Пир по време на чума: Днес гласуват вота на недоверие срещу "Борисов 3"

Кой как ще гласува?
29 яну 2020 07:30, Нели Христова
46
Пир по време на чума: Днес гласуват вота на недоверие срещу "Борисов 3"
Снимка: БГНЕС

В сряда парламентът ще гласува внесения от БСП вот на недоверие. Вотът беше внесен в деловодството на Народното събрание на 20 януари, над четири часа депутатите разискваха мотивите му, пише БГНЕС.

Това е четвъртият вот на недоверие към правителството "Борисов 3", като този път той е на тема "Провал в политиката по околната среда и водите". Корнелия Нинова внесе вота на недоверие в деловодството на парламента

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте. „Българите дишат един от най-мръсния въздух в Европа, а страната е превърната в сметище“. Според лидера на левицата Корнелия Нинова дори да се намери решение на кризата в Перник, управляващите не знаят какво ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище и Ловеч. Провалът на правителството на Борисов вече не е само вътрешен. Това е провал по отношение на европейското бъдеще на България. Сега е моментът не само да поискаме промяна чрез свалянето на кабинета "Борисов", но и да изградим алтернативата, която ще видите в нашите мотиви. Това е една цялостна визия за развитие на зелена икономика, зелени градове и конкретни мерки във всяка от трите области – замърсения въздух, боклуците и решаването на проблема с управлението на водните ресурси на България“, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова по време на дебатите.

По време на дебатите стана ясно, че ГЕРБ определя вота като "Пир по време на чума". Според депутата Георги Марков опозицията в лицето на БСП трябва да се бори не с управляващите, а с бедствието в Перник. Той обвини левицата, че правят дебат за трупане на точки за изборите за парламент. “Вие днес загубихте изборите 2021, защото не можахте да се надскочите, да ни подадете ръка, заедно да решим едно бедствие”, каза с огорчение Марков и подчерта, че заради това БСП ще изгубят изборите през 2021 г.

От ДПС вече заявиха, че ще подкрепят вота на социалистите с мотива, че Движението е убедено във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията, но и на живота и здравето на всички български граждани.

От "Атака" обявиха, че ще решат дали да подкрепят вота по време на гласуването му.

"Воля" все още не са заявили твърда позиция дали ще подкрепят документа.

До момента БСП е получила подкрепа единствено от ДПС. Двете партии разполагат общо със 104 гласа, но за да бъде успешен вотът, за него трябва да гласуват 121 депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
2
 
! Отговори
До Хора /,/ бдете! преди 4 години
До Хора бдете!Хкреметнче, пишеш изречение на КОМУНИСТА Юлиус Фучик! Срамно, че не знаеш! Тези от Позитано не ме интересува какви са ги дробили при Станишев например, интересува ме, какво правят сега и се надявам да успеят някой ден да изгонят престъпната власт!!Кой ще управлява после, не ме интересува, стига да го прави добре, в противен случай и тях ще изгоним!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нали за това се гласува вот на недоверия,да се отървем от чумата.Ама няма да стане.Чумата помита всичко след себе си.Докато не ни довърши няма да се откаже.
37
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 4 години
Ще се съглася с това, че заглавието е тъпня! Имат едно заглавие да напишат и се осир..!Некадърни платени имитатори!Какъв пир?Чу-мата идва, това още е нищо! Голям бяг, големи писъци ще бъдат!
36
3
 
7
 
! Отговори
АБЕ преди 4 години
АБЕ тази няма срам бе ! Какво направи БСП за народа ? С какво претендира че е по добра от ГЕРБ ?Всичко е от време ОНО.... 1945г Нормално е да подлежи на ремонт !!!
35
3
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Такива глупави и ненавременни "акции" на БСП могат да направят антикомунист дори и от симпатизант на БСП - неизчерпаемият извор на демагогия!
34
1
 
7
 
! Отговори
Герп преди 4 години
е Чума, това ли са искали да кажат?
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дОЛНО И МАНИПУЛАТИВНОО ЗАГЛАВИЕ ОТ МЕДИЯ БУФОСИНХРОНИСТИ НА ВЛАСТТА, ЦЕЛИ ДА ВНУШАВА ЧЕ ОПИТА НА ОПОЗИЦИЯТА ДА СВАЛИ ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ ДОВЕЛО ЧУМАТА В СТРАНАТА Е ПИР, А КАКВО БЕ СЛУГИНАЖИ - ВЕЧНИ ЛИ ДА ОСТАВАТ НА ВЛАСТ ТЕДИ КОИТО СА С ПРОВАЛЕНО УПРАВЛЕНИЕ А ВИЕ ГИ ХВАЛИТЕ.
32
4
 
5
 
! Отговори
Хора бдете! преди 4 години
Социалистите усвояват методи за масово поразяване! Като въздуха и водата!Прокуратурата трябва да бъде нащрек за бързо и ефективно пресичане престъпните действия на извършителите на мръсната работа на предателите от Позитано.
31
7
 
13
 
! Отговори
11 преди 4 години
Родните медии и политолози ни проглушиха , че вотът нямало да мине !? Как да мине срущу диктатура ? Как ? Той вече е компроментиран като форма на парламентарна съпротива изобщо !Кой в станата вече смее да се опълчи на Борисов ? Никой ! Няма демокрация в България!
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия които едно време ядоха, костовци и не знам какви ск, още са на власт...на власт е герб и сдс, можете ли да си го представите...костов е все още на власт
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30 Откога на некадърността й казват демокрация???
28
10
 
16
 
! Отговори
:) преди 4 години
В юношевската си възраст Бойко Борисов посещава спортните зали на МВР. Там придобива черен пояс по карате. Придобива още анцуг от ТПК "Родина", сини гуменки "Пирин" и ръчен часовник "Красная Победа". За негово съжаление останалите шкафчета в съблекалнята били заключени.
27
4
 
5
 
! Отговори
Hdbdb преди 4 години
Няма как да мине този вот тия където Нинова си мисли ще я подкрепят няма да стане всичко е Фурнаджийка лопата
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Амин!От твоите уста в Неговите уши!
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лойко каквото и да прави, ще го търпите. Защото няма алтернатива.А Лойко управлява така, че няма как да се появи алтернатива. Единствения шанс е Лойко да инфарктяса, което със всеки пласт лой е все по-вероятно.
24
10
 
6
 
! Отговори
future преди 4 години
При Новия световен ред няма да има вотове против демокрацията, защото колониалните про-руски партии БСП и ДСП ще изчезнат, а главатарите им ще бъдат в нелегалност.
23
15
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Поредното безсмислено червено упражнение.Некадърници, но с амбиция да заменят Бате. Като пораснете, милички.
22
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е тиквеника да не изкара мандата за пореден път. И пак да се натиска. Жалко че хората са отвратени и не им се занимава. Иначе досега герберастката пасмина и патериците да бяха разстреляни.
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поредният цирк, всички в парламента са поддръжници на статуквото и днес ще видим отново този факт! цялото НС трябва да си ходи и ново НС! ако е нужно всяка година ще се сменят политиците, докато дойдат читави! в Испания и Франция така прави народа!
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е престъпният антибългарски режим да бъде свален.