Без демокрация в БСП няма демокрация в държавата

Това заяви бившият депутат проф. Янаки Стоилов
Обновена: 4 фев 2020 05:59 | 3 фев 2020 23:00, Нели Христова
58

Членове на БСП искат промени в Устава и "зависимите вън". Основните причини са, че в последите 2 десетилетия се натрупват проблеми в партията и някои от тях се изострят, важно е БСП да не загуби тази влиятелна сила. Това кaза в проф. Янаки Стоилов, бивш депутат от БСП, в студиото на Bulgaria ON AIR

По думите му има редица и въшни, и вътрешни причини, които въздействат върху тези процеси.

"БСП е една от малкото, които не е преустановила приемствеността и трябва да реши собствените си проблеми, за да решава тези на обществото. Бъдещето на БСП не зависи от който и да е човек сам по себе си. Без демокрация в партията не може да претендираме за демокрация в държавата", посочи още той.

Според него е нужно да се преустанови противопоставянето в БСП на поколенчески принцип. Трябвало да има критерии, които са общоприложими.

"Трябва да се подхожда с по-голямо разбиране, когато се предлагат различни идеи. Важно е да сме убедителни в позициите, които заемаме", посочи Стоилов.

Не можело - подчерта събеседникът - да има пенсия, която да е по-ниска от официалния праг на бедността у нас.

"Крайното решение за Еврозоната трябва да се реши чрез референдум", каза още Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че се събуди
51
1
 
0
 
! Отговори
Хахахааааааа преди 4 години
А къде мислиш отива нашия ***?....В ЕС.
50
2
 
2
 
! Отговори
срам и позор! преди 4 години
Да прибираме *** на ЕС!!!!!!!!!!
49
2
 
4
 
! Отговори
децентрализация преди 4 години
До мечти!Всички днешни партии са производни на БКП-агентурата ДС
48
2
 
6
 
! Отговори
Светото писание преди 4 години
До Така е ..Жените трябва да подчиняват всяко свое желание на мъжете си!!!*** накара Адам да вкуси от вредното дърво и оттогава до днес жената е наказана!БКП се савокупляват за да си бъдат верни! Резиденциите бяха бардаците на соца!
47
4
 
7
 
! Отговори
мечти! преди 4 години
Партии, производни на бкп не могат да осъществят демокрация и да съществуват демократично. Това се вижда като се разгледа историята на кпсс, която се опитваше да отглежда, подобни на себе си метастази в много страни по света. Мутациите в партийни образувания тип "социалисти" не са променили нещата. У бсп непрекъснато се проявяват рефлексите за вождизъм, диктатура и тоталитаризъм. Нямат спасение! Да решат да се рзпуснат! Пречат на развитието на обществото у нас!
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля? Комунист и демокрация? Това нов вид хомо сапиенс лие,що ли е,хибрид,ГМО мутант? Тия да не би да са открили наръчника за демокрация сътворен от Газдов в концлагера Белене?
45
5
 
7
 
! Отговори
БСП Демократи преди 4 години
БСП най-демокрстична партия. Тук ще стане като КНДР - Корейската Народно ДЕМОКРАТИЧНА Република или Северна Корея известна с близките до БСП методи за Демократично управление.
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката Нинова консултира ли се с Малинов и Путин за новата визия на БСП? За промяната ще требят много мъни.Нашите спонсори са у ареста,в ЮАР или в ОАЕ?
43
4
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Щерю 24 Не си прав Щерю. Половината пенсионери не гласуваме за БСП и Нинова го знае.Не слагай всички пенсионери под един знаменател. Има и разумни и виждащи пенсионери.
42
5
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Потомствените комунисти в БСП предлагат да няма потомствени такива в управлението им,нещо като харакири по японски маниер? Да разбирам ли,че ръководството ще се оттегли и ръководи задкулистно?Каквато и режисура да направят "Вари го,печи го,все картоф" ( народна мъдрост)!
41
5
 
12
 
! Отговори
Помня преди 4 години
До Анонимен 13 Каквото и да сменят БСП няма да гласувам никога за тях. По времето на Живков не съм гласувал за БКП , та камо ли сега за БСП.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курнелка се отчита на Слънцето, махнете я
39
6
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Борисов предложи Цачева и загуби. Гергов предложи Нинова и БСП загуби. Извод: Жените нямат място на високи постове в политиката.
38
1
 
2
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Бог, драги ми Смехурко е само един литературен герой. Дали е той, Мастър Йода или Мечо Пух, полза няма. Не ми навирай в очите своята фалшива вяра! Атеизмът показва какъв си отвътре, а не действията ти да се определят само от страха и ужаса да не прекараш вечността на едно кофти място в огън, катран и серни изпарения.
37
5
 
8
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След предстоящата оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след тежката загуба на общинските избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
36
3
 
3
 
! Отговори
само Бог преди 4 години
До Т.ШакБог-твореца който ни е създал всички няма никаква друга алтернатива! Всички грешни сме
35
5
 
4
 
! Отговори
мръсна дума! преди 4 години
До Т.ШакДемокрацията е рожба на атеизма! - всеки против всеки без единодушие! Без Господ!
34
2
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Нямам никакъв проблем ГЕРБ и ББ да бъдат заменени от по-достойни хора, но БСП и Нинова определено не са такива.
33
7
 
4
 
! Отговори
Теократ преди 4 години
До ИстинатаВидя се вашата демокрация - всеки да се пише за управник а единствен Бог е такъв!