Отпадъци, водна криза: Ще оцелее ли кабинетът след вота?

Депутати от ГЕРБ и БСП за предстоящия дебат в НС
Обновена: 18 яну 2020 15:50 | 18 яну 2020 15:50, Петя Славова
141
Отпадъци, водна криза: Ще оцелее ли кабинетът след вота?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът, че се горят отпадъци, а че се горят такива с неизвестен произход. И това не става от вчера и днес, а се случва от 5 години, като боклукът се проверява само по документи, но не и по морфология.

ТЕЦ-овете, които ги горят, нямат необходимата технология. Тук говорим за крупни икономически интереси в сферата на енергетиката, които печелят от производството на ток, именно от този боклук. Затова и проблемът е толкова голям. България рециклира повече боклук от Дания и Нидерландия, а българите плащат два пъти повече разходи от Ръмуния и шест пъти повече от Словения. Изводът - имаме проблем в самото упраление.", заяви депутатът от "БСП за България" Явор Божанков пред Нова тв.

Още по темата
По думите му, водната криза в Перник далеч не е единственото основание за внасяне на недоверие срещу правителството.

"Можем да го направим и без вот, но дотук ние сме алармирали за всеки проблем в трите компонента на околната среда", обясни Божанков.

"Работата на опозицията е именно да вади проблемите и там, където има пропуски – да ги посочва на правителството. Направили сме го, не са взети мерки, затова крайната мярка, която можем да вземем е да внесем вот на недоверие. Целта ни е и с това да фокусираме и цялото обществено внимание в тази посока и да ангажираме максимално обществото с тази тема", каза още той.

"В рамките на този парламент, ние почти винаги сме постигали съгласие по отношение на приемането на закони, свързани с въздуха и с екологията. Постигали сме съгласие и с БСП, в това число. Законодателната политика традиционно е рестриктивна по отношение на тези неща", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Страхувам се, в този дебат, да не направим така, че покай сухото да изгори и суровото. С това визирам рециклирането на отпадъците. Това е една много важна политика. Тя, сама по себе си, не е лоша. Ако няма рециклиране, то ние трябва да струпваме тези боклуци. Освен, че внасяме боклуци, ние също така и произвеждаме, и изнасяме такива", каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кабинетът евентуално да оцелее , българинът все по трудно ще оцелява при ГЕРБ - това са десет години и още ли ? кризи с водата, внася се и гори *** на Европа , а те мълчат като виновен комунист на партийно събрание, цените разстат, данъците разстат, внос месо, плодове и зелунчуци които е произвеждала и изнасяла България, олигархия, корупция, лобизъм.
91
12
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Стига с тия ВЕЦ-ове... - те не пият вода - друг е въпросът, че не плащат данъци...
90
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sega e momentat pleme prosto
89
4
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
до ПроСоТоСлед като не можеш да си го обясниш... - питай бе човек, тя политиката не е за всеки...
88
8
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Само в средношните *** на алкашами, откриват, че Борисов щял да подава оставка.Да внимава най - вече "Зеленият пъпеш" да не го импийчнат набързо, макар и да не му остава много служба.
87
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не разбирам какво толкова се церемонят с Бандата СМУКАЧИ,предвождана от Банкянския махленски хулиган и бияч?!..Какво чакат?..-Да се забатачат нещата до положение,от което няма излизане?!НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА след толкова ГАФОВЕ и РЕЗИЛИ на Харема на Боко,тия щеха отдавна да са ИЗВЪН "лодката"!!..Тук,у нас, става нещо наистина УНИКАЛНО!!Не мога да си го обясня..Вероятно е нещо от рода на "Стокхолмския синдром",или просто робската ни психика си казва думата..
86
0
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Тонката: Много скоби си наслагал, Тонка. Да не би да ти е развален някой бутон на клавиатурата?А за протеста: Ти хвана ли се на хорото на Орлов мост? Или още си на гербаджийското.Не че има връзка с темата, ама и в твоя пост връзка с темата не се забелязва.
85
19
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
12 години да си първа политическа сила означава само едно... - хората са видели каква я вършиш и са те оценили... - а БСП-то при Орешарски още на първия месец го подпукаха с камъни и дойдоха спасителните бели автобуси...
84
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекалиха, време е да си ходят!
83
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на състезание не се сменя коня по средата на самото състезание. Като не ви харесва ГЕРБ догодина ще има избори и си кажете мнението тогава.
82
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека оцелее. Да доведе още по-тежка криза. Тогава пак да оцелее. Което ще доведе неминуемо до още по-тежка криза от по-тежката криза. И още, и още... докато...
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не мога да разбера на кого точно му е необходимо да внасяме *** и за какво са му,ако има такъв,нека ги внася в собствения си двор и да не пречи на останалите,както и да носи пълна отговорност за вредите от тях
80
1
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Аз специално имам най - малко 10 ника. :))))
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
nema nujda ot dumi. dostatachno e video.
78
1
 
15
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Оцеляването на кабинета Борисов 3 изобщо не касае оцеляването на хората в Перник. Между другото, ученичките депутати от ПП Герб изкъпаха ли се ? Защото ще спират водата и в Народното събрание. За тях също ще има десет дневна ваканция, ако вотът за недоверие е успешен. Къде ще намерят другаде такъв келепир ?
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът вече не е дали ще оцелее кабинетът, а дали и още колко ще оцелее българинът!
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РедкоТи пА се научи, че р"е"дко се пише р"я"дко. Ако искаш да предадеш по-различен смисъл на думата въпросната буква се пише с главна буква.
75
17
 
4
 
! Отговори
капитан Силвър преди 4 години
Бе не знам за Борисов, но при последното самостоятелно правителство на БСП заплатата ми беше 6 долара, а сега е 800. Пък тогава на хората и през ум не им минаваше за някакви си фини прахови частици, докато се редяха на опашки за хляб.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как,ще се задвижат патериците на бялата Златка,магарешки и прочие парламентарна ***
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжата е грях, драги. Ти си един от лъжците, които загробиха този нескопосан народ. Повтаряйки до откат клевети и лъжи, лишихте децата и внуците си от бъдеще. Хак ви е!ЕЙ УМНИКО, МЕН ЛИ ЩЕ МЕ ОБВИНЯВАШ В ЛЪЖА? НИТО МЕ ПОЗНАВАШ, НИТО СИ МИ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ! АЗ СЪМ ГО ГЛЕДАЛ ЛИЧНО ТОВА ПРЕДАВАНЕ В КОЕТО КОСТОВ МЪНКАШЕ КАТО НАПИТЕНА МОНАХИНЯ! ЯСНО!! .БЕГАЙ ПРИ ДРАГАЛЕВСКИЯТ ... ДА ТИ НАБИЕ НОВИ ОПОРКИ.