Поправката "Симеонов" в Закона за хазарта мина на първо четене

Той определи хазарта като "проказа"
51
Поправката "Симеонов" в Закона за хазарта мина на първо четене
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поправката "Симеонов" в Закона за хазарта, която предвиждат лотарийните игри да могат да се организират единствено от Българския спортен тотализатор, мина на първо четене.

Предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов е лотарийни талони да се продават единствено в лицензирани от Комисията по хазарта обекти, които обаче не трябва да се намират на разстояние по-близо от 300 метра от училища и университети.

Още по темата

Според Симеонов промяната е нужна и то спешно, защото хазартът е опасен.

Той го определи като проказа.

"Цели семейства се разбиват, стига се и до убийства поради влошаване на икономическото положение на семействата и на тяхното здраве", мотивира се Симеонов.

Според него играчите губят много повече, отколкото печелят.

Симеонов настоя, че извън тези мотиви, всякакви спекулации в една или друга посока са неоснователни.

повечето държави от ЕС е наложен държавен монопол върху тези игри – Норвегия, Австрия, Естония, Англия, Унгария. Разпространението на този вид болестна зависимост трябва да бъде възпрепятствано и най-сигурният начин е тези лотарийни игри да се извършват само от държавата", настоя той.

Славчо Атанасов от ОП припомни, че проблемите в хазарта са започнали от 2013 г. с навлизането на много частни фирми.

"3, 2 млрд лева годишно е оборотът в този бизнес, тези хора имат огромна власт и то не само финансова, толкова пари може да се купи цяла държава", коментира той.

Според ако хазартът се върне в ръцете на държавата, скандалите доста ще намалеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
19
 
! Отговори
Шишева майка преди 4 години
И тотото е измама.С електронните бъркалки и отчитане какъви печалби могат да се получат всяка секунда и съответно да се нагласят-оди бегай.Цяла година не се падна шестица и накрая я натамъниха-не в София,където тото пускат хиляди,а в Разградско,ти да видиш.Откакто махнаха ръчното въртене,няма смисъл да играете.
20
1
 
8
 
! Отговори
Българина преди 4 години
И кои ще са лицензираните места? Аз пък казвам само в тото пунктовете
19
6
 
15
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Колкото и да не искам да го кажа но този път съм на едно мнение с Симеонов добре ще е и казината (игр.зали) да се ограничат само в големите хотели или курорти
18
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До 1 да ти кажа в квартала където живия възрастни те гласуваха за БСП но те играят тото2 а младите ходят по няколко пъти до магазинчето и копират билети а познай за кого. Са гласували някои ги познавам и смятам че са умни но повечето мисля са завладени от това зарибяване денонощно по тв и реклами.
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонче,ти си проказа,драги.Още ли не си го разбрал.Всеки друг може да внася такъв законопроект,но не и ти като знаем какво направи с оградата и как хотелите ти са заплатени от държавата,сякаш са казарма за граничари.
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се заяждайте с Божков,да не ви преседне.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16А твоя мазохизъм да се нарушава самата конституция и директиви на ЕС за праватати и некакви 240 да дерибестват с абсолзтни глупости, защото са Б.К.П и агенти. Харесва ти децата да са *** защото образувание няма, харесвати мисерната ти ***, защото в ЕС си на дъното на всичко. Харесва ти да се гаврят с твойте родители което са построили. Харесвати да ядеш Г-М-О = БИО. Харесвати ОКУПАТОРИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА САЩ ( защото имат 3 бази на на територията и не плашат наем).
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама азю като гледам и тук се търка и се трие на поразия, *** то това май си е някакъв фетиш, толкова са се побъркали че тъкат и трият даже и коментарите хахахаха, давай, търкай, току виж искочили трите седмици хахаха
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо разстоварване, няма що. Хазарт, пиене, наркотици и сплескани физиономии.Що не се разстоварвате с чист въздух и разходки, а после ревете, инфаркт, цироза, профукани пари от касичката на детето и паркинсон.., голямо разстоварване, няма що. Вашето разстоварване после лежи на гърба на цялото общество
12
4
 
10
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
Този придворния пес на Борисов ли е? Като му каже "дръж" и започва да балалйка, я майки, я хазарт, я музика. Удовен робот, ама нали трябва и малко мозъл да има :)
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Добре робеееее! Националната ви катастрофа е НЕИЗБЕЖНА.По - страшна от Виденовия ден!
10
5
 
7
 
! Отговори
а преди 4 години
Държавата се завръща!ВЗЕМЕ ИМ И БУКМЕЙКЪРСКИТЕ ЛИЦЕНЗИИ!!!!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ не е направил нищо, разни местни мутри са го направили, а САЩ са го уреголирали
8
1
 
14
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
очаквам и поправка-2 - закриване на казина и игрални зали, освен в курортите и в хотели 5*
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДАЛАВЕРИ!САЩ Е НАПРАВИЛ ЦЯЛ ЩАТ - НЕВАДА ДА ИМА ХАЗАРТНИ ИГРИ.САЩ ГО ПРАВИ ДА МОЖЕ НАЦИЯТА ДА СЕ РАЗСТОВАРА ОТ СТРЕСА И ДА СЕ СТИМУЛИРА АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ ДРУГИ ЩАТОВЕ ДА ОБИКАЛЯТ СТРАНА."ВЪТРЕШЕН ТУРИЗЪМ". САЩ МИСЛИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕТУКА НАОПАКИ РОБИИИИИИИИИИИИИИ
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само рекламното време по телевизиите струва 1000 пъти повече "печалбите" на нещастниците. Така и не вдяват, че на всеки 1000 лв. "спечелени" други за загубили 100 000 лв.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно!
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко странно, ако хазарта е проказа то каква ще е разликата когато стане държавен??? Това ще намали ли търкането на картончета от най-бедните за които чак сега се закъхари шефа на WC-тата.
3
1
 
21
 
! Отговори
чеп преди 4 години
Горкия Захари сега какво ще прави...
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ ОТИВА В ЗАТВОРА!КРАЙ НА ПРОМЯНАТА, ДОВЕЛА БЪЛГАРИЯ ДО РАЗРУХА, КОЛАПС, РАЗРУШЕНИЯ, РАЗПАД!РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО ЩЕ СИ ПЛАТИ!СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ, ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО, ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАРЕДЕНИ ДО СТЕНАТА!