Валери Симеонов: Хазартът е като наркодилърството

Според него укритите данъци са само малка част от измамата
Обновена: 30 яну 2020 10:41 | 30 яну 2020 10:41, Нели Христова
57
Валери Симеонов: Хазартът е като наркодилърството
Снимка: БГНЕС

След като промените в Закона за хазарта мина на първо четене, Валери Симеонов обясни, че в него няма пропуск, а става дума за грешно тълкуване от собствениците на хазартни бизнеси.

"Трябва да обясним на хората, че в Закона за хазарта няма пропуск. Той не дава право за различно тълкуване. Това право е узурпирано от въпросния оператор на хазартни игри”, заяви Валери Симеонов пред Нова тв. По думите му, копаниите, организирали лотарийни игри не са платили около 600 милиона лева на година.

"Тези пари са обороти, като по-голямата част от тях фактически са печалба. На база на ниските такси, които са платени, след като извадим тези 15%, остават тези 600 милиона лева, които на практика са годишна злоупотреба. Те не са платени, а е трябвало да се платят. Те са задържани от оператора", обяснява Симеонов.

По думите му е безспорно, че не е упражняван контрол.

"Законът се изпълнява превратно. Той не се прилага така, както е записан. Спестяват се пари, като се плаща по-ниска такса. Комисията по хазарта си затваря очите", казва лидера от НФСБ. Според него няма официална информация колко са произведените талони и колко са продадени.

"Няма информация за количеството талони, които са внесени от Индия, където се печатат, и тези, които са разпространени в търговската мрежа. Пак поради разпоредбите на закона, не ти издават касова бележка, когато си купиш талон за търкане. Самият талон се приема като ценна книга, тъй като той има два защитени знака. От там нататък, в касовия апарат не можеш да засечеш колко точно са продадени. Което дава възможност за мащабни злоупотреби. Данъкът е само една малка част от злоупотребата", обяснява Симеонов.

Той сравни хазарта с наркодилърството и заяви, че още в първия законопроект, който е готвил, е искал да лиши обществото от тази деморализация. Според Симеонов до този момент е имало страх да се започнат действия срещу хора от тази сфера.

Симеонов коментира и изнесените записи от СРС-та, за които се твърди, че се чува разговор на президента Румен Радев с шефа на ВВС. "И двете страни преминават границите на нормалното. От това губи държавността. Не би трябвало да бъдат изнасяни СРС-та в публичното пространство преди да има доказателства и да бъде доказана вина”, заяви Валери Симеонов.

Според него Радев прави оценка на прокуратурата по безпардонен начин. "Той не трябва да бъде толкова категоричен към прокуратурата”, смята лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на Симеонов, ще секне Голямата Измама. Само не разбирам комунистите, обичат народа, за народа уж се борят, а реват като умрели за този мошеник и комарджия. Парите ли му пазят, тяхни ли са. Манол Велев и той беше от БСП.
50
5
 
6
 
! Отговори
х преди 4 години
Не мога да си изкривя душата - Симеонов яко бръкна в дупките на мафията. Хазарта, както и тютюна и алкохола трябва да бъдат ограничени, не забранени, а ограничени и поставени в рамки.
49
3
 
3
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 4 години
До Анонимен 40 НЕ БЪРЗАЙ ТОЙ НЕ Е ЧИСТ КАТО СЪЛЗИЦА. ТОВА Е ПРЕМЕРЕН ХОД ДА ОТДАЛЕЧИ ВНИМАНИЕТО ОТ СЕБЕ СИ. ХИТЪР Е. И ТОЙ Е ЗА ЗАТВОРА. НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ГОРЕ ПО ВЪРХОВЕТЕ НЕ СА ЗА ЗАТВОРА. ИМА ЛИ КАЦА С МЕД НЕМИСЛИМО Е ДА НЕ СЕ ГРЕБНЕ ОТ НЕГО.
48
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
ЩО ДА НЕ Е БЕЗПАРДОНЕН КЪМ ПРОКУРАТУРАТА. ЗА 30 ГОДИНИ КАКВО ПРАВИ ПРОКУРАТУРАТА КАТО ОПЪВА ЧАДЪР НА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОГЛОЗГАЛИ ДЪРЖАВАТА. КОГО СЪДИ ПРОКУРАТУРАТА ДРЕБНИ КОКОШКАРИ, НАРКОМАНИ, РЕЦИДИВИСТИ НА НИСКО НИВО И Т.Н. НЕ ВИЖДАМЕ ЕФЕКТ ОТ ТАЗИ ПРОКУРАТУРА. КОЛКО МИНИСТРИ, ПОЛИТИЦИ, ОЛИГАРСИ, МЕСТНИ ФЕОДАЛИ И Т.Н. СА В ЗАТВОРА. НИКОЛКО. И КАКВО С ПЕРЦЕ ЛИ ДА ГИ ГАЛИ И ДА ИМ ПОДХРАНВА ЕГОТО ЧЕ РАБОТЯТ В ПОЛЗА НАРОДА.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То да си ДЕПУТАТ е измамаЧСИ-та да не говорим!Един донесал РУШВЕТА НА ВРЕМЕ И ВСИЧКИ ГЪРМИТЕ. ВСИЧКИ ВИНОВНИ!ВИЕ НЕВИННИ КАЛИНКИ КЪМ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ВОДИТЕ
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързите кредити са същото. Защо се рекшамират , защо не пише ясно колко се връща... Колко съдби там са закопани. Да не мислите че тези компании са на обикновени хора??? Айде бе 120 % лихва!! Но народа е про ЗТ не може да смята и няма никаква финансова култура. Да спечелиш милион от талон по вероятно 100 пъти да те перне гръм
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемер! Къде е забраната за реклама? От телевизорите се лее като напоителен дъжд.Превърнаха държавата ни в територия на греха, в сметище...То се печели от пороците, но тук се мина всякаква граница.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги забранят тъпите билетчета!!! Някой направиха милиони от надеждата и немотията на хората, а хората баламите търкат ли търкат с надеждата, че ше си оправат живота с едно билетче! Да не говорим за опашките по лафките за билети!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хазартът е като наркодилърството и затова трябва държавата да го контролира? Хм. Интересни неща се чуват...Като е като наркодилърството, да го забранят. Изцяло подкрепям. Пълна забрана и точка. Много хора ще са много по-щастливи, здрави и богати.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как определят оборота на организатора на игрите с талони за търкане за да се види печалбата печатена в поле на геометрична фигура,но полетата могат да са повече от едно за лотарии с наименования,примерно 4 в 1,при това оборота е променлив и може да се ре/инвестира в дейност,а талоните нямат определен срок за тираж,брои,номера за изтегляне остатъка от разпространение в търговската мрежа и се въртят без срок свободно,че внесени частично/пълно производство,че без инвентаризация от главното за ценни
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали Валери не е прав и за спора между прокуратурата и президента? Изнесоха се СРС-та, а освен това става дума за конфликт на интереси, който беше разследван преди няколко месеца (което май е различно от държавна измяна). Гешев може би прекали? От друга страна Радев продължава да уронва престижа на институциите и също прекалява.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала,политик с топки-казва това което е истина,а не това което би му донесло дивиденти
39
4
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
И ся ти искаш да си главния дилър нали?
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов е разбира се обикновен балкански *** , примитивен човек и мошеник като всички политици , но понякога казва верни неща
37
4
 
4
 
! Отговори
? преди 4 години
А тоя от къде знае как е при наркодилърството?
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100% правилно! НИстината си е истина, независимо от партийни принадлежности.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е алкохола, цигарите и комара да вървят, да мре народа в дългове, ще му помогнеме с още мръсен въздух, липса на вода, отвратително здравеопазване и трагично образование. Тук ще е новия див запад.
34
2
 
9
 
! Отговори
stiling преди 4 години
Никога не съм харесвал Валери Симеонов. Даже ми е антипатичен. Но тук е прав 100%. Не може в веки търговски обект да се продават талончета. Това се превръща в епидемия с тая агресивна реклама. Дори вземайки държавата тоя бизнес да го съсипе с лошо управление още по-добре за нацията. Такъв развит "Бизнес" не е от полза за обществото и хората!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като хазарта е като диларството, защо не го забраните. Черепа натрупа много милиони от най-бедните балъци, без никакъв контрол от страна на държавата.
32
6
 
5
 
! Отговори
Г преди 4 години
Валери и твоя ред скоро ще дойде , кой знае колко си прибрал от Найденови