Отпадъци, водна криза: Ще оцелее ли кабинетът след вота?

Депутати от ГЕРБ и БСП за предстоящия дебат в НС
Обновена: 18 яну 2020 15:50 | 18 яну 2020 15:50, Петя Славова
141
Отпадъци, водна криза: Ще оцелее ли кабинетът след вота?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът, че се горят отпадъци, а че се горят такива с неизвестен произход. И това не става от вчера и днес, а се случва от 5 години, като боклукът се проверява само по документи, но не и по морфология.

ТЕЦ-овете, които ги горят, нямат необходимата технология. Тук говорим за крупни икономически интереси в сферата на енергетиката, които печелят от производството на ток, именно от този боклук. Затова и проблемът е толкова голям. България рециклира повече боклук от Дания и Нидерландия, а българите плащат два пъти повече разходи от Ръмуния и шест пъти повече от Словения. Изводът - имаме проблем в самото упраление.", заяви депутатът от "БСП за България" Явор Божанков пред Нова тв.

Още по темата
По думите му, водната криза в Перник далеч не е единственото основание за внасяне на недоверие срещу правителството.

"Можем да го направим и без вот, но дотук ние сме алармирали за всеки проблем в трите компонента на околната среда", обясни Божанков.

"Работата на опозицията е именно да вади проблемите и там, където има пропуски – да ги посочва на правителството. Направили сме го, не са взети мерки, затова крайната мярка, която можем да вземем е да внесем вот на недоверие. Целта ни е и с това да фокусираме и цялото обществено внимание в тази посока и да ангажираме максимално обществото с тази тема", каза още той.

"В рамките на този парламент, ние почти винаги сме постигали съгласие по отношение на приемането на закони, свързани с въздуха и с екологията. Постигали сме съгласие и с БСП, в това число. Законодателната политика традиционно е рестриктивна по отношение на тези неща", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Страхувам се, в този дебат, да не направим така, че покай сухото да изгори и суровото. С това визирам рециклирането на отпадъците. Това е една много важна политика. Тя, сама по себе си, не е лоша. Ако няма рециклиране, то ние трябва да струпваме тези боклуци. Освен, че внасяме боклуци, ние също така и произвеждаме, и изнасяме такива", каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Овчият народ така и не разбра, че докато не излезе на улицата, тези наглеци няма да се махнат.Я кажи бе специалист ,кой да дойде *** или "Бай ..."?
31
3
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Аз лично ако бях на мястото на Бойко щях да си подам оставката. Не мисля, че държавата се развива добре. Това го виждат и разбират все повече хора. Причините са комплексни.
30
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че избягах от тази дупка България преди 20 години. Този народ е смахнат и затова е беден. Вижте другите държави от източна Европа. Какво ги различава от нас? Никой не иска мръсните руснаци в къщи, само *** още милее за тях. Докато не се освободим от руското робство няма да се откъснем от дъното на ЕС. Ако съм на Борисов на мястото оставям Ганчовците и да се обединяват с русия и С. Корея и децата да учат какво е дефицит, че ще я ползват тази дума занапред. Бяха я забравили нещо бащите им
29
7
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Стига с тези кyxи призиви, драгалевски служители. В момента "играете" със социалистите. Радуняк е типичен ляв! По-ляв от него няма!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има вот на недоверие, е 90% вероятно депутатите от ГЕРБ да мълчат в пленарната зала като пукали, както са ги инструктирали да правят напоследък. Да не им личи колко са далеч от реалността.Ей я Сачева, баш пиарката, от няколко дена тръби как други, не парламентарното мнозинство, са виновни за пропуска с личните помощници.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството ще оцелее защото народа спи. След два месеца яз. Студена ще се напълни от снеговете и всичко ще бъде забравено. Овчият народ така и не разбра, че докато не излезе на улицата, тези наглеци няма да се махнат.
26
2
 
21
 
! Отговори
23 преди 4 години
държавата изглежда така все едно се е водила война, а после е имало чумна епидемия. господа управляващи, всички сте за затвора
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко ще оцелее, всичко ще е по старо му ... все пак овцете спят. Беее беее
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На село на мегдана има още место за евробали .Европа мисли за нас.
23
0
 
25
 
! Отговори
Мильо преди 4 години
Няма никакво значение дали Борисов ще си запази стола на Премиер !ТОЙ вече е една напълно деградирала фигура в очите на знаещите и разбиращите нещата българи и европейските и световни лидери!Превърнал се е в посмешище на всички!И тъй като няма акъл да се оттегли САМ , ще бъде прогонен по подобаващ начин!
22
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия премиер ще бъде г-н. Плевнелиев@&нето започва точно сега
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заспал народ! Как е възможно комунистите от ГЕРБ да се идентифицират като десни. Ама нямало за кого да се гласува. Ами като набутахте само някакви комунистически травестити, патриотари, и некадърници в парламента, кой ви е виновен?
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простаците и селяните ни натресоха ББ и неговата банда. Сега пък искат да ни натресат друг ***-Слави. Айде нЕма нужда.
19
1
 
16
 
! Отговори
марш преди 4 години
В друга европейска държава да сме ги забравили.Само лилето ще ми липсва с нейния злобен креативизъм.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чакайте да падне правителството от вот на недоверие - Атака, Воля и разни други патерици на Лойко веднага ще бъдат включени в действие срещу някой лев и майките си ще продадат Магаршеки и Недоволен
17
0
 
19
 
! Отговори
ТЯ преди 4 години
Крадене , крадене , крадене - резултат : кризи и беден народ !
16
10
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
За тоя учиндолски чалгар ще гласуват само простаците!
15
1
 
20
 
! Отговори
Сега преди 4 години
Време е да погледнем децата си и да решим или те или ния,борбата ще е безмислено жестока.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това Народно събрание и този път не свали тази гадна шайка, която съсипа българската природа, то значи самото събрание е ненужно и то трябва да си ходи. Добре известно е, че повечето народни представители са *** и ***.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма част от дупетатите се интересуват единствено от собственото си оцяване, ако правителството падне много от тях никога няма да помиришат повече парламента и за това на суджука ще му се размине и този път.