Кацнал от Китай пътник на летище "Варна" е в болница под контрол, с 37,1°C е

Всички пасажери на аеропорта в София минат през термокамери
149
Кацнал от Китай пътник на летище "Варна" е в болница под контрол, с 37,1°C е
Снимка: БГЕНС

Във Варна от шестимата граждани, които кацнаха от Китай, има един човек с температура 37,1°C. Той е изолиран под наблюдение в университетската болница "Св. Марина", съобщи здравният министър Кирил Ананиев, който  инспектира работата на термокамерата на Терминал 2 на летище "София".

На Терминал 1 камерата е монтирана и още днес ще заработи, но там се прилага безконтактно измерване на температурата с т.нар. "пистолети", каза той.

Още по темата
На летището във Варна се очаква също термокамерата да заработи днес, а до петък ще получат такава и на летището в Бургас, където към момента температурата на пристигащите пасажери се мери с "пистолет".

Ананиев обясни, че ссички пътници на летище "София" минават през термокамера, която определя точната температура на всеки един от пасажерите.

Когато температурата на пасажера е над 37°C, той се отвежда в стаичка и попълва анкетен лист. С него се установява състоянието му и дали има притеснения, болки, неразположения и др., добави той.

"Хората с температура се извеждат от летището през специална врата и там чака санитарен автомобил. На база на организацията, която сме създали с лечебните заведения, ако човек е заподозрян, че има някакви опасности от заболяване се отвежда в лечебно заведение, което сме определили. За София това е ВМА, за Варна – болница "Св. Марина, за Бургас – Областната болница", допълни той, цитиран от "Фокус".

Според Ананиев организацията и координацията на летищата за опазването на здравето на гражданите е много добра.
На летището в София има най-малко 10 души от здравните служби на Министерството на здравеопазването, както и съответните екипи на Гранична полиция, летищните власти и Агенция "Митници".

Създадена е необходимата организацията и всяка от тези институции знае в каква ситуация се намесва в пропускателния процес на летище "София", посочи Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
sahuowexe преди 4 години
mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin Online <a href="mewkid.net/when-is-xaxlop/">Buy Amoxicillin Online</a> iox.foyt.m.dnes.bg.tua.yr mewkid.net/when-is-xaxlop/
128
1
 
0
 
! Отговори
градусче преди 4 години
37 градуса целзий не е ли нормалната човешка температура? Защо е нужно да се пише в заглавието?
127
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Китайците ядат кучета и прилепи. А СПИН а дойде от секс на хора с маймуни , или обратното.
126
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До 37,2С 120 Аз не съм комунист и не мога да пиша такива глуп.ости като теб. Какво да се прави. Чер.вена.та чума не е за всеки. Има хора и с имунитет .
125
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 4 години
До ДокторТакъв тъпоид като тебе заслужава една нова корона на главата. Ти изобщо чел ли си както предизвиква вируса бе тапет? Не умират от вируса, а от това което той докарва - тежка вирусна пневмония, съсипва бъбреците във доста от случаите и леталността е от multiple organ failure.
124
1
 
0
 
! Отговори
.... преди 4 години
ако почнат война....америка загива...вирусите винаги са вършили работа...украинците наи добре знаят....
123
0
 
15
 
! Отговори
ееееееее преди 4 години
Полетите от Китай още ли на са забранени?! Какво чакаме?! Стига с тая криворазбрана толерастия. Цял свят ги спря, ние уелкъм, айде сиктир.
122
7
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 4 години
Германия трябва да изчезне от картата като държава само тогава Европа ще се опраи!
121
1
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
До 37,2СЯ намери на картата и намери този район в Грузия, който е близо до Китай.
120
0
 
1
 
! Отговори
Статия от германците преди 4 години
Те казват, че това е някакъв вид чума.
119
0
 
3
 
! Отговори
айде пак преди 4 години
Не разбрах защо *** ми изтри коментара преди? Дали защото споменах едни условия в една специализирана болница за такива вирусни заболявания или затова, че един човек, дошъл от кораб, за който пише, че имало мнго заболели се е прибрал и може да разпрастрани заразата, или пък, защото статията завършваше с надежда, да се надяваме да не е коронавирус, бла бла. Това е реалност, всички, които са потенциални носители трябва да се ограничат... Иначе ще си останем с молитвите и ракията...Амин!
118
1
 
0
 
! Отговори
Ваньо Гешефтарофф преди 4 години
На база на организацията, която сме създали с лечебните заведения, ако човек е заподозрян, че има някакви опасности... ми накратко ако човекът е заподозрян го водят директно при мене!
117
0
 
5
 
! Отговори
Доктор Нане Вутев преди 4 години
А, т'ва не е грип, споко!Ако беше грип щеше да е поне 38 или 39 градуса.Температура от 37,1 дори понякога се смята за субфебрилна.Има хора, на които нормалната им температура е 37 градуса.
116
2
 
7
 
! Отговори
срам преди 4 години
Щом вирусът ще спомогне още да оредеят българите няма начин да не пристигне и у нас. Геноцидът продължава. Аз пък, докато не съобщят, че вирусът е овладян, няма да стъпя нито на Илиенци, нито в китайски магазин.
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо и с какво е опасен този вирус???Ами, щото е нещо като "стелтс".Тоест, дори и да си "лепнал" вируса, признаците му се проявяват след 10-12 дни!, тоест:- чувстваш се здрав,- мислиш, че си здрав,- изглеждаш здрав (без никакви видими признаци)но, си "носител" и заразяваш всички около себе си!Единственият начин да се установи дали си лепнал вируса в така наречения му "инкубационен период" е специален тест у болницата!Та, се пита - Колко болни са минали за "здрави"?
114
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В друг сайт сега четох,че 1000 китайци,които си живеели и работили в БГ сега след празниците щели да се върнат в БГ. Вярно ли е това?! БГ правителство знае ли за това? Защо не е спряло вече полетите от Китай,и влизането в БГ на хора от Китай?! Редица държави вече спряха полетите. Тези 1000 китайци да си стоят в Китай докато не мине вируса.
113
7
 
6
 
! Отговори
37,2С преди 4 години
Току що си мерих температурата 37,2С. Не съм ходил в Китай и Азия през живота си. Короновирус ли имам или съм настинал? ? Преди 2 години Русия предупреди че в ГРУЗИЯ в нарушение на международните правила САЩ разработва биологични оръжия изпитват токсични препарати с висока смъртност в центъра "ЛУГАР". Този център се намира В ГРУЗИЯ район близък до Русия и Китай
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, "първите еденични случаи" имат по-голям шанс да се излекуват, щото цялато внимание и всички мед. ресурси с които разполагаме са насочени към тях .Виж, почне ли масова епидемия при нашите ограничени ресурси, "...упе да ни е яко"!!!
111
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цял свят спряха полетите от Китай, тука ги приемаме. С нашата здравна система, ако дойде тая зараза тука сме измрели до крак. Що за *** позволяват влизането на самолети от засегнатите райони!? И - изолирали само един от самолета, а останалите дето са били с него?! Да си сеят заразата - ходи ги търси после.
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До В ПЕТРИЧ"к'во прайм ся ???"Ти какво предлагаш ? Газови камери ?