Новият екоминистър е ясен! Ревизоро сяда в стола на Нено Димов

Номинацията му дойде на заседание на Коалиционен съвет
Обновена: 14 яну 2020 17:01 | 14 яну 2020 11:20, Камелия Цветанова
135

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството ще предложи за нов министър на екологията Емил Димитров-Ревизоро.

Това стана ясно след заседание на колационния съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти.

Ревизоро е депутат от гражданската квота в парламентарната група на ОП.

Още по темата
Той e юрист и бивш шеф на Агенция "Митници" по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски

До номинацията му се стигна, след като Нено Димов беше арестуван и после подаде оставка като министър на  околната среда.

За да стане министър, кандидатурата на Емил Димитров ще бъде гласувана в Народното събрание, което се очаква да стане на първото заседание на парламента след дългата Коледна ваканция на депутатите.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е вице на премиера Бойко Борисов, отсече, че патриотите няма да приемат Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад.

"Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават, а те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година", категоричен бе Каракачанов.

"В тази ситуация той си е подал оставката, която ще бъда разглеждана от парламента. На неговото място сме предложили Емил Димитров", продължи Каракачанов.

По думите му основната задача пред Ревизоро ще е проверка на ВиК системите.

"Въпреки че не му пряко задължение, той ще се наеме с тотални проверки и ревизии на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността на подобно положение", допълни Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
collectotor преди 4 години
и след това влиза в килията на нено димов
106
0
 
2
 
! Отговори
ПЪЛНА РЕВИЗИЯ преди 4 години
ДА СЕ ПРОВЕРИ РАЗХОДА НА ПАРИТЕ И ДЕЙНОСТТА НА ВИК-ПЕРНИК, ЗА 5-ГОДИНИ НАЗАД!!!!ЩЕ СЕЗИРАМЕ ЕБР И БРЮКСЕЛ!
105
0
 
2
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 4 години
БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ВИК ПЕРНИК, КАМЕН КАМЕНОВ ОТ БСП, Е ДОКАРАЛ ВИК-ПЕРНИК ДО ФАЛИТ С КРЕДИТ ОТ 3-млн., И Е ПРОВАЛИЛ " ВОДНИЯ ЦИКЪЛ" ОТ ЕС И ЕБР!КЪДЕ СА ПАРИТЕ, КАМЕНОВ...??!!ЗАЩО ОГРАБИ ВИК-ПЕРНИК И. ОСТАВИ НАРОДА НА СУХО, КОМУНИСТ ДОЛЕН.....??!!
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рeвизoрo e чoвeк зaвършил хoрeoгрaфия, пocлe и aз нe знaя кaквo -икoнoмикa ли, прaвo ли... Знaчи e дялaн кaмък и cтaвa зa вcичкo. В тaзи държaвa нaли знaeтe кaк e: мaлкo cтoлoвe мнoгo гъ..вe. Тoзи чoвeк пo никaкъв нaчин нe e рaбoтил в oблacттa нa eкoлoгиятa и вoдитe. Cлeдoвaтeлнo нищo нe рaзбирa oт тaзи рaбoтa. Методи Андреев
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДИМО НЕНОВЗа какво ти е да подава оставка? Следват предсрочни и овцете пак ще го изберат.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много жалко пак калинка,Министър на околната среда и водите трябва да е хидроинженер но явно в ГЕРБ нямат кадри.
101
0
 
6
 
! Отговори
дунавска звезда преди 4 години
не виждам разлика между предишния и новия министър еднакви калинки
100
0
 
7
 
! Отговори
Русомраз преди 4 години
Емил Димитров - Язовиро...:))))))))))))))))))
99
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
Предлагам преди назначаване на министри да се прави теста "Гриша Ганчев". Дава му се чук, тесла и пирони, трионче и дъски и за 3 часа да скове къщичка за птички.Ревизоро не може да го издържи.
98
0
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Този какво беше завършил.Маи хореография
97
1
 
3
 
! Отговори
И никакви преди 4 години
Дронове на фащ в БГ.
96
0
 
22
 
! Отговори
КОЙ преди 4 години
С ревизори, ченгета и прокурори няма да се спаси нито природата, нито живота на хората. Каква полза има от хрътки, след като размножават в управлението на страната мутри и калинки? Че спускат парашутисти, за да им покриват далаверите, стана ясно и на децата, ами поне да са малко от малко специалисти в дадената област. Очевидно са толкова дебилни и престъпно безотговорни, че не са в състояние да различат архитект от археолог, андролог от антрополог, терапевт от теолог.
95
9
 
1
 
! Отговори
до 101 , 102 преди 4 години
Бойко Борисов не е длъжностно лице по смисъла на закона, той не е подписвал тези документи. Изопачавате.
94
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Длъжностното лице",допуснало ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО на Нено,..ПО ТВЪРДЕНИЯ НА ГЕШЕВ-прокуратурата,Е лицето.."Бойко Методиев Борисов",временно изпълняващ длъжността "Мин. придсидатиль"..Лицето Б.М. Борисоф СЪЗНАТЕЛНО е допуснал "министъра" му да извърши ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО,за което сега Гешеф запрята ръкави..Е,за лицето "Б.М.Б." не важи ле чл.285?..Или викате:-"Ама Боко не е знаел"?!Е,за какъв *** е тогава там Банкянския ***?!?!?!Та шофер на джипка той може да си бъде и БЕЗ да трови общестгвот
93
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
абе щуротии,какво да очакваме?..Обаче забележете на какво никой не смее да обърне внимание от тоя ДЕСЕТИ,или ДВАДЕСЕТИ случай на ИЗДЪНКА на "кабинета":..В НК пише:-"Чл. 285. Длъжностно лице, което съзнателно допусне подчинено нему лице да извърши престъпление, свързано със службата или работата му, се наказва с наказанието, предвидено за извършеното престъпление."АКО допуснем ,че Нено е извършил престъпление,то какво става с "длъжностното лице,ДОПУСНАЛО подчинения му да извърши ПРЕСТЪПЛЕН
92
0
 
11
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Ако Ревизора ще се справя по - добре от Нено Димов, защо не го сложиха първо него на този пост, а назначавате другия? Или пазят по - доброто за после? Смешници.
91
1
 
12
 
! Отговори
тя преди 4 години
Министъра затова е министър , щото носи цялата отговорност на министерството , в противен случай е ненужен ! Нека в България да имаме министерства без министри , сигурно ще работят по- добре ! Смешни оправдания на тия които защитават такива като Димов !
90
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Дошла телеграма с поздравления от Мексико! В нея пише: - Зоро е нашият национален герой! Препоръчваме! Така се маскира и обира, че не може го хванете...
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден вече ни облъчват колко министърът не бил важен, имало други по веригата. Ами като други вземат решението и ще носят отговорност, да има само един подпис при документите, да се знае кой решава! Да ги попитам тези защитници на онеправдани министри: Като се пуска в експлоатация обект, кой подпис е най - важен, решаващ? Не е ли последният? Да не би Путин да строи газопроводи, да не е първа и единствена инстанция? Грозно е да си вярвате, че хората са зависими от вашето купено становище!
88
0
 
15
 
! Отговори
тя преди 4 години
Нено димов като взимаше поста казе ,че се явява като експер , щото той е десен , а сега изведнъж стана политическо лице и не е експерт ! Хората помнят бе *** ,дето стана министър от алчност - да лежиш и взимаш много пари !