Запечатват за 2 години бензиностанции с незаконно гориво

Цистерните, които возят такова, ще бъдат конфискувани
6
Запечатват за 2 години бензиностанции с незаконно гориво
Снимка: БГНЕС

Бензиностанции и складове за горива ще бъдат запечатвани за 2 години, ако продават контрабандно гориво, а цистерните, които го превозват, ще бъдат спирани от движение за една година. Това предвиждат приетите от парламента на първо четете промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Още по темата
На запечатване ще подлежат обектите, които търгуват с нерегламентирано гориво, независимо дали са на собственика или са отдадени под наем, а цистерните с контрабандно гориво ще се конфискуват.

От обхвата на закона отпада дейността по временно съхранение или зареждане от земеделски стопанин на негово гориво, извън данъчните складове, предназначено за собствена употреба, което не подлежи на последваща продажба.

Ако земеделски производители осъществяват търговия с горива, без да са регистрирани за дейността, ще подлежат на санкции. Законопроектът предвижда прагът на регистрация на фирмите и банковата гаранция за дейност да се намалят, като ще зависят от техния оборот.

Създава се и възможност вътрешният обект, от който ще се извършва търговия на едро и дребно, съхранява, транспорт на горива, пълнене и дистрибуция на газови бутилки, да не е само трайно прикрепен към недвижим имот, а и да бъде преместваем.

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов тези промени в закона гарантират присъствието на малкия и среден бизнес в бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
112 преди 4 години
В близост до запечатаните ще бъдат токрити нови, но с преразпределение на собствеността.
4
0
 
8
 
! Отговори
88473 преди 4 години
Защо се бави проверката на водата, която ползват автомивките? Колко от тях наистина работят с вода от алтерантивен водоизточник, а не от мрежата за питейна вода? Не можем да продължаваме да си заравяме главата в пясъка - проблем с питейната вода същестува в цяла България. Защоо нм разяснителни кампании как в ежедневието да пестим питейната вода? При толкова НПО да няма нито звук, нито ред, нито кадърче поне да спираме кранаа, дкато мим зъбити си?!? Всеки може да изчисли: за вяско миене наа зъби,
3
3
 
10
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
Цистерните, които возят незаконно гориво, ще бъдат конфискувани ......Чакайте бре , тия цистерни тръгват от лукойл . Ама там не смеете да бръкнете ...мишоци дол ни
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за толкава години има ли поне една бензиностанция да продава контрабандно гориво? А цистерна ?Май пак само вдигат пушилка.
1
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЛАЩАШ СИ АКЦИЗА ЗА 1 ЦИСТЕРНА И ПРАВИШ С НЕЯ 101-КУРСАСЪЩОТО Е КАТО С ДОМАШНАТА РАКИЯ! ПЛАЩАШ АКЦИЗА ЗА 10 ЛИТРА И ДОКУМЕНТА ГО ПОКАЗВАШ 10 ПЪТИ АКО ТРЯБВА ДА ПРЕКАРВАШ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА ПО 10 ЛИТРА!