Рашидов за Перник: Грешки са допуснати от другаря Живков

БСП искали да се забавляват със свалянето на правителството
20 яну 2020 11:09,
177

БСП внася вота на недоверие, заради провал на правителството в политиката по околна среда и управлението на водния сектор. Подписката с мотивите ще бъде депозирана в деловодството на парламента в 14:00 ч.
Още по темата

"Нормалните политически пазарлъци започват да се появяват преди такива вотове. По-важно е това, което се случва. Сериозната част от разговора е, че се прие как за 40 дни да се прокара вода от Белемекен до Перник. Грешки са допуснати от господин другаря Живков", коментира председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов в студиото на "България сутрин".

"Вода няма, хората са в криза, а те искат да се забавляват да свалят правителството", каза Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Златен медальон с изображение на хан Омуртаг и с потвърден произход е предложен на търг в Ню Йорк. Има ли шанс България да успее да си върне антикварната ценност?

"Аз бях един малкото министри, който върна от Канада 21 хил. антики, които те не бяха длъжни да ни връщат", припомни Рашидов.

Според него културно наследство се изнася с протекциите на много високи етажи на властта и няма шанс държавата да върне обратно откраднатия медальон.

"Свършена е работата. Единстеният шанс е бил да не изпуснем да замине от държавата", каза той.

В края на май Рашидов организира европейски форум, който да обсъди проблемите в сферата с незаконната търговия на културни ценности.

"Всичко това е проблем на света и на Европа", отбеляза Рашидов. Той смята, че са необходими драконовски мерки, които да се борят с престъпниците.

Друга тема, която предизвика обществена реакция, е проектът за реконструкция на площад "Св. Неделя". Софийската света митрополия се противопостави на проекта на архитект Фуксас за новата визия на площада. 

"В момента има един прекрасен проект. Църквата ще седи в тази среда като едно бижу, ще се открои. Аз съм против самодейността, която се вихри в България. Всеки втори разбира от всичко. Българската православна църква трябва да се занимава с благотворителност и вярата на хората, а не с архитектура", категоричен беше Рашидов.

"Трябва да диша това централно пространство. България е осеяна с паметници, които светят - кич до кич. Градската среда е на всички нас и трябва да е създавана от професионалисти", отбеляза Рашидов.

По негово предложение в средата на 2020 г. ще бъде преиздаден романът "Под игото".

"Вазов е христоматиен писател. Много деца вече не знаят кой е той. Да бъде точно "Под игото" се реши на колективна среща. Но аз бих издал по-непознатите неща на Иван Вазов. Той не е само "Под игото", заяви Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето другаря рашидов, когато му връчиха титлата "мултак на републиката" каза:"По-добре мултак, отколкото калтак."После разбрахме, че едното не изключва другото.
63
2
 
24
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Кой охраняваше другаря ти Живков ? Според мен, сегашния министър председател, който според теб е безпогрешен. Това не е единствената му грешка. Вежди ли си, Ахмед ли си, Рашидов ли си, Доган ли си, турчин си. Друговерец, на когото му дават безплатно водка за да защитава приятеля си Бойко Методиев Борисов.
62
3
 
40
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
Прав е Веждичката, Бай Тошо е вино! Взел, че настроил 6000 язовира и над 62000 километра водопроводи! И сега някой трябва да си развали рахатлъка и да ги поддържа!Ама ха!И един персонален въпрос - аркадаш, къде си пазиш червената книжка? Щото ако не беше *** по ония години, щеше да мааш с мотиката на тутуня!
61
3
 
7
 
! Отговори
Когато преди 4 години
Умре човек,не страда той,а другите.Същото е и когато е ***.Извода е,че ни управляват не живи ***.Няма друго обяснение за двойното страдание.
60
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са виновни само *** не
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези общи работи от край време не работят. После виноевен е другия
58
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата за Перник ще е от водата на язовир Искър. Просто ще пуснат връзка от софийския водопровод към този на Перник. Нямам представа за колко време това решение ще закърпи положението. Да не се окаже в даден момент и столицата да мине на режим, щото от "умни" глави гербрски всичко можа да се очаква.
57
2
 
32
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 4 години
Много убаво. Истина излезе най накрая -Живков и Орешарски виновни за всичко!
56
1
 
51
 
! Отговори
Герб са гадове преди 4 години
Глупоста и некадърноста са запазена марка на ГЕРБ, след 10 годишно управление продължава все някой да им пречи, все някой им е виновен. Но никога не намират вина в себе си за своята некадърност. За 10 години успяха да унищожат земеделието, животновъдството, пресушиха страната и за капак започнаха да ни тровят. ГЕНОЦИД невиждан досега от страна на комунистическа, мафия ГЕРБ.
55
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, прости му на човечеца, че е на голям зор и ръси напосоки каквото му префръкне презпаметта. Голям смях щеше да изкънти, ако бай Тошо го чуеше.
54
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се ли появят държавници да изритат крадливи калинки гербави, от държавата в най скоро време ще е само история.
53
2
 
52
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Тоя утре ще излезе и ще каже, че вина за водната криза в България има в римляните, че като са правили акведуктите преди 2000 години тук не са предвидили и ремонта им за следващите 10000 години! После ще обвини Хан Омуртаг, че като е правил канализацията на Преслав, не е направил такава по всички градове и села в България, дори и за тия които тогава не са съществували! И римляните и Омуртаг са виновни, че не са ползвали саморегенериращи се тръби!
52
1
 
53
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Този е направо смешен ! Толкова тъпизми да кажеш не е лесно ! Интересно кой построи язовирите и кой сега ги източва ....Герберунгелска държава - това е !
51
1
 
37
 
! Отговори
врабец преди 4 години
Пази боже сляпо да прогледа и да си въобрази,че е господ на Олимп и от там да си грачи тежката дума!
50
1
 
39
 
! Отговори
789 преди 4 години
Г- н министър, търсете си медальона /защо ли не е в България/ и не газете там където не ви е работа. Заповядайте в Перник да поживеете. ще ви мосрещна с хляб,сол и винце/ Вода няма/. А Вие нали сте министър за вас ще има вода и за цялото ви политбюрю.
49
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновен е Хан Крум, че не отряза ръчичките и езиците на крадливите и лъжливите ви прадеди!
48
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майкооооо... 30 години по-късно отново Живков е виновен.. ахахахах... няма такова дъно... пияндурник
47
1
 
54
 
! Отговори
Пачи преди 4 години
Не, не, още от Римляните, а преди тях от гърците, а преди тях от...динозаврите!Много ме кефят като почнат да се чудят кой да обвинят.
46
3
 
43
 
! Отговори
иванова преди 4 години
е добре де, може и да е допуснал грешки другаря живков.... и какво сега, лежим на това ухо, само грачим и папаме от баницата.....вече 30 години.....
45
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешката на Живков е, че отгледа гарвани като теб и всички храненици на неговото управление! Но поне ги държеше в краката си, а не на върха на държавата!