Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!

Премиерът нареди министрите да не се месят в конфликт между институции
Обновена: 29 яну 2020 13:04 | 29 яну 2020 11:55, Веселина Йорданова
215
Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов защити решението за членство в еврозоната с думите "дори да стане грешка БСП да дойде някога на власт, да не падат КТБ, други банки и всички останало".

Още по темата
"Това е най-важната цел, която да защитава финансовата система. Когато си в еврозоната, не можеш да бъдеш от държавите, които са на втора скорост", каза Борисов в началото на заседанието на кабинета.

Той обясни, че заради общия портфейл всички останали страни ще искат да знаят какво е състоянието на банковата ни система.

Това е целта, чудовищни неща чухме как сме искали, какво да направим, заяви той и поиска институциите да питат ЕЦБ за ратификация на поправките, които притесняват обществото.

"За да не кажат, че двама души - Горанов и Радев само, управителя на БНБ, биха могли да вземат подобно решение. Тези хора, единственото, което правят, е да си играят със страховете на хората", ядоса се премиерът.

Министър-председателят забрани на министрите "да се месят в конфликта между други институции" и да го коментират. От думите му стана ясно, че визира питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд по отношение на президента Румен Радев.

"Това не е наша работа, имате си всеки ден задачи и то много важни. Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна, но ние никаква страна не сме, точно обратното", предупреди премиерът.

Борисов каза, че единственото, на което е реагирал напоследък, е на думите, че не е отишъл на консултациите в президентството за промяна на Изборния кодекс.

Той уточни, че не е бил поканен, а покана е имал вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява мен или да си ги вика, когато иска, без да ме уведомява мен, за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който президентът Радев да ми е поискал министри за каквото и да било и аз да съм му отказал. Но да не ме поканиш, да се опитваш да ми дърпаш хората и в същото време да казваш, че Борисов ти е виновен, че не е отишъл – и аз затова тогава написах във Facebook".

"Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние и аз го направих", разясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога преди приемането на еврото в страните от Европа не е имало такава безработица ,както след приемането . Пример- Германия.......Удо Улфкоте -,,Купените журналисти ,,
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много нагъл е Борисов. ГЕРБ фалираха банката, за да свалят Орешарски, а сега плашат хората сякаш друг го е направил.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кам да се съглася с теб баце ,като БСП ни вкараха в нато и евро съюза
27
1
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"дори да стане грешка БСП да дойде някога на власт, да не падат КТБ, други банки и всички останало" Уж сите сме пpoсти и затуй са рабираме, ама аз явно съм по-пpocт и не мога да разбера, какво иска да каже премиера с тази фраза. Имам усещането, че западните (и не само) му колеги, които го хвалят постоянно, даже не подозират що за човек е Борисов.
26
12
 
4
 
! Отговори
НеЧе ГЕРБ са идеялни преди 4 години
но БСП трудно ще дойде отново на власт. Още им помним магариите.* Изкривената коалиция на Орешарски (БСП + Атака + ДПС)* Наглото крадене на Станишев (Митничарските им села, как крадяха 100% от парите и умишнено надраскваха пътя за да изглежда на сателита все едно се строи.)* Хиперинфлацията и пълния крах на държавата при Жан Виденов.При тази история на управленията на БСП не виждам кой нормален човек би гласувал за тях?
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да има референдум за членството на България в вврозоната, а Борисов може да си приказва - едва ли някой му вярва.
24
2
 
5
 
! Отговори
ББ "забрани&quo преди 4 години
Министър-председателят забрани на министрите "да се месят в конфликта между други институции" и да го коментират.Т и к в а т а отново "целия в бяло"
23
2
 
14
 
! Отговори
Прайд преди 4 години
Най - голямата грешка в съвременната ни история е герберасткото цинично и корумпирано управление , на сами си го заслужаваме ... Кабинет Тиквеникът 5 !!!
22
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
референдум за излизане или оставане в нато и ес и в еврозоната аз съм против
21
11
 
5
 
! Отговори
ТАВЕКС преди 4 години
Уважаеми ***, единствено при нас може да обмените заработените от Вас рубли в нормална валута. Може да ни намерите във всички Молове.
20
1
 
21
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,каквото и да говорите,/А ВИЕ ЧЕСТО ГОВОРИТЕ НЕИСТИНИ/,историята е показала,че всяка държава преминала,към еврото е претърпяла катаклизъм!!!За мен в частност,заради работата ми е по добре да сме към евро,но за държавата....?!Сещам се за "КРАЛСТВОТО",и за някой скандинавски страни се сещам,които и през ум не им мина да се разплащат в евро....Защо ли?!
19
4
 
24
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Какъв цинизъм! Този, който организира нефелната акция на от репката Гешев, сега издал заповед да не се месят в работата му! Някой си с над 60% недоверие в обществото рине кал върху друг, с над 60% одобрение! Просто вятърът духа в обратната посока, питай полицаите си да ти кажат какво става като пръскаш спрей срещу вятъра! Що се отнася до еврото, ако беше хубаво, нямаше всеко да се върши на тъмно! Нямаше да има тайни срещи, тайни преговори, тайно подготвяни законодателни промени. РЕФЕРЕНДУМ!
18
4
 
19
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Гербераска под..го,не искаме на гол тумбак чифте пищови.Народа е достатъчно беден и допълнително обедняване ще го досъсипе.Вероятно си от заинтересованите.Над 50% от българите не го искат по обясними причини.
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви грешки биха могли да станат?Бойко що се прави на "ни лук ял ни лук мирисал", като че ли не знае, че влизането в Еврозоната и приемането на Еврото е задължително?Какви грешки очаква да станат?Като че ли като падне ГЕРБ от власт ще дойде Апокалипсиса, Второто Пришествие, Страшния Съд и ще настъпи Краят на Земята?
16
14
 
8
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Мдаааааа, сега очаквайте спонориран с рубли "инициативен комитет" за референдум и бясна кампания по всички медии против еврото. Пак платена с рубли.
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
както стана грешка с КТБ, дето я окрадохте с Дебелянчо ли?!?
14
11
 
12
 
! Отговори
счети преди 4 години
Банкерската мафия всъщност спонсорира "спонтанното" народно недоволство срещу приемането на Евро-то !Евро означава: по-ниски лихви, по-ниски такси, без такси за превалутиране, по-силен контрол над банките.Означава кредитиране на бизнес проекти, а не както до сега само ипотечни кредити. Това означава, че цените ще паднат.Банкерската мафия пие българска сиромашка кръв и няма лесно да пусне кокала...Хора, не им се вързвайте ! Категорично ЗА приемане на еврото !
13
3
 
31
 
! Отговори
d преди 4 години
Тоя що не вземе да си ходи вече. Не забогатя ли достатъчно. Нека ни остави на мира вече. Да си вземе и Нинова, и да ходят някъде по островите да си мърсуват заедно.
12
26
 
8
 
! Отговори
Неудобната истина преди 4 години
Според социологическите проучвания мнозинството рублофили, ***, пестъпници и руски петоколонници са твърдо против еврото, понеже приемайки го ще бъдат натикани в кучия *** те и техните далавери и ще настъпи стабилност, която те не желаят!
11
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Някъде из библията пише: " Аз съм Бог ревнив...".