Емил Димитров с цел: Да спре залповото източване на язовирите

Град у нас се захранвал с вода от "Напоителни системи"
30 яну 2020 18:20, Красимир Ангелов
23
Емил Димитров с цел: Да спре залповото източване на язовирите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Искаме да спрем залповото източване на язовирите, обяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Той посочи, че към момента в язовирите у нас има вода, но в "някои недостатъчно". "Искаме да спрем залповото източване на язовирите, защото имаме и недобросъвестни ВиК-ата", каза още министърът, цитиран от "Фокус".

"Ние нямаме вина като министерство, че някой е решил да затъне в дългове, а друг в съседния окръг всичко му е наред. Някой е решил да си отреже помпите или не си е плащал с години сметките и понеже няма пари за ток, видиш ли ние трябва да даваме вода, докато не източим язовира. Трябва да пестим, водата е ценен ресурс", посочи още министърът.

Още по темата
Той се обърна към всички ръководители на ВиК сектора. "Имате си собствени мощности, ползвайте си ги. Не източвайте залпово язовирите, защото просто ще се разбере и започваме да го следим ежедневно. Не един път в месеца".

Емил Димитров съобщи още, че има град у нас, който е закачен към водопровод на "Напоителни системи" и без да се пречиства се захранва с вода.

"Ние имаме един град, в който това, което е разрешено с нормалния водопровод с пречиствателната станция, не се ползва. Вместо това целият град е закачен към водопровод на "Напоителни системи". И без да се пречиства, се захранва целият град. Аз не мога да спра водата, защото хората ще останат без вода. Ако утре има някакви заболявания, няма ли да кажат: „А, защо вие си мълчите?“. Така че аз съм сигнализирал", каза още министърът.

Той отказа да уточни за кой град става въпрос, защото по думите му първо трябва да съобщи за проблема на премиера.

На въпрос в кои градове са проблемите, министърът заяви, че първо трябва да съобщи на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
eeeeeeeeee преди 4 години
Това с непречистената вода за пиене е абсолютно скандално и трябва да се спре веднага!Ако имате съмнения, че е евашият град, преварявайте си питейната вода!
18
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ЕМИЛЧО ДА НЕ СТАНЕ КАКТО НАВРЕМЕТО С МИТНИЦИТЕ. С ГРЪМ И ТРЯСЪК ЗАПОЧНА НО БЪРЗО ТИ ОТРЯЗАХА КЛОНА. КОЙТО НЕ СЛУЖИ НА ГОСПОДААРИТЕ СИ ВЕРНО ГО ИЗХВЪРЛЯТ.
17
0
 
7
 
! Отговори
ПЕРНИК и СОФИЯ и ЛОН преди 4 години
Ревизора е кандидат за Ареста заедно с Нено Димов - Частния ВЕЦ на ДПС на Язовир Лобош ПРОДЪЛЖАВА да Работи през Ноща и от Язовир Студена ПРОДЪЛЖАВА да се изпуска Вода в Струма за да захрани ВЕЦА на АЙШЕ МЕХМЕДОВА от Турция .
16
2
 
6
 
! Отговори
СЛАВИ преди 4 години
ЗАЩО БЕ, МИНИСТРЕ - ЗАКОННИТЕ СМЕТИЩА С ВНОСНИЯ *** ПО-ПРИЕМЛ.ЛИ СА. СТОТИЦИ И ХИЛЯДИ ВРАБЧЕТА ВИДЯХ ДА КЪЛВАТ ОТ ПРОКЪСАНИТЕ БАЛИ *** И ДА ГО РАЗНАСЯТ ИЗ СТРАНАТА. ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ТОЧНО РАЗНАСЯТ, МИНИСТРЕ? ЧУМА, ГРИП, ЧУМА ПО ОВЦЕ И КОЗИ, ПО *** ИЛИ ПО ***, ИЛИ ПО ХОРА, И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ АФРИК. И ЕВРОП. БОЛЕСТИ. ЗАДЪРЖАНИЯТ МИНИСТЪР ДА ОТГОВАРЯ И ЗА ИЗСИЧ. НА ГОРИТЕ! - УНИЩОЖИТЕЛ НА ОКОЛНАТА СРЕДА НА БЪЛГАРИТЕ! МИНИСТЪР ИЛИ МС? ВЕЧЕ НЕ ЗНАЕМ КОЙ ЗА КАКВО "ОТГОВАРЯ", МАЙ НИКОЙ ЗА НИЩО
15
1
 
7
 
! Отговори
СЛАВИ преди 4 години
ЗА ПРОМ.НУЖДИ - ВОДА ОТ РЕКИТЕ И ОТ МОРЕТО. АКО НЯМА СНЯГ ДВЕ ГОД. ВСИЧКИ ЩЕ ИЗМРЕМ ОТ ЖАЖДА. КОЙ ИЗТОЧВА ВОДАТА? СОБСТВ. НА ТЕЦ ПРИ ТОВА Я ПЛАЩАТ ПО 3 СТ., РАЗЛИКАТА ДОПЛАЩА НАРОДЪТ. ВЪН ЧУЖДИТЕ ЕКСПЛОАТАТ., ДОШЛИ ДА НИ ПРОД.НАШЕТО НАЦ. БОГАТСТВО И ДА ТРУПАТ ПЕЧАЛБИ! ДАЙТЕ ИМЕН. НА ТЕЗИ, КОИТО ГИ ДОКАРАХА! РЕЖИМ ДОРИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕНЕ ДА СЕ СЛОЖИ, ЗА ДА НЕ ЗАКЪСАМЕ. ОПРАВЯЙТЕ ВОДОПР. МРЕЖА ДА НЯМА ЗАГУБИ. ТАКА Е, КАТО "ЯЗОВИРИ И КАСКАДИ" СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕДНА ПЕВАЧКА, МОЛЯ ВИ СЕ! ГЕРБАДЖИЙКА ЛИ
14
0
 
5
 
! Отговори
СЛАВИ преди 4 години
ОЩЕ БЕЗОБРАЗИЯ, ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ БЕЗОБРАЗИЯ. В ЕДИН ГРОБ ПОГРЕБВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ЧОВЕК. БЛИЗКИТЕ НА ПЪРВИЯ ПОГРЕБАН ИДВАТ И - УМРЕЛИЯТ ГО НЯМА! ВЪЛЦИ И МЕЧКИ НАПАДАТ ЖЕНИ КРАЙ СЕЛАТА. ДО КОГА ЩЕ ИЗСИЧАТЕ ГОРАТА - НЯМА ЖИВОТИНКИ ЗА ЗВЕРОВЕТЕ И НАПАДАТ ХОРАТА ПО ПЪТИЩАТА И ПОЛЯНИТЕ. ПРИ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ ВСЯКА ГЛЪТКА ОТ НЕГО НИ УБИВА! *** НА СВЕТА ПРИСТИГАТ В НАШАТА КРАСИВА МИЛА РОДИНА! В УПРАВЛЕНИЕТО Е ХАОС. АБЕ ХОРА, ДА НЕ БИ ВЕЧЕ РЕПТИЛИИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ? ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НЕЩАТА ОТ 1989 Н
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Емил Димитров с цел "...............Ти другарю Димитров, Емил ... трябва да ЗАБРАНИШ !!!!!!!!! веднъж и завинаги вноса на *** в България, защото всеки местен селски РИОСВ началник е готов да превърне в бунище родното си село срещу 10 лв под масата ... и тогава вече наистина ще ви гоним с камъни !!!
12
0
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Тоз сбърканяк,кога ще отговори от името на престъпното правителство-кога и как ще се реши въпроса с промводата за Перник,а..Студена и да се напълни,кога ЩЕ БЪДЕ ВЪСТАНОВЕНА СИСТЕМАТА СА ОБОРОТНА ВОДА ВКЛЮЧВАЩ АЗ ПЧЕЛИНА И БАТАНОВЦИ!ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО А ВСИЧКИ МЪЛЧАТ!
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за кражбата на въздуха и водата кой ще е виновен ?Това престъпление дрещу НАРОДА кой ще разследва ? Това се квалифицира като тих ГЕНОЦИД срещу НАЦИЯТА . НАРОДЕ ???
10
1
 
13
 
! Отговори
смях преди 4 години
Тоя лозунги ли вдига?
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи тогава кой да спре източването на язовирите вие ли , правителството ли? Господ ли? Вие за какво сте? Само да се оправдавате и , че винаги другите , предишните и пр. са виновни. Хайде ходете си.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия е олицетворение на властта в България.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааа ВЕЦ-овете на хидрометеролозите как ще правят по 1милион на месец..
6
2
 
10
 
! Отговори
смях преди 4 години
Коментар номер 7 (седем ) е изчерпал темата. Аз бих го казал така. За всичко е виновен народът.
5
1
 
35
 
! Отговори
истина е преди 4 години
За всичко лошо случващо се в България е виновен само овчият народ !!
4
0
 
11
 
! Отговори
смях преди 4 години
Хората, които пият вода от това място, са значително по-малко заинтересовани, отколкото премиерът. Само дано го включи в графика си.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2 Това значи укриване на престъпление
2
1
 
24
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Министерството няма вина, както е обичайно да се твърди, но Емил научава чак сега за язовирите . А ако ЕК научи че жителите на един град в България са пили вода, която е по качества едва ли не като обратната вода от домакинствата ? И първо трябва да научи царят-премиер и чак след това ще се предприемат някакви козметични мерки. Хора, ние загиваме, тук са нарушени всякакви здравни норми, ЕС-предписания, наши стандарти и закони. А може би питейната вода при нас да не е регламентирана? Защо ли??
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, хубава работа! Как няма да каже кой град ползва непречистена вода, защото първо трябвало да съобщи на премиера????