Близнашки за положението Радев - Гешев: Нещата станаха неудържими!

Тепърва ще се разбере дали записите ще бъдат оспорени
Обновена: 28 яну 2020 22:29 | 28 яну 2020 22:21, Петя Славова
266

Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев се опитва да осуети проверка на КПКОНПИ.

В съобщението се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричасност на Радев към престъпна дейност. Става дума за прикриване на данни от проверка на Антикорупционната комисия срещу Десислава Радева.

"Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд", каза бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за мотивите, нещата са придобили неочакван развой.

"Държавният глава доста предизвикателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация", каза още Близнашки.

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

"Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният", допълни професорът.

Той коментира и изявлението на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

"Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора", посочи Близнашки  пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че тази нощ Радев трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си.

"Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш", допълни още бившият служебен премиер.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народна мъдрост:Който се прави на най-праведен и Богу не е драг
185
2
 
9
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Евалла близашки .!.
184
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата е сезирана за престъпна група с участието на Иван Гешев
183
6
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Виж ти! Близнашки очаквал оставка на Радев. И за какво? За телефонен разговор, който няма нищо общо с дейността му като президент. А кой и за какво е подслушвал началника на ВВС, кой е разрешил това. Не е ли нагласена акция, когато някой му е казал; "Радев чака да му се обадиш", а след това са включили и подслушването.Ще им се оставка на гербаджиите и на клакьорът им Близнашки, но няма да ги огрее.
182
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С толкова СРСта да се чуди човек как има престъпност още ...
181
1
 
10
 
! Отговори
БомбардировачътДобри преди 4 години
Аз не познавам висши военни и командири, които да не са се облагодетелствали с ведомствени жилища. Имаше един военен образ, командир на ямболско поделение-той където и да беше назначен, все се сдобиваше с апартамент. Ямбол, Сливен, Бургас, София.....И с децата му така, наредени и натъкмени.
180
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка твар е този Близнашки.
179
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм, троловете са се развихрили гледам. Току що четох статия за решение на съда, че разпространяването на СРС-та е престъпление. Това което Гешев направи е просто необяснимо нагло. Видимо е отчаян ход да се отвлече вниманието от другите престъпления, които Гешефтурата трябваше да разследва. Грозна работа. Имунитетът има смисъл - утре може да излязат СРС-та за премиер, председател на НС, висши съдии. Защото очевидно прокуратурата няма намерение да спазва конституцията.
178
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този говори глупости. Радев нищо не е казал да се крие. Много *** в тази държава.
177
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Гешев трябва да има претенции за много висок морал, но покри Пеевски за 1-2 милиарда от КТБ и скълъпи фалшиво обвинение на Иванчева и кой знае ощо колко престъпления е направил, за които само той си знае.
176
2
 
10
 
! Отговори
Престолът на Хана преди 4 години
Престолът на хана има магически качества.Когато Хана седне в него: той става безпристрастен той забравя за своите предпочитания и се води от благото на народаВсеки хан знае, че ако започне да показва предпочитание, ще възникне раздор всред народа.А раздора всред народа е добре дошъл за ромеите.
175
25
 
9
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Недостатъка на Радев е че вероятно още в първите си седем години е живеел с мисълта че управляващите са богопомазани и народа е безсилен пред тях.Той не разбира факта че дори като президент, той продължава дабъде гражданин на републиката и не само че трябва да се подчинява на законите на страната, но трябва да бъде и добърпример.За съжаление още от първия си ден като президент, той демонстрира пълното си пренебрежение към закона. Поради това той не е годен за президент!
174
4
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Още един хубав ден за българската демокрация.
173
7
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До 1 219 Тиквата два пъти подава оставка , ама народа пак го избира.Няма повече да се води по акъла на Нинова. Кво да правиш ? Любимец.
172
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Назначил си любовницата на сладка службица и дал и апартамент докато бил генерал. Изритал жена си с шутове дето е поемала с него всички несгоди през службата му и му е прала и се оженил за любовницата си. Е това е примера за подражание. И тоя човек ще ни дава наклон в живота. Критикува другите а не си вижда н
171
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kaк оставка????????????/Оставка на ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1Радев остана единствен глас на истината!
170
8
 
27
 
! Отговори
Служител в ГП преди 4 години
В главната прокуратура, всички пеем:" Ура! Ура! Ура!". В главния ни прокурор, всеки е отправил своя взор, нищо, че навънка викат: "Гешев е позор!"
169
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на тиквун сересетата кога ще пуснете бе. То не бяха бири, то не бяха суджуци, то не бяха калинки..... Какво търси тая мии*урка още на кормилото на страната? Хич не съжалявам, че се изселих от тая ***. *** народ слаба държава. Язък за красивата страна....
168
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
адев направи огромна грешка като назначи Близашки за временен премияр. Може би нещата щяха да са доста по различни ако не го беше назначил и щеше да е по добре за България.
167
4
 
32
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш"Това премиерът знае ли го?