В лотарийните игри не бил защитен финансовият интерес

Не се национализиралб обаче бизнеса на Васил Божков
Обновена: 22 яну 2020 21:32 | 22 яну 2020 21:25, Екип на Dnes.bg
8

Бизнесменът Васил Божков влезе в задочен спор с депутата от НФСБ Валери Симеонов - вносител на промените в Закона за хазарта, които ще забранят частните лотарии, ако бъдат приети.

Васил Божков заяви, че бизнесът му щял да бъде "принудително отнет". Валери Симеонов пък отговори, че категорично няма да се откаже от предложените промени.

"В лотарийните игри не се защитава до достатъчна степен финансовия интерес. Доказателство за това днешните данни, които получихме от АДФИ, която казва, че за 5 години не са внесени близо 210 млн. лева. В този случай е правилно тези игри да бъдат организирани от държавния оператор, което ще увеличи парите за спорт", коментира депутатът от НФСБ Христиан Митев в  "Денят ON AIR".

По думите му не се национализира бизнеса на Васил Божков, а просто ще бъдат прекратени лицензите на частните оператори.

"Национализация няма. Можем да говорим за установяване на държавен монопол и не в хазарта като цяло, а върху лотарийните игри", категоричен бе Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че НФСБ застава зад предложените промени и ще ги поддържа до приемането или отхвърлянето им.

Депутатът коментира и внесения от левицата вот на недоверие към правителството заради политиката му по опазването на околната среда и управление на водите.

"Очаквано беше. Опозицията ще направи всичко възможно, за да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Това е логичното поведение, но не смятам, че това ще реши нито водната криза в Перник, нито проблемите в останалата част на страната", каза Митев.

По думите му през последните дни са дадени добри решения за справяне с проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: лотарияХристиян Митев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
- преди 4 години
Тренирала баскетбол, изключили я в 10 клас от Английската гимназия. За какво? Като се има предвид, че по онова време не всеки можеше да учи там.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При хазарта винаги накрая печели казиното... майката на Пеевски върти тото хазарта в една държава, как е възможно това?Държавата цирк, разпродали и разпределили всичко между топ мафията.Познавам един такъв топ дето ходи с 3 коли и има 7 бодигарда
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божкав ще играе хазартни игри и ще печели пари за отбора.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подарете му всичките картончета да си ги изтърка и спечели всички награди.Картонът и лафките остават за хазартните босове да ги изиграят в лицензираните казина, да спечелят пари от хазарт за Левски.
2
2
 
8
 
! Отговори
не помня преди 4 години
Кой връчи държавния тотализатор, който включваше държавната лотария, в ръцете на майката на Пеевски?
1
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ха,ха,ха,как да не е защитен финансовият интерес?Дребен търговец,ако не си внесе данъка,ще го гонят до дупка,а тука за някакви си 200 милиона,пет години неплащане и....нищо.Някой много добре си е защитил интереса.