От ГЕРБ: БСП не е алтернатива на управлението

Служебни министри ли ще решат проблемите, пита Георги Марков
238
От ГЕРБ: БСП не е алтернатива на управлението
Снимка: Булфото

БСП не била алтернативна на управлението, а падането на правителството било равно на политическа нестабилност. Така отговориха депутати от ГЕРБ на вота на недоверие, който от БСП внесоха с обвинение, че правителството се е провалило в областта на околната среда.

Според Георги Марков от ГЕРБ искането на левицата е "пир по време на чума". Той обвини левицата, че иска да докара страната до политическа нестабилност със свалянето на правителството.

Още по темата
"Искате да оставите България без парламент, да управлява служебен кабинет. Служебни министри ли ще решат проблемите в Перник? Искате президентът да решава кризата, а той не е виновен за нея", скочи Марков. Според него не е времето властта да се сменя.

"Нека да чуят избирателите към какво ни тласкате - не да ходи премиерът на България в Перник и да решава кризата, а да се върти конституционна рулетка и да припка с папката при президента. След това г-жа Нинова да припка при президента. Накрая разбира се, ще се намери трета политическа сила, която няма как една година преди изборите да не се направи на национално отговорна", разясни Марков.

Според него обаче кметът на Перник Станислав Владимиров се държи много конструктивно по време на кризата с безводието. Марков смята, че се е създал "дует сиамски близнаци – премиерът Борисов и кмета на Перник".

Бившият екомисистър в кабинета "Борисов" 2 Ивелина Василева пък обвини депутатите от БСП, че това, което казват, не е алтернатива на властта, а самоцелни критики, стремеж за създаване на паника, истерия и подсилване на страховете на хората.

"Към околната среда трябва да се подхожда с много висока степен на отговорност и там, където има слабости или пропуски, всеки носи своята отговорност. Отчитаме стратегическото значение на водните ресурси и залагаме на водещата роля на държавата, както за подобряване на казачеството на въздуха, така и във ВиК сектора", каза тя.

Василева отчете, че десетилетия наред преди управлението на ГЕРБ нямаше инстанции във ВиК сектора, а откакто партията е на власт са изградени 51 преработвателни станции, повече отколкото по времето на целия зрял социализъм.

"От БСП давате заявка за управление, но на практика няма какво да предложите, вашата алтернатива е „Визия за България“, където темата за околната среда е тотално неглижирана. Темата е важна за обществото, но във виждането на БСП не се вижда конструктивна опозиция, а една партия лишена от визионерство", скочи тя.

Според Обединените патриоти също целта на БСП е да дестабилизира политическа ситуация в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
3
 
! Отговори
Теократ преди 4 години
До ДемокрацияВсеки срещу всеки. Всеки иска да управлява за себе си но не и за народа!!!!Ако двамина постигнат съгласие - тогава единият е евреин!
205
1
 
4
 
! Отговори
9689 преди 4 години
Дребно ,гадно ,доносниче...
204
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не знам защо тия модератори на сайта се страхуват от стихотворенията на нашите Възрожденци -явно защото им е наложено тек да няма възраждане само упадък
203
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочете Не сме народ на Петко Славейков понеже продължават да ми трият думата *** -не сме народ а *** но хубаво е да прочете всечко има го в интернет
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не сме народ а *** хора дето нищо не вършатаз не зная аз не мога общ глас е само знаеме да се един друг -това го е казал Славейков ако го изтриете и това то само потвърждава казаното не мога да разбера защо изтривате *** защото кондорите от САЩ това ядат ли
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо изтрихте думата *** -поетът го е казал не народ а *** а Вие триете думи на Славейков това ли ви е цензурата -да затривате бълг.поети
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя от кои беше към кои мина и към кои сега се присламчва за пари -към тези които му плащат повече -ние сме продажен народ и много добре са ни преценили отвън че с пари ще ни затрият-Ние сме *** на Европа и не само откъм бали внесени от Италия -откъм храни дрехи лекарства -Тоя народ е *** макар и със сълзи на очи да го казвам -а страната ни е богата
199
0
 
7
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
Агента на ДС Николай/Гошо Марков/ е личния паж на Боко Тиквата.Цял живот е бил влечуго и ласкател.Изпада в транс като види микрофон и изговаря "Бойко" по сто пъти ,за да не забрави на кого се кланя ,защото вече е съвсем изкуфял.Мисля че Боко го държи в НС за да покаже на противниците си, до какво състояние може да докара всеки който го хули.
198
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При избори Борисов няма да бъде ИЗБРАН, ще бъде оформен документално. Ако преобладават влечугите сред псевдоинтелкуалците.
197
0
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Гошо Доносника е по-противен от Антон Тодоров и Спас Гърневски взети заедно и умножени по две. Вечния слуга на управляващите ,без значение кои са те ,пак ни натрапва грозната си изкривена физиономия и ни залива с вонящи слова.-ВСЕКИ Е АЛТЕРНАТИВА ГОШО ,ВСЕКИ Е ПО-ДОСТОЕН ОТ БАНКЯНСКИЯ *** И КРАВАРСКИ ПОСЛУШНИК!-А ТИ ГОШО ,СИ НАЙ-ПРОТИВНОТО СЪЩЕСТВО В ПАРЛАМЕНТА!
196
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 198:Човек които има съвест и се отказва от властта повече не би трябвало да се кандидатира но уви такава съвест в нашите политици липсва.
195
1
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Някой да е очаквал Георги Марков да каже нещо по-различно от това?Алтернатива винаги има. Проблемът е да не се сетим за нея твърде късно. При трети мандат на Бойко вече изоставаме и от предпоследните в ЕС. По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, а сега сме далеч зад нея. Още един мандат на Бойко и никога няма да я стигнем.
194
7
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Анонимен 197 Борисов два пъти се отказа от властта , ама народа си го избира пак и пак.И сега ако вота на недоверие мине , Борисов пак ще бъде избран.
193
1
 
9
 
! Отговори
- преди 4 години
ВСЕКИ оли го френ е алтернатива на гербавото "управление" довело до невиждан упадък държавата, нацията и територията!!!Тъ пи бай *** - никога повече няма да я има онази България!!!Вие си я разсипахте с дребни тарикатлъци , глупост и комплексарщина.
192
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ти да видиш:Да Виденов изчезна от политическата сцена можеби, защото имаше съвест. Какво да кажем за Бойко когато по-време на първия му мандат хората не можеха да си платят тока, хора горяха като факли но не се отказа от властта и затова днес неговите грехове плаща народа. Водна криза, най-бедната Държава в EU.
191
0
 
7
 
! Отговори
ЕС-алтернативата преди 4 години
Външен премиер от ЕС на заплата без шуробаджанащина!
190
2
 
10
 
! Отговори
Демокрация преди 4 години
А сега се вижда Демокрацията значи анархия.
189
1
 
7
 
! Отговори
КОМЕНТАР преди 4 години
НЕ,,нищо не могат да решат.Живков ,вие от СДС и ГЕРБ такива ги забъркахте ,че и БОГ не може да ги оправи.
188
2
 
11
 
! Отговори
Не са верни преди 4 години
Изводите Виденов се отказа да служи на хамериканците и те му направиха постановка.СДС с Филип Димитров обърнаха палачинката.Ликвидатора на България започна от Фичо американския евреин после те си го прибраха.И след това се народиха още ликвидатори работещи по план /ръ-нът/.
187
6
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 191 За Костов знаем къде е , Виденов обаче се скри от народния гняв в дън гори тилилейски. Не знаем дори дали е жив. А другия хубавец Гечев набра смелост и тръгна по телевизиите да обяснява как се прави икономика.