Пир по време на чума: Днес гласуват вота на недоверие срещу "Борисов 3"

Кой как ще гласува?
29 яну 2020 07:30, Нели Христова
46
Пир по време на чума: Днес гласуват вота на недоверие срещу "Борисов 3"
Снимка: БГНЕС

В сряда парламентът ще гласува внесения от БСП вот на недоверие. Вотът беше внесен в деловодството на Народното събрание на 20 януари, над четири часа депутатите разискваха мотивите му, пише БГНЕС.

Това е четвъртият вот на недоверие към правителството "Борисов 3", като този път той е на тема "Провал в политиката по околната среда и водите". Корнелия Нинова внесе вота на недоверие в деловодството на парламента

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте. „Българите дишат един от най-мръсния въздух в Европа, а страната е превърната в сметище“. Според лидера на левицата Корнелия Нинова дори да се намери решение на кризата в Перник, управляващите не знаят какво ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище и Ловеч. Провалът на правителството на Борисов вече не е само вътрешен. Това е провал по отношение на европейското бъдеще на България. Сега е моментът не само да поискаме промяна чрез свалянето на кабинета "Борисов", но и да изградим алтернативата, която ще видите в нашите мотиви. Това е една цялостна визия за развитие на зелена икономика, зелени градове и конкретни мерки във всяка от трите области – замърсения въздух, боклуците и решаването на проблема с управлението на водните ресурси на България“, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова по време на дебатите.

По време на дебатите стана ясно, че ГЕРБ определя вота като "Пир по време на чума". Според депутата Георги Марков опозицията в лицето на БСП трябва да се бори не с управляващите, а с бедствието в Перник. Той обвини левицата, че правят дебат за трупане на точки за изборите за парламент. “Вие днес загубихте изборите 2021, защото не можахте да се надскочите, да ни подадете ръка, заедно да решим едно бедствие”, каза с огорчение Марков и подчерта, че заради това БСП ще изгубят изборите през 2021 г.

От ДПС вече заявиха, че ще подкрепят вота на социалистите с мотива, че Движението е убедено във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията, но и на живота и здравето на всички български граждани.

От "Атака" обявиха, че ще решат дали да подкрепят вота по време на гласуването му.

"Воля" все още не са заявили твърда позиция дали ще подкрепят документа.

До момента БСП е получила подкрепа единствено от ДПС. Двете партии разполагат общо със 104 гласа, но за да бъде успешен вотът, за него трябва да гласуват 121 депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радееев,защо не постъпи като Гешев-да не сключваш брак с Деса и да живееш на семейни начала с Дета/Детелина/като и уредиш апартаментче 83 кв.м.от съдружник на ваклото за 40 бона,в лева.
18
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, ха, е не е ли верно наглец Георги Марков от Герб да каже на БСП - "да ни подадете ръка, заедно да решим едно бедствие"??? А да ви повиват, да ви почистват нааканото и да ви пазят тишина, докато спите не щете ли?
17
5
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
в името на кокала малките партии няма да подкрепят вота защото след едни новиизбори няма да видят повече нс
16
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМАМ ПИТАНЕ КЪМ КС. АКО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР Е НЕНОРМАЛЕН, МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ ПРАТЕН НА М СИ В П?
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да става, фактът че ви управлява такъв толкова време, говори какъв потенциал имаме....дойде един читат президент, те искат в затвора да го вкарват
14
8
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
От 10 години ГЕРБ пируват, а за народа чумата. Прави да ГЕРБ за пир по време на чума.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен Сидеров ще се въздържи ми се струва, той е въздържател, изобщо не го виждам редовно пиян и надрусан да търси шкебе чорба в магазина
12
4
 
5
 
! Отговори
ВОТка преди 4 години
Като си на дъното, няма накъде да паднеш.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вот на недоверие е тест за лоялност на мафиотите едни към други.
10
6
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Д-р Сценарио 8 Ами пий Нинова за бюджета. Тя го организира този театър и тя плаща.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахааааааааааа, разбирам че след като направят безброй поразии заради некъдърност, по Георги Марковски БСП трябва да им помогне да се измъкнат.
8
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахах червените как постоянно вадеха компромати за Бойко, сега за техния чорап извадиха и тия реват на умряло. Гадно ли е другарии?
7
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 АнонименГешев бил започнал Радев ама ако Радев завърши с военно положение ще стане страшно за полотическиябоклук и техните симпатизанти като тебе.
6
6
 
15
 
! Отговори
Д-р Сценарио преди 4 години
Днес ще гледаме филма " Патериците-3 "...само няма да разберем за колко пари е бюджета на филма!
5
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вот наистина няма да мине и ГЕРБ ще оживеят ,но навън ги чака друго изпитание гневът на народа там вече нещата стоят по друг начин .
4
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това правителство е вредно за всички, но е ясно, че вота няма да мине шайката си има достатъчно ***, включително и в БСП.
3
9
 
32
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Атака и Марешки ще захлебят от герб няколко милиона, за да затворят очи и да се нагъзяT
2
10
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Безсмислено упражнение.Този филм сме го гледали няколко пъти и ни е омръзнал.Чудеса не стават.
1
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пир по време на чума = герб пак ще пируват, те с ромските си партньори са доволни от геноцида срещу българите !