От ГЕРБ поискаха до 20 години затвор за непълнолетни

Те ще се дават за извършени тежки престъпления
14
От ГЕРБ поискаха до 20 години затвор за непълнолетни
Снимка: Pixabay

Не само до 12 години затвор, а до 20 години зад решетките искат депутатите от ГЕРБ за непълнолетните, които са извършили тежки престъпления.

Още по темата
Депутатите от управляващата партия внасят предложенията за промени в Наказателния кодекс по настояване на премиера Бойко Борисов. Повод за това стана жестокото убийството на 18-годишната Андреа в село Галиче.

На живота й посегна 17-годишният Алекс Олеков, който призна, че е убил по особено жесток начин младото момиче. Според настояващата уредба в НК обаче, само защото е непълнолетен, той може да бъде осъден най-много на 12 години лишаване от свобода затова, че изнасили и закла Андреа.

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев коментира, че след като промените в НК станат факт, никой няма да е сигурен, че каквото и тежко престъпление да е извършил – убийство, изнасилване, блудство, присъдата му може да бъде най-много 12 години, защото не е навършил 18 години.

Според текста на промените навършилите 16 години могат да бъдат осъдени за затвор от 5 до 20 години.

Манев допълни, че между първо и второ четене на промените в НК ще бъдат получени всички становища на заинтересованите страни. Той се надява темата да бъде политизирана от останалите партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемерен закон ,като Герб.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Репичка А за европед.офилията и 1 век е малко
9
6
 
2
 
! Отговори
Репичка преди 4 години
Поне минимум 200 години е добре като за начало....За русофилия трябва да е 500 години макс....
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако убил или изнасили умишлено що не..
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мега глупав закон това означава, че непълнолетни убийци ще излизат на свобода в пика си на 30 и кусур години готови за нови подвизи.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За такива престъпления трябва да се дават от 65 до 70 години затвор.
5
11
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Не мисля,че има по-голямо наказание от това което е получил Московски,ако разбираш г-н *** Балкански или инДж.*** Ганев!
4
1
 
16
 
! Отговори
Петко преди 4 години
Той не е убил по невнимание или самозащита. Той го е планирал! От това следва че той не е жертва на обстоятелствата, а престъпник който не трябва да се пуща на свобода!
3
3
 
17
 
! Отговори
Bylgarin преди 4 години
Предумишлен убиец по особено жесток начин и на 16 години е убиец, а не ангелче, няма да се поправи и няма да върне жертвата на близките й. Кой ще вземе на работа убиец и като излезе на свобода още повече ще се озвери! Трябва да се вземе пример от Американското право - доживотни присъди на непълнолетни убийци!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде 12 там и 20. Ще лежи много по малко дефакто и излиза все още млад но по голям из род . Затвора не превъзпитава а ги прави по големи ***. До живот или смъртна присъда това е решението
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако някое ГЕРБ непълнолетно синче извърши престъплението ще има бърза поправка.Какво стана с алкохоликът Московски и защо не е подсъдим ?