БСП тръгна на война срещу нецензурните думи и обидите

Левицата предлага промени в ГПК
31
БСП тръгна на война срещу нецензурните думи и обидите
Архив: Булфото

БСП тръгна на война срещу нецензурните думи и обидите със закон.

Левицата предлага с промени в ГПК съдът да връща исковата молба, ако тя съдържа груби или нецензурни думи, обиди или заплахи.

По този начин социалистите искат да спрат зачестилата практика на отправяне на обиди, нецензурни думи и заплахи в съдебната зала и в исковите молби.

В последните години се наблюдава тревожна тенденция при процесуални действия, отправени до съда, включително при подаване на искови молби, да се използват хулителни твърдения, заплахи, обиди, цинични изрази, насочени както към насрещната страна, така и към магистрати, пишат социалистите в мотивите си към предложените промени в ГПК.

Според тях употребата на недопустим съдебен език не разкрива просто липсата на възпитание.

Често използването на непристойни изрази било показателно за случаи, при които страната всъщност не търсила реална защита, а действията й по сезиране на съда основно били насочени към причиняване на вреда на насрещната страна или към нарочно затруднение на работата на съда.

Ползването на такъв език и последващото непристойно поведение в съдебната зала при разглеждане на делата може да се определи като грубо неуважение към правосъдието, защото то противоречи на самата идея за търсене на защита от съда, мотивират се още от БСП.

Идеята е при употребата на такъв език даденото процесуално действие да се смята за неизвършено, а предявеният иск за недопустим.

Според левицата тази разпоредба би позволила съдът да игнорира всяка недоброжелателна молба, дори ако чрез нея страната се опитва да упражни процесуално действие, за което има преклузивен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Примериза простащина и грозно говорене , обиди можем да гледаме когато народен представител се изказва срещу свой колега и срещуорганизация като цяло . Особено един грубиян сменил доста пъти убежденията си и партиите , бивш кмет на Пловдив.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е страшен удар за ГЕРБ, които друг език не знаят.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП/БСП ЕДРИ КАПИТАЛИ КАЗАХА ЛИ КОГА ЩЕ ВЪРНАТ ОТКРАДНАТОТО ОТ БЕДНИЯ СИ НАРОД- А ГЕЧЕВ- КОГА, ЗА КРАЖБИТЕ НА ВЕКА ОТ КОМУНИСТИТЕ ДАВНОСТ НЯМА.
20
3
 
9
 
! Отговори
БСП СИ ОТИВА... преди 4 години
СЕЛЯНКАТА ОТ с.КРУШОВИЦА , ПАК СЕ ОПИТА ДА СЕ НАПРАВИ НА "ВЕЛИКА"!ЯВНО НЕ СХВАЩА , ЧЕ ИСТОРИЯТА , БАВНО, НО СИГУРНО Я ВОДИ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!В БКП/БСП--НЯМА КАПКА ПОЛИТИЧЕСКА "ИДЕОЛОГИЯ", ИЛИ "СОЦИАЛЕН ЕЛЕМЕНТ", ОСВЕН ВЛАСТТА И ПАРИТЕ НА НАРОДА!БКП/БСП Е ПАРТИЯ НА "РУСОФИЛСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО" СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ!В ЦЯЛА ЕВРОПА --НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ...
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е Корни не се спря миналата година, сега на война ми тръгнали. По-жалки човечета от тях, няма.
18
3
 
7
 
! Отговори
*** преди 4 години
Вашта *** ***, *** бсп *** ***!!!
17
3
 
6
 
! Отговори
ИДЕЯТА Е ДА ПРОКАРАТ преди 4 години
Закон, който да обхваща всички твърдения отправени в публичното пространство - от съда та и до интернет!Толкова са ми противни тези от БСП! Но си ги дърпа към евазийските традиции! Вижте в Русия как думата им прие закон срещу "обидите" към държавни служители (и най-вече към депутати, министри + президент) та и тия искат това да се въведе тук!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалките клоуни наричащи се опозиция с какви важни теми се занимават.
15
0
 
8
 
! Отговори
venix преди 4 години
Престанете с тия партии, бе! Не разбрахте ли за толкова години, че партии няма! Има само бизнес интереси! Преди време част от червените бяха пребоядисани сини, за да може да се каже, че в страната има демокрация. А то ни управляват едни и същи ама буквално! НЯМА ПАРТИИ, ИМА САМО ОПГ-ДС!!!
14
1
 
1
 
! Отговори
Condios преди 4 години
OMG now words kill :D :D :D
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой точно повдига въпроса! Срамота!
12
3
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Влез в "Бушон медия",там има доста неща,които не са лъжа за това как се управлява държавата ниИ какво..? Тук вече трябва да се сезира прокуратурата! Този сайт е пълен с лъжи! Няма нито информация, кой е главен редактор, няма контакти, няма никаква информация за сайта. Има само една връзка, която ни препраща към още "по-сбъкан" сайт.В Интернет, каквото търси човек, това намира. Явно вие търсите "кафявото"!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдът ще решава дали има груби и хулителни думи. Всяка дума може да бъде разтълкувана като груба, хулителна и заплашваща, а това означава съдът да си прави горе-долу каквото си поиска и да изхвърли жалбата в кошчето за смет стига мотивите му да бъдат подкрепени материално от отсрещната страна. Отваря се нова вратичка за корупция.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktВлез в "Бушон медия",там има доста неща,които не са лъжа за това как се управлява държавата ни и как един човек,който е начело на държавата ни е готов да прегази всички българи и България,за да остане на власт,да пусне убиец-рецидивист на свобода.Как се притискат и заплашват съдии от хората на "Да,България" ,БХК и БСС.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казват - дума дупка не прави,но действията са опасни,например като това да се притискат и заплашват съдии,защо не защитите съдиите и правосъето,а само голите думи?
8
6
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тук по форумите, елате да видите, какви недоказани "истини" се "пускат". Това е по-опасно от обидите в съда, защото се заблуждава маса народ. Трябва и призовавам поне Днес.бг да трие недоказани твърдения, като това, че господин Борисов имал къща в Барселона и остров в Гърция...
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какви мислят за съдийките,които бяха заплашени и притиснати да подпишат освобождаването на Пол Фрийдман?Тях има ли кой да защити?А правосъдието има ли кой да защити?
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E, дори да не ги харесвам БСП, би следвало да не се пишат обиди, хулни и тем подобни в молби до съда. Явно простащината е стигнала до такова ниво, че да трябва със закон да я забраняват... И каква свобода на словото? За какво ти е да псуваш и хулиш?
5
3
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
НЕЛЕГАЛНИ ЩЕ ИМА ЛИ
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен БСП е нецензурна дума, а съществуването й - обида за българите.