Екатерина Захариева осъди Луковмарш: Безобразно събитие!

Такава проява няма място в България, убедена е тя
19 яну 2020 21:37, Анисия Иванова
290
Екатерина Захариева осъди Луковмарш: Безобразно събитие!
Архив: Булфото

Министърът на външните работи Екатерина Захариева ръководи българската делегация на форум в Брюксел на Международния алианс за възпоменание на жертвите на Холокоста. Министър Захариева определи като нещо ужасно провеждането на Луковмарш в София, съобщи БНР.

Държавите-членки приеха декларация, с която отдават почит на всички жертви на нацисткия режим.

"Призив към всички правителства да включат в обучителните програми, да накараме младото поколение да помни, да бъде чувствително и нетолерантно към всички форми, всички прояви на национализъм, на изкривяване на историята, които са всъщност двигателите и мотиваторите на всички нацистки и националистически движения", каза тя.

Захариева коментира и продължаващия всяка година Луковмарш: "Безобразно е. За съжаление, години наред това събитие се реализира. Знаете, че Столична община всяка година не разрешава протеста, но, за съжаление, тази забрана бива отменена от съда. Нямам против всички прояви на свободно изразяване на волята, но тогава, когато това е възхвала на този черен период, не мисля, че такава проява има място в България“.

На въпрос за коментар по повод обвиненията на Русия към Полша в антисемитизъм, министър Захариева заяви, че иска историята да бъде урок и да не се използва за политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
1
 
! Отговори
nnn преди 4 години
Ген. Луков има написани учебници за артилерийско дело по които се е преподавало във военната ни академия, когато там е имало и акредитирани професори от цял свят! За жалост първите закони на мужиците след 1945 год. тук са за лиценза на учители и полицаи, и затова сега има недоразумения като теб!
229
1
 
5
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 4 години
До Четете историятаДо Четете историятаПърво на първо, в България няма Фашизъм и фашисти. Такива е имало само и единствено в Италия на Бенито Мусолини. А и за комунисти като тебе, света се дели на комунисти и фашисти. И който не е с нас, е против нас и трябва да се затрие в Белене. Хора с подобно българомразко мислене, нямат право да коментират, достойни български национални герои. Хора, отдали живота си за България, а не фенове на СССР, Ленин, Сталин и Путин.
228
0
 
4
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 4 години
До Анонимен Историята с защитата на генерал Христо Луков на град Кюстендил е напълно вяена. Благодарение на него, днес Кюстендил е български град, а не град в Сърбия. За да подвърдя думите си, а не както ти анонимен комунистически безроднико, съм си написал името, а не анонимно и фактите говорят: За случката при спасяването на Кюстендил са писали във вестниците. Дори в немската преса е публекивано за това геройство. Генерала е награден с железен кръст, от немското командване. Факти, а не дрънкан
227
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 249"Абе защо нито един Партизан е нямал образование ?"Имало партизани с висше образование, но малко. Повечето са били младежи и оцелелите след Победата са получили образование! Познавах един, който отишъл в шумата на 17 години, после стигнал с Първа българска армия до Клагенфурт, после завършил медицина и стана отличен лекар, завеждащ отделение!А ти какво образование имаш? Сподели!
226
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 246Тази легенда, че Лук-off сам е спасил Кюстендил от сърбите е измислена от човек, който няма хал-хабер от артилерия! Ти, мунчачо, не си и помирисвал оръдие, не знаеш, че то трябва да има персонал - мерач, наводчик, пълнач и т.н. и като автора на измишльотината нямаш представа от стрелби! Не си служил, не си се клел на България!За това вярваш на глупостите!А не вярваш, че лукоф е крупен далавераджия и е инкасирал огромни пари от сделката с калпавите зенитки "Шкода"!Що така, пиле?
225
2
 
3
 
! Отговори
Четете историята преди 4 години
От 19 януари 1942 г. до смъртта си ген. Луков е главен водач на Съюза на българските национални легиони, българска крайнодясна фашистка организация.Германският посланик Адолф Бекерле определя смъртта на Луков като тежък удар срещу германските интереси.
224
13
 
12
 
! Отговори
Партизан преди 4 години
Много добре, че са го гръмнали. А парадът на едноклетъчните скинари след като е без разрешение, полицията трябва да ги изтрие от улиците.
223
5
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Тая май иска да я гази кубинка!
222
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Луков е герой от войните . Защитавал е България, спасил е САМ град Кюстендил. Убит е от комунистическите ***.Това автоматично го превръща в мъченик и праведник на България. А тази гербава калинка не знае на кой свят се намира...Истина Ви казвам....
221
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се коментира решение на независимия съд?
220
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България над всичко
219
2
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 227 А доброутро.Не само ГЕРБ, а всички полит.партии са разклонения от БКП.За съжаление много хора в България не разбират, че БГ е единствената дуржава в Европа, в която ПРОМЯНА на властта не се случи.Бившото БКП само се пребоядиса.
218
8
 
25
 
! Отговори
Какви нацисти?! преди 4 години
Луков е български патриот убит от крадците на кашкавал !
217
8
 
35
 
! Отговори
ndlev.org преди 4 години
5. Генерал Луков е убит от терористична група, подготвена и ръководена от българската комунистическа партия, поради факта, че е обичан от огромна част от българския народ. Каквото и да са направили хората, които желаят да са на това шествие, то е НИЩОЖНО в сравнение с престъплението, което са извършили неговите убийци. Защо не коментирате това?Не, госпожо Захариева, не вие ще осъдите "Луковмарш", ние ви осъждаме вас!
216
10
 
36
 
! Отговори
ndlev.org преди 4 години
4. За разлика от вас, която петните името на България, генерал Христо Луков е български висш офицер, извършил военни подвизи, чието незнание е срам за вас. Генерал Луков е единствената причина град Кюстендил да се намира на територията на днешна България, след като собственоръчно и еднолично отблъсква многобройни вражески части. С какво точно вие може да се похвалите?5. Генерал Луков е убит от терористична група, подготвена и ръководена от българската комунистическа партия,..
215
7
 
27
 
! Отговори
ndlev.org преди 4 години
2. Българският съд вече е ОТСЪДИЛ, че шествието е разрешено и не нарушава законите на Република България. Фактът, че вие не се съобразявате с решението на съда, а в качеството си на представител на изпълнителната власт коментирате тези решения, само по себе си е недопустимо.3. Не е ваша работа да определяте на хората в България кого да почитат и кого не. Дори и всичките ви нелепи коментари да бяха верни, то ние сме демократична държава, в която всеки има право на мнение.
214
3
 
27
 
! Отговори
ndlev.org преди 4 години
Безобразен външен министър!Не знам откъде ГЕРБ си намира кадрите, нито в какво точно е добра тази дама, но наистина е безобразие, ВЪНШНИЯТ министър в действащото правителство, да коментира събитие като "Луковмарш".Не-уважаема госпожо министър,1. Българските граждани имат КОНСТИТУЦИОННО право да се събират на мирни шествия. Фактът, че не го знаете поставя под въпрос професионалната ви компетентност.
213
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да си много кух или платен да се вържеш на някаква такава измислена фашизирана простотия. Свършиха се всички значими и достойни българи, че хванали да се правят на куклус клан. Две неправилни неща не правят едно правилно. Няма как да протестираш против бхк с измислена вчера обратна проява като се правиш на фашистко нпо с качулки и факли. За съжаление у нас всичко е възможно, няма да се учудя и това да е външен сценарий, вижда се подобно нещо и другаде и там стават все по-зле.
212
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи очилатата пластмаса иска да забрани "всички прояви на национализъм"... Уважаема, вие знаете какво значи тая дума? Вероятно не. Значи каквото рече Боче.Национализъм е да обичаш своя народ, земя и история. Ако Захариева я е срам от тия неща, свят голям, възможности много. Странно защо никой не говори за милионите, избити, репресирани, изнасилени и т.н. по целия свят от комунистическото зло. И точно това зло се дегизира и приема нови форми - ГЕРБ, ЕС и т.н.
211
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да, ужасно е, но у нас такива ужасни неща намират плодородна почва.