Валери Симеонов нападна Комисията по хазарта, била купена

Той обясни мотивите за своя законопроект
24 яну 2020 09:10, Александър Попов
122
Валери Симеонов нападна Комисията по хазарта, била купена
Снимка: БГНЕС
Вчера Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене законопроекта на Симеонов за промени в Закона за хазарта, след като те изненадващо влязоха като извънредна точка от заседанието. Предложението беше прието с 11 гласа "За" от депутати от редиците на ГЕРБ и Обединени патриоти, а шестима се въздържаха, като реално нямаше дебат по темата.
 
"Винаги, като се появи някаква тема в обществено-политическия живот и започват някакви конспиративни теории. В средата на 2018 г. внесох аналогичен проект за промени в Закона за хазарта. Този вариант, който сега внасям, е доста по-обхватен и полезен за държавата. Става дума за едни стотици милиони, които отиват в частни ръце. В това няма лошо, но има укрити такси от държавата, и то с престъпното съдействие на Комисията по хазарта", заяви Валери Симеонов пред Нова тв.
Още по темата
По думите му той изчаквал удобния момент за този законопроект и информацията по отношение на злоупотребите за невнесените над 210 млн. лв. била дошла в точния момент. Той е категоричен, че е изключено да се появи трети играч.
 
Според него Комисията по хазарта е била купена. 
 
"Тя си е затваряла очите за поредица от престъпления. Със сега действащия закон, например, е забранено да има хазартни зали и всякакви други игри на хазарта в радиус не по-малък от 300 метра от училища и детски градини. До 32-ра гимназия, през 10 метра до него има и казино, и бинго. Това е направено нарочно, защото там има деца и младежи", смята Симеонов.
 
"Не се контролира и продажбата на лица до 18 г. Те са прехвърлили дейността на дистрибутори, които не следят за възрастта. И деца си купуват талончета. Никое управление не е съвършено. За мен обаче беше показателната твърдата позиция и ясната подкрепата на ГЕРБ и на министър-председателя за моя законопроект. Това означава, че чадър няма. Може би просто аз съм този, които е отворил похлупака на гърнето", категоричен бе Валери Симеонов.
 
Той коментира, че Световната здравна организация определя хазарта като болест. И добави, че няма как да бъде забранен, защото би означавало "да се отвори вратата на залаганията на черно".
 
От частните лотарийни компании вчера заявиха в официална позиция, че са изплатили всички дължими данъци и такси и спазват Закона за хазарта. Те посочиха, че сега действащият закон е изменен по предложение на финансовия министър Владислав Горанов през декември 2014 г. Промяната е аргументирана от Министерството на финансите с "необходимостта от избягване на възможности за отклонения на данъчно облагане".
 
В нея се изтъква още, че "противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Българинът винаги си е бил болен от глупост и простотия. Неслучайно си имаме поговорката: "Простотията не ходи по гората, а по хората";))) Но, много често я виждаме и на върха в управлението на държавата;)))
41
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Божков е забогатял незаконн, то КОЙ го е покривал последните десет години. Държавата! Държавата му е давала обществени поръчки, държавата е стояла зад него. И изведнъж - бам - чадъра пада, защото В.С. Иска да си присвои бизнеса му.Предлагам държавата да се задължи от тези 200 милиона който отнеме на Божков, да дава всяка година 100 милиона на Левски - нали е много загрижена за спорта? Нали Бойко бил голям левскар. Ето сега ще получи възможност да го докаже. Бой СЪСИПА левски.
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахах *** СИ ДАЛАВЕРИ ТИХОТО СИМЕОНОВ!Някой държави почти 50% е хазарт и с правилните закони помагат на ХОРА ДА СЕ РАЗСТОВАРЯТ ОТ СРЕСАААДалавери защо не използваш ПРИМЕР САЩ. САЩ ИМА ЦАЛ ЩАТ (НЕВАДА) НА ХАЗАРТА - ДЕМОКРАЦИЯ. Тихото Семеонов
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40 - би ли ми цитирал закона и точката по която се отнема лиценз на основен бизнес, за неплащане на данъци?
38
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека предположим че му вземат ЕФБЕТ и тези 200 милиона отидат в държавата...И какво? ще убият един бизнес, грижата за спорта няма да се увеличи, а ще намалее, а тези 200 Милиона годишно Далавери Симеонов ще си ги гушне в Джоба. Домусчиев пък ще остане без реален конкурент в България., защото е подкупил Горанов
37
7
 
18
 
! Отговори
хохо преди 4 години
НЕ се предавайте , сега ще има много заплахи и опити за изнудване.. но това е нормално... Не си плащаш вноските и данъците и ти се отнема лиценза , толкова е просто ...
36
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако го арестуват без присъда на съда на трета инстанция това автоматично значи, че България ще бъде осъдена в Страстбург, за нарушаване на човешки права и уронване на човешко достойнство, както и за оклеветяваване.А ако съдът докаже че е виновен, трябва да плати даннъци, но не и да му взимат лиценза - това е комунизъм. Ако искаш да взимаш лиценз се плащат неустойки. На всичкото отгоре тото 2 от години е държавно, но не проявява особена грижа за спорта.
35
9
 
22
 
! Отговори
хохо преди 4 години
Давай Валери ние сме с теб...Може много грешни неща да си правил, но този път те подкрепям с двете ръце...
34
0
 
32
 
! Отговори
ЧЕРЕП МИЛИАРДЕР преди 4 години
заплашил да съди държавата. Хайде първо да видим генезиса на това богатство. И конфискация на нечестно забогателите . Не е само Божков виновен. Няма как да обърнем страницата и просто да забравим ограбването на държавата
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента който арестуват Черепа (а това ще стане) отпадат всякакви възможности да бъде съдена Бг за отнемане на лиценза.Много е просто.Биеш два шамара на тези от комисията по хазарта и ще си кажат всичко.Как са се договорили с Черепа да се правят на слепи срещу ХИКС пари.Ето ти ОПГ за укриване на данъци.Фасулска работа.
32
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И никой не поставя въпросът как така този червенобузестия и много плашещ се от земетресения министър Горанов е внесъл поправката в закона за хазарта през 2014, която е позволила на частниците да плащат 3 пъти по-малки данъци? От незнание ли е или от добра душа? Защото и при двата случая той трябва да е при Нено Ненов, а не да се шири в апартамента си от 350 квадрата, който обаче уж не бил него а на кумеца му.....
31
9
 
19
 
! Отговори
Koko преди 4 години
ББ се подведе по тоя клоун, натисна грешния бутон и вече пада от власт.
30
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма такава държава в която фин.министерство да толерира с наредби ХАЗАРТ и рекламата за него.а за хляба и млякото да не може да намали ДДС
29
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че е купена.Работата е че ВСИЧКИ са купени.България е по-корумпирана и от Сомалия.
28
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия камъни са в градината на Горанов демек баце трябва да се позамисли, ако има с какво.
27
0
 
18
 
! Отговори
Един преди 4 години
"противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди" - Язе съм я чел конституцията. В нея нищо не пише за лицензи.
26
0
 
26
 
! Отговори
И АЗ СЪМ ПРОСТ преди 4 години
Такива неща в България няма. В нашата Родина има десетки най-различни органи, комисии, агенции, министерства, комитети, съвети, неправителствени организации и т.н. и т.н., които решително, безкомпромисно и безкрайно честно се борят срещу корупцията. Опс, задавих се и си разлях кафето
25
0
 
18
 
! Отговори
ЧЕРЕПА преди 4 години
май ще му вземат бизнеса. Не ми пука.
24
0
 
25
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО преди 4 години
Че кой министър или висш чиновнк не подкупен. Колкото по-висок пост заема , толкова повече им се полага., А в бизнеса за МИЛИАРДИ за няколко души в тази комисия пари ще се намерят. А колко дълго ГОРАНОВ си затваряше очите. И другите преди него. ДДС 7% за хазарта, за всички други 20%. Това си е държавна "помощ" в най-чист вид
23
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Е няма само ти да си купен, требе и останалите в кюпа. Иначе бизнесът няма да върви. Просто е