Валери Симеонов нападна Комисията по хазарта, била купена

Той обясни мотивите за своя законопроект
24 яну 2020 09:10, Александър Попов
122
Валери Симеонов нападна Комисията по хазарта, била купена
Снимка: БГНЕС
Вчера Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене законопроекта на Симеонов за промени в Закона за хазарта, след като те изненадващо влязоха като извънредна точка от заседанието. Предложението беше прието с 11 гласа "За" от депутати от редиците на ГЕРБ и Обединени патриоти, а шестима се въздържаха, като реално нямаше дебат по темата.
 
"Винаги, като се появи някаква тема в обществено-политическия живот и започват някакви конспиративни теории. В средата на 2018 г. внесох аналогичен проект за промени в Закона за хазарта. Този вариант, който сега внасям, е доста по-обхватен и полезен за държавата. Става дума за едни стотици милиони, които отиват в частни ръце. В това няма лошо, но има укрити такси от държавата, и то с престъпното съдействие на Комисията по хазарта", заяви Валери Симеонов пред Нова тв.
Още по темата
По думите му той изчаквал удобния момент за този законопроект и информацията по отношение на злоупотребите за невнесените над 210 млн. лв. била дошла в точния момент. Той е категоричен, че е изключено да се появи трети играч.
 
Според него Комисията по хазарта е била купена. 
 
"Тя си е затваряла очите за поредица от престъпления. Със сега действащия закон, например, е забранено да има хазартни зали и всякакви други игри на хазарта в радиус не по-малък от 300 метра от училища и детски градини. До 32-ра гимназия, през 10 метра до него има и казино, и бинго. Това е направено нарочно, защото там има деца и младежи", смята Симеонов.
 
"Не се контролира и продажбата на лица до 18 г. Те са прехвърлили дейността на дистрибутори, които не следят за възрастта. И деца си купуват талончета. Никое управление не е съвършено. За мен обаче беше показателната твърдата позиция и ясната подкрепата на ГЕРБ и на министър-председателя за моя законопроект. Това означава, че чадър няма. Може би просто аз съм този, които е отворил похлупака на гърнето", категоричен бе Валери Симеонов.
 
Той коментира, че Световната здравна организация определя хазарта като болест. И добави, че няма как да бъде забранен, защото би означавало "да се отвори вратата на залаганията на черно".
 
От частните лотарийни компании вчера заявиха в официална позиция, че са изплатили всички дължими данъци и такси и спазват Закона за хазарта. Те посочиха, че сега действащият закон е изменен по предложение на финансовия министър Владислав Горанов през декември 2014 г. Промяната е аргументирана от Министерството на финансите с "необходимостта от избягване на възможности за отклонения на данъчно облагане".
 
В нея се изтъква още, че "противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
21
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Това е долна клевета !! Българската администрация е най-честната ,отговорната ,некорумпирана и обичаща робите си !
21
0
 
7
 
! Отговори
голю босев преди 4 години
Два днена отпуск повече за тези които не пият кафе в работно време.
20
4
 
23
 
! Отговори
Много ме дразни, преди 4 години
но само той има куража да раздруса червените олигарси. Само по този начин може нещо да се промени, иначе олигарсите ще ни довършат. Сега и Домуса ако подхванат, много милиони ще излязат скрити. Тези гладни въшки са по бетер от чорбаджиите през турско време!
19
4
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Само се отнема лиценза, държавата няма да отнема бизнеса на Черепа, той ще се даде на някой пич, който не кара Москвич , и не е ос.ран , но пък се кланя на Доган!Едно време ходиме на лафка да ядем банички и пием бозичка, и си купувахме фафли!!!Търкай селяно ***, търкай ,търкай,търкай!!!Животът е жесток селяни прости!!!Агент Стивън Бондолей!ЦРУ!!!
18
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерката много обича да разбунтува духовете. Често е в центъра на разни скандали. Харесва ми, че е пряк и не шикалкави. Докъде стигат усилията му не знам.
17
2
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Абе кога е вотът на ***? Да видите как с руските патерици Атака+Воля, както и Валерката и Карачанака ще крепят Боко в парламента.
16
0
 
20
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Валери силно намали нощния шум от Сл.бряг към Стария Несебър !
15
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На колко ръъкии е тоя?
14
5
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мутроборецът Валери, уаахахаааааааа.... Ама крепи Боко до край.
13
0
 
29
 
! Отговори
бай х преди 4 години
в целия ЕС има тото играта ,,Евромилиони ,, само в вилаета на черепите и тиквите няма , даже са блокирани и сайтовете от които можеш да си купиш талон ... защо ли ?
12
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валери Симеонов е абсолютно прав в този случай. Този череп ли е или Божков не знам, но навремето го взривяваха в колата и едвам оживя. Бил е в полицията -барета и сега краде от Държавата та се къса.
11
2
 
32
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Е, не мога да повярвам! Само на Симеонов ли не са дали пари?!
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после се срещнаха - Той Бойко и Той Черепа, с помощта на Валери Симеонов. Да видим сега кой-кой.
9
4
 
7
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
До Чико от Порто Рикоти да не си член на "комисията"?
8
7
 
29
 
! Отговори
anon преди 4 години
Ами прав е. Купена е. от Черепа.
7
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха комисията била купена, че то тогава и шефа им Горанов пред който се отчитат трябва да е в кюпа он кьорав ли е, че не е видял нищо пет години???
6
13
 
29
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 4 години
С каквото и да се заеме Валери, го прави много непохватно, като дете. Видимо зарадван, че може да напакости на някого, блещи се, заяжда се, пали се без нужда, движи го някакъв разрушителен инстинкт. Тръгнал да брани населението от търкане на билети, от зависимост, а не успя детето си да опази от наркотична зависимост. Иначе държавата трябва да поиздърпа килимчето под краката на Черепа, но не се прави така урбулешката, защото после всеки съд ще отсъди в негова полза, и ще плаща данъкоплатеца.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 как ги оправи, сложи си негови мутри, ся същото!
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лека жена на Пеевски и Доган!
3
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да се забранят със закон чалготеки, игрални зали и частните лотарии, както и рекламирането им.