Новият екоминистър е ясен! Ревизоро сяда в стола на Нено Димов

Номинацията му дойде на заседание на Коалиционен съвет
Обновена: 14 яну 2020 17:01 | 14 яну 2020 11:20, Камелия Цветанова
135

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството ще предложи за нов министър на екологията Емил Димитров-Ревизоро.

Това стана ясно след заседание на колационния съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти.

Ревизоро е депутат от гражданската квота в парламентарната група на ОП.

Още по темата
Той e юрист и бивш шеф на Агенция "Митници" по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски

До номинацията му се стигна, след като Нено Димов беше арестуван и после подаде оставка като министър на  околната среда.

За да стане министър, кандидатурата на Емил Димитров ще бъде гласувана в Народното събрание, което се очаква да стане на първото заседание на парламента след дългата Коледна ваканция на депутатите.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е вице на премиера Бойко Борисов, отсече, че патриотите няма да приемат Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад.

"Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават, а те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година", категоричен бе Каракачанов.

"В тази ситуация той си е подал оставката, която ще бъда разглеждана от парламента. На неговото място сме предложили Емил Димитров", продължи Каракачанов.

По думите му основната задача пред Ревизоро ще е проверка на ВиК системите.

"Въпреки че не му пряко задължение, той ще се наеме с тотални проверки и ревизии на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността на подобно положение", допълни Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екология няма на практика и не спазват никакви екологични норми.
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е , и ??? Как се казва бушона няма никакво значение ! А като няма значение има ли смисъл ??По добре сложете Минчо Праздников , или....новата Плевнелиева ( или той е вече Банов)....Хидро инженер...готов имаме и го пренебрегват...уф
65
0
 
21
 
! Отговори
Лоша новина преди 4 години
Лоша новина за българския народ.
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИНе съм член на никоя партия нито в миналото, нито сега! Моля, не ме вкарвай към бройката на едни или други фенове партийни.
63
0
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ще кажа истината гола - на този ветровит е стола.В окрадената ни "държава",грабежа пак си продължава!
62
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАТРИОТИ АМА РУСКИ, НЕ БЪЛГАРСКИ
61
0
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Това ми прилича на вица за двете мутри, дето като ги срещнал боса им и ги питал какво правят, те казали: ами едни пари тука менкаме...А те си *** един на друг в устите за бас :))) И тези нашите тук политици същите, *** си в устите, ама 30 години все едни и същи си се менкат
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А има ли ИТ кард тоя ревизор? За един преятел питам.
59
1
 
28
 
! Отговори
Градация преди 4 години
След министър, който НЕ ИСКА ДА РАЗБИРА от екология преминаха към назначение на министър , който НЕ РАЗБИРА от екология. Това министерство очевидно е излишно защото се грижи най-вече за мутробизнеса, а ПРИРОДАТА Е САМО ПРЕЧКА.
58
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БСП оставки на министри не е имало никога за грабеж и корупция с изключение на Нинова която беше изгонена от Станишев за кражби от министерството.
57
1
 
29
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
нито извършва ремонти по водопроводите в цялата страна и язовирите-----------------------------------------------------------------------------------------------------При соца имаше строеж и поддръжка, но вие скачахте да дойде сегашния ФАЛИТ !
56
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разчитат, че с една смяна на бушон хората ще стоят без вода занапред и с мръсен въздух. Тишина от министри и депутати и никой не спира ***, нито извършва ремонти по водопроводите в цялата страна и язовирите.
55
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По крадливи от БСП не е имало, сегашните са направо цвете.
54
4
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Поредния калпавгербав рестарт,за ДС мафиоти,пак да крадат !
53
2
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
едно не ми е ясно:-До кога тая ПАРОДИЯ "Бихме ги десет пъти на избори" ще продължи да диктува битието на клета България?..НИЕ СМЕ УНИКАЛНИ!!..УВИ!
52
2
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
имаше един виц на времето:-"Когато нещата в един бардак не вървят,"Мадам" не сменя креватите,сменя..к-вите.."Тая максима важи напълно и за Бардака на Тиквата.......щуротията е,че сменя старата к-ва с още по-стара....Но,толкова може "Мадам Тиква" ,толкова прави....Айде да е хаирлия!...Шкембе пак стисна "Мадам" за ...сещате се..
51
6
 
14
 
! Отговори
мак преди 4 години
Оставката е заради ареста и двете кризи, а не защото димов е морален и си тръгва заради несправяне. И не е никаква изкупителна жертва, той бе последния министър и той носи отговорност, но да не забравяме и други некадърници по веригата. А ревизоро може и да се справи, ако работи със специалисти, а не със случайни хора.
50
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с какви очи казват на хората, че увеличават данък смет и цени на водата? Кой, кой, кой е сключвал договори за внос на опасни отпадъци от няколко държави и срещу колко милиона трови целия български народ?
49
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнозинството бг се интересуват от 3 теми,а медиите трият въпросите ни.1. Кога ще спре горенето на чужди отпадъци в БГ,за да можем да дишаме свободн. Борисов ще гарантира ли,че това ще спре?2. какво е положенитео с водата и заплашена ли еполовин БГ от криза заради сушата лятото,есента,и сега зимата? Защо се увеличи цената на водата,какви са тези загуби като течове няма,а ромите да си плащат 3. Кой пуска чума по свинете,и убива бг свинепроизводство,и до кога ще продължава това
48
4
 
41
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Това назначение показва, че властта е напълно изчерпана.