Парламентът пусна СЕТА, въпреки критиките на БСП

Текстовете минаха на първо четене
28
Парламентът пусна СЕТА, въпреки критиките на БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът пусна СЕТА, въпреки острите критики на БСП и депутати от ОП.

Споразумението, което парламентът ратифицира на първо четене, предвижда пълно премахване на митата за 99 на сто от тарифните номера до 7 години, опростяване на митнически правила и процедури, както и правила за произход, чрез които се улеснява износът в Канада.

Още по темата

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение e между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави членки, от друга. То е подписано на 30 октомври 2016 г. в Брюксел.

В по-голямата си част споразумението вече се прилага временно от 21 септември 2017 г., освен разпоредбите, свързани със защита на инвестициите, уреждането на спорове между инвеститор и държава, и разпоредби по отношение на защитата на интелектуалната собственост, заетостта и опазването на околната среда, които попадат под национална компетентност на държавите от ЕС.

В мотивите на Министерски съвет за ратификация на СЕТА се посочва, че това споразумение няма да наложи промяна в законодателството относно генетично модифицираните организми и не цели да отвори пазара на ЕС за генетично модифицирани организми. Вносителите смятат, че то няма да има отношение относно употребата на технологиите за проучване и добив на шистов газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продадоха ни. Сега или купуваме всеки *** или държавата е осъдена и пак го плащаме.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До робКаква васал-територия, мало умнико ?Споразумението си е напълно реципрочно.
25
2
 
9
 
! Отговори
J преди 4 години
Айде спрете се бе! То не бе ЗСУ, то криза с водата в Перник, то незачитане на протестиращи хора, то заядици с президента на страната, то мъка да се срине валутния борд, то сега това със СЕТА. Забравям със сигурност още някой зулум... Ама зорлем ли искат да бъдат изметени изведнъж от хората?!? Може да стане кърваво...
24
1
 
4
 
! Отговори
Мисля преди 4 години
На входа-да,а защо не кажете как ще е на изхода,или мислите,,че всички пасем трева?"Чудно като е толкова добре ,защо има страни в Европа,които не желаят,или това е пак в интерес на определени кръгове.
23
3
 
8
 
! Отговори
яврр преди 4 години
Лекарствата,ще поевтинеят и здравната каса без проблем,ще може да поеме антидепресантите внос от Америка,за да могат да бъдат изписвани на всеки втори и да имаме един здрав психически народ.Американските корпорации,ще изместят мутрите от бизнеса в България и вече няма да има мафия.Въобще толкова съм убедителен,че чак сам започнах да си вярвам в ползата от това споразумение.
22
2
 
8
 
! Отговори
яврр преди 4 години
Сега по-лесно ще изнасят златото,няма да го изнасят с рудата,а ще го извличат тук.По-лесно ще се внася ГМО.Ще се защитава авторското право и който гледа и слуша пиратски американски филми и музика,ще бъде депортиран и съден в Северна Америка.Американските корпорации,ще поемат водоснабдяването и електроснабдяването и ще се вдигне много тяхното качество,водата ще започне да се обогатява с флуорид и ще забравим завинаги за остеопорозата и други заболявания на опрорно-двигателната система.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"освен разпоредбите, свързани със защита на инвестициите, уреждането на спорове между инвеститор и държава, и разпоредби по отношение на защитата на интелектуалната собственост, заетостта и опазването на околната среда, които попадат под национална компетентност на държавите от ЕС." С това не са съгласни Германия, Франция и още осемнайсет европейски държави! *** продажен е готов за власт и лични облаги да ни превърне в Боклуколандия, лъва от герба си да замени с бала отпадъци и майка си да про
20
3
 
24
 
! Отговори
роб преди 4 години
Едно допулнение към въпроса за съденето, което е доста важно.This license exists only in one directionstates cannot sue companies in these investor-state arbitrations.Въпросът е морален, не става въпрос дали ще го спирам аз или някой друг, а и не се съмнявам, че много от тези по-умни специалисти от мен, които са работели в/у документа на първо място са слагали нуждите на въпросните корпорации и след това нуждите на васал-територията, а от тези които го подписват не виждам нито един умен.
19
23
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
"РОБИТЕ" СЕГА , ШЕ ПИЯТ КАНАДСКО УИСКИ !А , НЕКА СВОБОДНИТЕ КОМУНИСТИ , ДА ЛЬОКАТ ШЛЬОКАВИЦАТА .......ХА,ХА, ХААААА...МЕНЕ ПА , МИ Е КЕФ ЗА "СЕТА"!!!!!!
18
19
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
"РОБИТЕ" СЕГА , ШЕ ПИЯТ КАНАДСКО УИСКИ !А , НЕКА СВОБОДНИТЕ КОМУНИСТИ , ДА ЛЬОКАТ ШЛЬОКАВИЦАТА .......ХА,ХА, ХААААА...МЕНЕ ПА , МИ Е КЕФ ЗА "СЕТА"!!!!!!
17
25
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
До роб Какъв изгубен морал бе, ти нормален ли си? Някой ще спре междуконтинентално търговско споразумение заради глу постите, които витаят в кухата ти глава. Не мислиш ли, че доста по-умни от тебе са пресмятали плюсовете и минусите? Седнал байхуй с килийното образование и скъсаните джобове да дава акъл! Аман бе!
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
все повече се затяга хомота на робите
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито Тикволандци.Вече и официално сте чужденци в собствената си държава.
14
5
 
17
 
! Отговори
Търговеца преди 4 години
Търговията движи светът. Нямам нищо против търговски договори с Канада, САЩ, Китай, Русия и т.н. но трябва да се обяснят на хората за да имат информация.
13
2
 
24
 
! Отговори
роб преди 4 години
Сата НАТО,Не знам как може доброволно да си избереш професия "адвокат на дявола" или "адвокат на канадска корпорация" но бих те посъветвал да си потърсиш изгубеният морал.
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вносителите смятат, смятат ама пак без кръчмар си правят сметките.Ако правителството примерно иска да вдигне МРЗ, канадска компания може да не позволи, защото ще им се намалят печалбите.Че колко ни е износът към Канада, че да се улеснява, а за сметка на това ще внасяме ГМО-та
11
20
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Сата НАТО 8 Не се разправяй с комунисти. Вчера ги видяхме.
10
18
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
След грандиозната победа БСП и Нинова не си взеха поука.
9
21
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ми, като съдят държавата да не би пингвините да плащат глобите?------Ми като искаш да не плащаш, ше бъдеш отговорен гражданин и ще имаш държава, която не прави грешки.
8
6
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
СЕГА! българия е ням------Човек, ти не знаеш български, а си тръгнал да се правиш на патриот. Какво значи "България Е няма"? Остави, че България е с малка буква, но от сума време ви гледам как ползвате някакво местоимение Е, което го няма в бългаския език. ***...