНИ ЧЕШМИЧКИ, ЧАКАХМЕ НА ОПАШКИ ПО 2 ЧАСА, А ВОДАТА И ТАМ ЦЪРЦОРЕШЕ?
42
0
 
1
 
! Отговори
Мамсиджейс90216 преди 4 години
А БЕ НЕНО, А БЕ МИНИСТРЕ! СЕЧЕ СЕ ГОРАТА, ВНАСЯТ СЕ *** НЕ ВСИЧКИ ЧУЖДЕСТРАННИ СМЕТИЩА И СЕ СКЛАДИРАТ НА НАШАТА НАЙ-ХУБАВА ЗЕМЯ, ИЗТОЧВА СЕ ВОДАТА ОТ ЯЗОВИРИТЕ - СЪЩО НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО. НЯМА ДЪЖД ЗАРАДИ ИЗСИЧАНЕТО НА ГОРИТЕ. ЗВЕРОВЕТЕ ЩЕ ТРЪГНАТ ПО СЕЛАТА И ГРАДОВЕТЕ, ЗАЩОТО НЯМА ВЕЧЕ И ЖИВОТИНКИ ИЗ ГОРИТЕ, ЗА ДА СЕ НАХРАНЯТ.КАКЪВ МИНИСТЪР СИ, КАКЪВ ЧОВЕК СИ, НАРОДЪТ ТИ ПЛАЩА ЗАПЛАТА ЗА ДА СИ ГРИЖИШ ЗА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ!!! МАЙ СИ СИ СПАЛ СПОКОЙНО, ЗАЩОТО НИЩО ОТ ТОВА НЕ ЗАБЕЛЯЗВАШ!
41
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 4 години
Умишлена безстопанственос подплатена с милиони !
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мълчанието е злато и скорошна свобода.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влади каза на народа: "Министърът не трябва да е експерт. Трябва да е политическо животно - калинка." С тези мотиви уволниха Петков.
38
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Поредният бушон на Бойко. Само не разбирам защо го прикрива. Явно солидно е подплатен за да мълчи.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво, като сме наясно, че Борисов е главният? Наясно сме също, че Борисов е станал такъв, какъвто е благодарение на дребни души с рибя уста и липса на съвест, като персоната тук.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако иска да помогне на себе си и на гражданите на Перник, Нено не трябва да се оправдава с подчинените си експерти, а да посочи кой го е притискал отгоре да слага подписа си! Там е заровено кучето, защото трябва наистина да си марсианец, за да не видиш какво бедствие се задава!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво му пречи на министъра да бута по някоя друга хиледарка на експертите по веригата, за да му представят угоден нему документ? В случая става дума за преценка на числови данни. За многото години в сектора Нинов е бил длъжен на се научи да чете справки. Тук не става дума за някой селски гьол. Големите язовири в страната са напълно обозримо количество. Могат и лично да се обходят поне по 2 пъти на година. Но! Както пише в Библията: В началото бе логосът! (т.е. мисълта, волята)
34
0
 
7
 
! Отговори
Димо Ненов преди 4 години
И шкембето е за там както и другите начело с Боко , без него нищо не се решава , той е главния
33
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Стига сте нагнетявали с изказванията си обстановката. До сега не ви ли е ясно, че без знанието и одобрението от премиера нищо не се случва в България. Всички тия пионки /министри и други/ докато не получат разрешение от премиера не действат на своя глава. РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА.
32
0
 
7
 
! Отговори
sas преди 4 години
тези от прокуратурата голям зор да те държат 7 месеца в затвора без присъда. Пускайте ги домашен арест и да не им плащаме кроасаните и кафетата всеки ден.
31
1
 
13
 
! Отговори
Кумоняга преди 4 години
Днес Т е 10-15 гр. а е зима !!!!.....Искаме незабавно оставката на Борисов!Не ,че знаем кво ша праим тогава ,но Р.Овч.ще помага ..Така обеща
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете водата и в ареста... Да се оПерничи и този индивид
29
1
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
До 24Написал си го с правописна грешка .....Според вашия мин.на куртурата се пише "Збогом"
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kogato bg futbolen otbor igrae vajen bg mach, ima podroben ogromen interes kam national tima predi macha, v pochivkite, sled macha, razbor na igrata, vseki igrach, couch kazva svoeto mnenie...zurnazti, medii, tv, nadprevara...kade e v tasi analogichna i mnogo po-vajna sluchka nationalnoto real osvedomiavane i publichen interes za vsichki vajni uchastnici v tozi vajen mach za vodata na edin bg grad s nad 100 000 glavi naselenie hora, jivotni, ptici... hiliadna smart e pechalba za bg patriarh?!
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В новата ни история само Блага Димитрова имаше характера да се откаже от високия пост, защото не е имала възможност да върши полезни дела и защото е била несъгласна в налаганата и партийна политика.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е достойно мъж на държавен пост да прехвърля отговорността на някой си! Признак е на безгръбначност и най-малкото, което заслужава, е презрение!
25
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 4 години
С този гл. прокурор успяхме да стигнем нивото на Римската империя от ранното средновековие. ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА! Апропо, хляб няма, така че е само зрелища. Зрелишата са безплатни - за тях плаща самия потърпевш. А кога ли ще ги стигнем американците? А всъщност тези,които са платили под масата за построяването на частните си вецове и тези, които са им дали разрешителното те да се строят на язовири за питейни нужди, и тези които са занемарили градските водопроводни мрежи ги няма в прокурорската схема.