Рашидов за Перник: Грешки са допуснати от другаря Живков

БСП искали да се забавляват със свалянето на правителството
20 яну 2020 11:09, Павел Гълъбов
177

БСП внася вота на недоверие, заради провал на правителството в политиката по околна среда и управлението на водния сектор. Подписката с мотивите ще бъде депозирана в деловодството на парламента в 14:00 ч.
Още по темата

"Нормалните политически пазарлъци започват да се появяват преди такива вотове. По-важно е това, което се случва. Сериозната част от разговора е, че се прие как за 40 дни да се прокара вода от Белемекен до Перник. Грешки са допуснати от господин другаря Живков", коментира председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов в студиото на "България сутрин".

"Вода няма, хората са в криза, а те искат да се забавляват да свалят правителството", каза Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Златен медальон с изображение на хан Омуртаг и с потвърден произход е предложен на търг в Ню Йорк. Има ли шанс България да успее да си върне антикварната ценност?

"Аз бях един малкото министри, който върна от Канада 21 хил. антики, които те не бяха длъжни да ни връщат", припомни Рашидов.

Според него културно наследство се изнася с протекциите на много високи етажи на властта и няма шанс държавата да върне обратно откраднатия медальон.

"Свършена е работата. Единстеният шанс е бил да не изпуснем да замине от държавата", каза той.

В края на май Рашидов организира европейски форум, който да обсъди проблемите в сферата с незаконната търговия на културни ценности.

"Всичко това е проблем на света и на Европа", отбеляза Рашидов. Той смята, че са необходими драконовски мерки, които да се борят с престъпниците.

Друга тема, която предизвика обществена реакция, е проектът за реконструкция на площад "Св. Неделя". Софийската света митрополия се противопостави на проекта на архитект Фуксас за новата визия на площада. 

"В момента има един прекрасен проект. Църквата ще седи в тази среда като едно бижу, ще се открои. Аз съм против самодейността, която се вихри в България. Всеки втори разбира от всичко. Българската православна църква трябва да се занимава с благотворителност и вярата на хората, а не с архитектура", категоричен беше Рашидов.

"Трябва да диша това централно пространство. България е осеяна с паметници, които светят - кич до кич. Градската среда е на всички нас и трябва да е създавана от професионалисти", отбеляза Рашидов.

По негово предложение в средата на 2020 г. ще бъде преиздаден романът "Под игото".

"Вазов е христоматиен писател. Много деца вече не знаят кой е той. Да бъде точно "Под игото" се реши на колективна среща. Но аз бих издал по-непознатите неща на Иван Вазов. Той не е само "Под игото", заяви Рашидов.


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Гусин Рашид вий учоний!
130
0
 
1
 
! Отговори
Русия преди 1 година
На седерастити им е виновен ТАТО и Злия кУманизъм,чи им напраеха язовири и водопроводи...държава. Ци . Ган Костоф си взе държавата заедно със Суджука и си я сложиха у сметкити в чужбина.
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да се маха от там това вече е супер несериозно след толкова години да обвиняваш "господин-другаря Тодор Живков"Тия вече се базикат с насЕдиният спестявал от закуски и затова имал пари Тоя Живков му виновен за водната кризаАбе докога ще гитраем немогат да разбера
128
1
 
2
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Срещу Тодор Живков да бягате пак не може да го стигнете. Той беше политик. Вие сте гола вода ршидче. Не сте родени да управлявате, не ставате
127
0
 
2
 
! Отговори
Османов преди 1 година
Ей г-н Еничара, за първи път да не кажеш, че Г - н Доган е виновен. Ха ха, - Вероостъпник гаден!
126
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 117 преди 1 година
"Всички членове на БКП и Комсомола трябваше да бъдат лустрирани .сега берем плодове"Береш трънки, загубеняко! Трябва да стане ясно, кои са строили яз."Студена" и ДМЗ "Ленин", сега "Стомана"!Повечето не са между живите, трябва да им построим голям паметник!Сегашните управници не могат да поддържат това, което създадоха онези хора!Само грабеж, изясниха ти го, но може ли оператор на голям български ударен инструмент да разбере?И уникалната Белмекен-Сестримо построиха, и цяла Рила пробиха с канали
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Градската среда е на всички нас и трябва да е създавана от професионалисти", отбеляза Рашидов.А неговата" Рашидов канстракшън" като строи на хората под терасите и върху улицата какъв професионализъм е?
124
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнаха да събарят къщите на телефонните измамници БРАВО. А на политическите измамници КОГА.Една тераса не можаха да съборят а за благодарност КОНСУЛ.
123
1
 
9
 
! Отговори
Един от Дивия запад преди 1 година
Преди триисетина години се бях зарекъл като емигрирам да се абонирам за Дума и Демокрация.Ще ги префърлям с кафето сутрин и ще си викам: Малеииииииииий!Не го направих!Но четенето тук тотално ми го замества!
122
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха, как не се сети да обвини хан Аспарух. Тия верно са с интелект на червей.
121
0
 
16
 
! Отговори
Avram Bakalino, преди 1 година
Веждичка, ....мен ме е гнус дори и да погледна откъде си излязъл, камо ли .... Знам, че е гадно, мръсно и долно, но "Каквото повикало, такова се обадило".
120
0
 
4
 
! Отговори
Avram Bakalino, преди 1 година
Имаш ли списъка?
119
0
 
23
 
! Отговори
Avram Bakalino, преди 1 година
Рашидка, когато лижеше някои части на другарката ЛЖ, сладко ли ти беше? Нали с много от сегашните "дисиденти", бяхте постоянното присъствие в компанията и свитата й. Отвратителен си и вероятно го знаеш, но какво разбира свиня от кладенчова вода?
118
0
 
26
 
! Отговори
Хидроинженер преди 1 година
Другарю, Рашидов! Етернита е огнеупорен, водонепропусклив и с голяма якост. Затова е използван за тръби, които са издържали чак до днес. Не ми е ясно какъв скулптор си ти, щом не разбираш от материали.
117
1
 
24
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
Язовирите които социализЪма построи, "демокрацията" не може дори да ги поддържа.Ха-ха-ха...
116
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички членове на БКП и Комсомола трябваше да бъдат лустрирани ..сега берем плодове
115
0
 
17
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 година
Рашидов е прав ! Виновен е Бай Тошо , та виновен е и Хан Аспарух , че не е забил меча по средата на езерото Байкал! Там поне ще има вода ,ремонти , псевдо сондажи и т.н.
114
0
 
15
 
! Отговори
Бай Коко преди 1 година
Тридесет години стигат времето е наше
113
0
 
20
 
! Отговори
Айди бе преди 1 година
Пълна гнус.
112
0
 
22
 
! Отговори
Г.Димитров преди 1 година
Такиви като тоя са ги яли прасетата в Белене...и с право..