Политолози: Опозицията няма интерес от предсрочни избори

Коментар на проф. Антоний Тодоров и доц. Румяна Коларова
13 яну 2020 12:44, Анисия Иванова
43
Политолози: Опозицията няма интерес от предсрочни избори
Снимка: Bulgaria ON AIR

Специализираният наказателен съд взе решение да остави в ареста вече бившия екоминистър Нено Димов. Той бе задържан при спецакция на прокуратурата в петък и обвинен в умишлена безстопанственост. Според обвинението Димов носи отговорност, защото е подписвал графиците за водоползване и така е допуснал водата да отива за промишлени нужди на "Стомана" и ТЕЦ-Перник.

Едва октомври месец до Нено Димов достига информацията, че има проблем с водния обем на язовир "Студена". Той заяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си.

Още по темата

"Този публичен арест цели да успокои общественото мнение, но това очевидно не решава кризата. Тя е твърде дълбока и има нужда от сериозни и спешни мерки", смята политологът проф. Антоний Тодоров.

Според доц. Румяна Коларова най-сериозният трус за правителството би предизвикал загуба на избори. "Това е нещо, което в случая е било избегнато чрез отлагането на работещо решение за кризата", каза тя в студиото на "България сутрин".

"В тази ситуация съм убеден, че голяма част от хората разчитат на едно обективно следствие, което да изясни цялата вина. Министрите носят не само политическа отговорност, те имат и административни функции", коментира проф. Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

И двамата не вярват, че вотът на недоверие срещу правителството ще бъде успешен.

"В това правителство и в този парламент би противоречало на всякаква парламентарна логика да успее вотът на недоверие", отбеляза доц. Коларова.

А проф. Тодоров посочи, че в момента и опозицията нямат никакъв интерес от предсрочни избори.

Още една министерска оставка е напълно възможна, защото Министерството на регионалното развитие и благоустройството също носело сериозна отговорност, смята анализаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Борисов, който приема спокойно хореографията на пиарката си, най-после вижда, че Путин е видимо изумен от подобно посегателство, каквото неговия екип никога не би си позволил. Борисов решава да реагира като големите лидери така:Éла ти, де.
36
0
 
0
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Откровена ирония у руснаците предизвикват настойчивите усилия на пиарката на Борисов Севда Арнаудова да запечата шефа си и то в анфас, а не в гръб, на снимка с Путин. Нарушавайки протокола, тя го дърпа и побутва, за да може да снима лицето, а не само осакната му за собствения Фейсбук профил на премиера, където Арнаудова редовно пуска видеа от активностите на Борисов.
35
0
 
0
 
! Отговори
божанков бсп депутат преди 4 години
Във водният сектор се инвестираха над 3 млрд. лв, но продължава да се губи над 60% от водата. Или този сектор се води умишлено към фалит с цел приватизация, или се управлява некадърно.Българите плащаме най-много за управление на отпадъците в цяла Европа. Плащаме повече от белгийци и холандци, а в същото време получаваме италиански ***. И в двата случая решението е оставка на правителството, каза Божанков.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето ви нейното изказване, па си вярвайте на платените политолози Коларовица и Тодоровеца.
33
0
 
1
 
! Отговори
корнелия каза днес преди 4 години
Директно са назовани и виновниците - министър и зам.-министър правят лобистко законодателство в полза на големи частни интереси. Тол-системата е отложена отново и е напът да се провали. Завърна се чумата по свинете и нови десетки хиляди животни се умъртвяват. Цял сектор в животновъдството се унищожава това доведе до невероятен скок в цената на месото над 50 процента, а на колбасите 10%. Предупреждават ни, че ще расте цената на хляба, расте цената на водата. В много общини се увеличават местни данъци и такси, а близо 2 милиона българи продължават да живеят с пари под прага на бедността. Т
32
0
 
1
 
! Отговори
корнелия каза днес преди 4 години
Народът плати стотици милиони за безводие и *** вода. България е превърната в сметище на света. Международната и българска мафия печели много смъртоносни пари за сметка на здравето на българския народ, пред погледа, а може би и в съучастие с българските власти, съдейки по последните действия на прокуратурата. Висши държавни служители, управителят на НЗОК, заговориха за организирана система за източване на Здравната каса.
31
0
 
1
 
! Отговори
корнелия каза днес преди 4 години
Започваме и тази сесия в криза правителствена с поредната 9-та смяна на министър в кабинетаКриза с водоснабдяването - близо половин милион българи са в режим на вода. 100-хиляден град е изправен пред избора работа и хляб или вода. В десетки други градове от години хората не знаят какво е постоянно течаща чиста вода. За десет години три пъти се повишиха цените на водата.
30
0
 
1
 
! Отговори
корнелия каза днес преди 4 години
За 10 години превърнахте политиката в търговия. Но цинизмът е, че плащате собственото си спокойствие с парите на хората. Взимате им непосилни данъци и при всеки бунт, министър-председателят си плаща такса спокойствие с техните пари, изкарани с труд. Но не за да има развитие и растеж на страната, а самоцелно за да се запази властта. След 10 години и този модел започва да се изчерпва и да не работи. Системите започват да гърмят една след друга. Унищожихте кръвоносната система на държавността
29
0
 
1
 
! Отговори
Корнелия нинова каза преди 4 години
Обръщам се към другите парламентарни партии, които се определят като опозиционни, към извънпарламентарни партии и граждански сдружения, които искат промяна. Уважаеми колеги, всеки от нас тича по своята писта и силен в своята тема, но е слаб, защото е сам. Всеки от нас има идеи за промяна, при всички нас има кадърни и почтени хора. Нека се опрем на тях, на жизнените сили на българския народ, защото имаме една обединяваща идея да сменим това управление и да променим България и живота на българите. Възможно е да го направим, но не просто да вземем техните постове, а за да гарантираме икономичес
28
0
 
1
 
! Отговори
корнелия каза преди 4 години
Говорите, че искате консенсус по стратегически важните за България въпроси. Уважаеми българи, това е лозунг, когато управляващите са притиснати до ъгъла. През всички тези години предлагахме консенсус. Всички наши разумни предложения бяха отхвърляни без аргументи. Призивът за консенсус се използва в криза, но не е искрен. Никога подадена от нас ръка по тези теми не е била приемана. Ето защо, смятаме, че промяната за България, и за живота на българския народ, преминава през промяна на управлението.
27
0
 
1
 
! Отговори
корнелия нинова каза преди 4 години
Скъпи български граждани,Не вярвайте на лъжи и манипулации, че БСП влиза в договорки, задкулисие, каквито и да са разговори за крепене на това правителство. Искам да съм пределно ясна - ние работим за сваляне на този кабинет и на това управление. То, освен безхаберно и некомпетентно, вече е вредно за България. Винаги има алтернатива по всички теми, които засегнах, ние от БСП от години сигнализираме министерства, МВР, прокуратура.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://live.bstv.bg/ Приятно гледане. Долу дезинформациите на гербавите кривозъби съскащи Колела
25
0
 
0
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
а тоя министър който искаше да отрови вадата на Добруджа с шистов газ що не е в затвора?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега на вота на недоворие уважаеми избиратели на Воля ще видите как са патерици на Борисов. Пак гласувайте след това за тия лъжци
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербераси горе виждам статия - БСП си има цел иска да бута Борисов 3.. Що лъжете като дърти ромчетачестито ви европейско развитие - запалената къща на адвокат ирен савова, честито ви 111 място по медийна свобода а при БСП беше 36 о. Народът и да го лъжете че е добре си вижда съдраните ***.
22
0
 
1
 
! Отговори
111 МЯСТО ПИКЧЪРС преди 4 години
По гербавата телевизия са поканени гербавите храненици Тодоров и Коларова, които след като са опапкали поредната гербава порция народна пара твърдят че властта е прекрасна! Гледайте по интернет Българска свободна телевизия, за да видите и гледната точка на опозицията. Ако от он еър бяха поканили и опозиционен човек щеше да има дискусия. Но не цензура разбираш ли-.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл , стадото си обича овчаря .Нищо че ,то намалява овчаря извлича все по хубав приход от него .И то с по малак разход, стригането например му излиза безплатно вече .
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е объркано и в близките 20 години няма да се излезе от кризата,няма спасение.РЕзултатите са факт-погледнете държавата или ТЕРИТОРИЯТА?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политическите партии и техните лидери са нагазили в едни и същи Айна и само самодейно театро ни разиграват.Що никой от опозицията не се обажда за вносните балирани отпадъци (другата дума е забранена тук)? Явно всички са се облажили. Вецове-мецове - също е тема табу.Истината е, че всичките са от едно котило и бъркат в една и съща каца с медец.Ако някой се прави на поредния спасител, той също иска да се докопа до нея - до кацата.Не им вервам, ама хич!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата соросоидална общност стана адвокат на своя човек. Атака предложи този за министър.