Борисов в Швейцария за Световния икономически форум

50-ата среща на форума е място за преговори
21 яну 2020 07:20, Петя Славова
62
Борисов в Швейцария за Световния икономически форум
Снимка: Правителствена пресслужба

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Швейцария, където ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в град Давос. Това е 50-ата годишна среща на форума, който с времето се е превърнал в ефективен и влиятелен инструмент на световната икономика и политика, в място за преговори и срещи и постигане на различни договорености.
 
Темата на тазгодишната среща в Давос е "Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят", като дискусиите са фокусирани върху седем основни акцента: "Как да спасим планетата", "Технологии за добро", "Един здрав свят", "Прозрачен бизнес", "Обществото и бъдещето на труда", "По-добрия бизнес" и "Отвъд геополитиката".
 
Участието на министър-председателя Бойко Борисов във форума в Давос е повод премиерът да потвърди позицията си относно значението на диалога и полагането на общи усилия за преодоляването на растящите глобални предизвикателства. В контекста на дискусията за икономическото развитие на Централна и Източна Европа, премиерът ще засегне темата за предложения от Европейската комисия Европейски зелен пакт и борбата срещу климатичните промени.
 
На вниманието на премиера Бойко Борисов ще бъде и европейската перспектива на Западните Балкани и развитието на този стратегически важен за ЕС регион. В качеството си на съпредседател на Берлинския процес, през настоящата година България ще продължи да се застъпва за интеграционния процес в ЕС на Западните Балкани, тъй като това е инструмент за постигане на стабилност, мир и просперитет в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Египет му дадоха да пише в тяхната официална книга за посещения и той показа нагледно, документирано за пореден път, че е неграмотен.... Дано и в Давос не го накарат да пише, че цял свят пак ще му се смее.
14
0
 
7
 
! Отговори
Герчо преди 4 години
Как да спасим планетата- елементарно всеки сее по едно дърво годишно и след само 3 години има засадени няколко милиарда дървета
13
21
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ако Кyрнела си е въобразявала, че Борисов ще стои в Народното събрание да и слуша глупавите обвинения... - лъгала се е...
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един от акцентите на форума е: " Как да спасим планетата? ".! Явно пак богатите държави го канят да им прибере поредните тониве опасни отпадъци срещу заплащане, а тук нас да ни изтровят с вредните емисии на от ТЕЦ-овете без филтри и на всичкото отгоре да ни увеличаеат цените на парното минимум два пъти годишно.
11
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, кога ще бутаме капитализма :)))))А избори кога ще спечелите другари?
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да беше взел със себе си алкохолика Симеонов и изперкалия Сидеровдовуту да види цивилизация
9
1
 
17
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
"Борисов в Швейцария за Световния икономически форум"Ама за какво е там.Най-вероятно,за да покани още инвеститори в областта на Поклука.На нас там ни е силата.Не случайно изградиха такава голяма инсталация край София,за горене на тази ценна екологична суровина,а колко е чист въздуха може да се види на:https://airvisual/world-air-quality-ranking.С с по-чист въздух от София в момента са:Техеан,Вейджин,Гуанджоу,Бешкек,Техеран и т.н и т.н.
8
0
 
9
 
! Отговори
кохерентеният преди 4 години
до "Как са нормалните които нямат вудица в градовете си?" => ще кохерентстват :Д :Д: Д
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как са нормалните които нямат вудица в градовете си?
6
13
 
5
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
А на Дондуков 2,пълна тишина.12 000 заплата,за рокли и дантелки.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не ни интересува присъединяването на Западните Балкани при условие, че от години държавата ни се тресе от ежедневни кризи във всички сектори, за което вината е в това вредно негово управление.
4
0
 
16
 
! Отговори
кохерентеният преди 4 години
"кохерентен" - сещай се за какво ще говорят .., и колко ги интересуват "другите"
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво точно ще прави там освен да се надява някой да се снима с него.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези пари за поредната му излишна екскурзия можеше да даде за нови водопроводни тръби и ремонт, а не хората да се мъчат жадни и в мръсотия да седят месеци наред!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стабилно остави само разруха, бунище и пустиня, корупция и инфлация, както и най-ниски доходи.