Екатерина Захариева осъди Луковмарш: Безобразно събитие!

Такава проява няма място в България, убедена е тя
19 яну 2020 21:37, Анисия Иванова
290
Екатерина Захариева осъди Луковмарш: Безобразно събитие!
Архив: Булфото

Министърът на външните работи Екатерина Захариева ръководи българската делегация на форум в Брюксел на Международния алианс за възпоменание на жертвите на Холокоста. Министър Захариева определи като нещо ужасно провеждането на Луковмарш в София, съобщи БНР.

Държавите-членки приеха декларация, с която отдават почит на всички жертви на нацисткия режим.

"Призив към всички правителства да включат в обучителните програми, да накараме младото поколение да помни, да бъде чувствително и нетолерантно към всички форми, всички прояви на национализъм, на изкривяване на историята, които са всъщност двигателите и мотиваторите на всички нацистки и националистически движения", каза тя.

Захариева коментира и продължаващия всяка година Луковмарш: "Безобразно е. За съжаление, години наред това събитие се реализира. Знаете, че Столична община всяка година не разрешава протеста, но, за съжаление, тази забрана бива отменена от съда. Нямам против всички прояви на свободно изразяване на волята, но тогава, когато това е възхвала на този черен период, не мисля, че такава проява има място в България“.

На въпрос за коментар по повод обвиненията на Русия към Полша в антисемитизъм, министър Захариева заяви, че иска историята да бъде урок и да не се използва за политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
10
 
26
 
! Отговори
Слава на героите! преди 4 години
Ген. Луков е герой от войните.Точка.
189
5
 
19
 
! Отговори
retro преди 4 години
За паметта на ген. Христо Луков и за безпочвените обвинения в антисемитизъмhttps://voinaimir.info/2017/12/hristo-lukov-antisemitism/
188
13
 
16
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Сегашните управляващи следват достойно делото на ген. Луков - закупува се остаряло въоръжение на завишени цени и се усвояват пари. Подвигът на ген. Луков проличава при бомбардировките над София - закупените на завишени цени остарели зенитни оръдия се оказват практически безполезни.
187
26
 
10
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Повечето коментатори не са виждали жив евреин през живота си,ама им дай да дрънкат простотии.Все някой ни ограбвал,невидима ръка ни управлявала и т.н. От евреите сме виждали само добро и продължаваме да виждаме...Те не са виновни,че са най умните на света.Само можем да се учим от тях...
186
25
 
10
 
! Отговори
джo преди 4 години
Kъде е полицжията да рзгони убитаците на луковия фашистки марш?Какъв съд, какви 5 лева? Съда не важи изобщо, зщото има международна конвеция за забрана за прповядване на фашистка идеологи!
185
5
 
4
 
! Отговори
до Ханс преди 4 години
На Луковград ли да го прекръстят, или на Лукова глава?
184
4
 
7
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Не можеш ли да вденеш, че има само едни арийци? Няма втори или трети арийци! Те са се смятали за богоизбрани, и това им е давало "моралното право", другите да бъдат избити, особено източноправославните и славяните. Не случайно немците избиват над 5 милиона поляци, и то католици!.................................Тъ п си, невеж, промит, упорит...
183
7
 
8
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Трябва да бъдат преследвани жестоко вскякакви прояви на фашизъм и комунизъм! Да започнем с ***, като неотложна задача...Да развалим договора с Лукойл и да я изгоним. Да спрем да плащаме милиарди данък Русия........................................"Комунизмът" и "фашизмът" ряпа да ядат пред днешната демоНОкрация.
182
5
 
13
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Нека да няма Луков марш, но да отдадат заслуженото на генерала и да прекръстят Кюстендил на негово име.
181
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да бъдат преследвани жестоко вскякакви прояви на фашизъм и комунизъм! Да започнем с ***, като неотложна задача...Да развалим договора с Лукойл и да я изгоним. Да спрем да плащаме милиарди данък Русия..
180
7
 
5
 
! Отговори
До нормален преди 4 години
Не можеш ли да вденеш, че има само едни арийци? Няма втори или трети арийци! Те са се смятали за богоизбрани, и това им е давало "моралното право", другите да бъдат избити, особено източноправославните и славяните. Не случайно немците избиват над 5 милиона поляци, и то католици!
179
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"да бъде чувствително и нетолерантно към всички форми, всички прояви на национализъм"Тая трябва да бъде призована обратно и уволнена веднага.Интернет *** и леберасти, единствените работещи за България през 20 век са националистите. Червените предатели мълчат за репресиите срещу Българите в Македония, Атлантическите предатели мълчат за репресиите срещу Българите в Гърция. Поклон пред генерал Луков.
178
2
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Комунизма,нацизма,холокоста,сталинизма,путинизма,евоатлантизма,тръмповизма,двете световни войни,еко движенията,истанбулска конвенция, това са все еврейски ционистки конспирации и целта е само една създаване на еврейска държава и подчинение на 99,99% от населението на земята от 0,0001% мръсни еврейски ционистки изчадия!!!Агент Даниъл Брадлийв!ЦРУ!!!
177
3
 
14
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Ако Червената Армия не беше освободила България, прошляците от Луков марш нямаше да съществуват. Защото арийците не признаваха други раси, освен тяхната. Те бяха решили, че са свръхчовеци, и че всички останали трябва да бъдат унищожени, за да могат арийците да завземат техните територии..........................Сигурно не знаеш, че българите бяха определени за "арийците на Балканите"? Не без основание.Пък и едва ли е само това дето не знаеш, ама бързаш да се изкажеш с промито мозъче.
176
14
 
5
 
! Отговори
антифа преди 4 години
Ако Червената Армия не беше освободила България, прошляците от Луков марш нямаше да съществуват. Защото арийците не признаваха други раси, освен тяхната. Те бяха решили, че са свръхчовеци, и че всички останали трябва да бъдат унищожени, за да могат арийците да завземат техните територии.
175
13
 
6
 
! Отговори
рррр преди 4 години
оди се гръмни бе ! какъв генерал е тоя корумпак и фашист луков, то и една фамилия.И внимавай с евреите щото при тех ве4е не е като преди 80 години.Нали знаеш как е свършил нациста Айхман примерно.Клоуни дето петнят името българин
174
4
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
Ген. Луков е голям български национален герой!Той не е харесван от враговете на България.
173
4
 
11
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Какво лошо има в това човек да бъде патриот и да не иска ресурсите на страната да изтичат в мръсни еврейски ръце изцапани с кръв!!!За едни е лошо, за васалното ционистко правителство и еврейските организации е лошо, а за българския народ е добро!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
172
6
 
4
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Целта на парада, ако не сте разбрали, е да се забранява и осъществява въпреки това всяка поредна година. Нали трябва да има нещо, което да напомня за монархо-фашизма, така че да младите да знаят какво се празнува на формално отменения 9.IX
171
2
 
11
 
! Отговори
!? преди 4 години
Страхува ги и мъртъв. След един век.