Борисов почете паметта на жертвите пред "Портата на смъртта"

Премиерът участва в церемонията в Полша с лидери от цял свят
54
Борисов почете паметта на жертвите пред "Портата на смъртта"
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов участва в официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау.

Според българския премиер всички ние трябва да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново.

Още по темата
Както славните, така и трагичните епизоди на миналото, ни задължават да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не допускаме нейното изопачаване, нито омаловажаване на страданието на хората по време на Втората световна война, включително и в България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов е убеден, че българското общество и най-вече младото поколение са в правото си да се гордеят със спасяването на българските евреи.

То е послание към съвременното общество за търпимост, доброжелателство и човеколюбие между хората с различен етнос, религия и култура. Защото спазването на човешките права и тяхното гарантиране е задължително условие за мир и напредък и не подлежи на политически компромис.

Заедно с лидери от цял свят министър-председателят участва във възпоменателното честване пред "Портата на смъртта" в Аушвиц-Биркенау и почете паметта на жертвите пред монумента в бившия концлагер.

Днешната дата, на която международната общност се прекланя пред жертвите на Холокоста, е безспорно един от символите, поставящи основите на мира в следвоенна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
17
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Баце да работи за народа, а не да ми ходи на екскурзии.