От днес: Радев официално сне доверието си от кабинета на Борисов

Правителството не работело в интерес на хората
Обновена: 4 фев 2020 13:03 | 4 фев 2020 12:09, Камелия Цветанова
1260

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обяви, че от днес официално снема доверието си от правителството.

Държавният глава оповести новината в специално обръщение към народа.

Според него кабинетът на Бойко Борисов не работи в интерес на българските граждани, въпреки че то носи отговорност за острата криза в нашето общество.
 
"От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на хората и не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на страната. За съжаление това не се сбъдва", отсече Радев.

"Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за справяне с проблемите с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа за цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход", обвини още той.

Като пример за лошото управление Радев посочи водната криза в Перник, за която обаче правителството отказвало да поеме политическа отговорност.

"Разследване на чужди медии и нституции осветлиха разхвърлянето и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да излага на риск здравето на хората, за да извличат печалби шепа бизнесмен", скочи Радев.

Според него сега правителството тихомълком прокарва промени на валутния борд, а законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси.

В същото време бедността и неравенството се задълбочават, търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

"Институции, призвани да бъдат независими, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта.  Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи", смята държавният глава.
 
Според него кабинетът на Борисов и неговото управление водят до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

"На всичко това трябва да се сложи край. Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи в борбата за отстояването на нашите права. Скъпи сънародници, аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресии, а се уповават на закона и морала, това е бъдещето на смелите и достойните, на младите и просветени, на възрастните, честните и отрудените, на всички които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността за доброто на България", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
2
 
! Отговори
БОЕЦ преди 4 години
РАДЕВ- 1 ДЖОКЕР-----ИЗКАРАЙ ПЛАН РАН--ЪТ ТАМ СА ПОДПИСИТЕ НА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ НАРОДА Е ПОТЪРПЕВШИЯ ОТ ТЯХНАТА ПОЛИТИКА ТЕ НЕМОГАТ ДА СЕ ОТКАЖАТ ЗААЩООТО .........
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъъъпи бойкови поддръжници! Зад Президента Радев стоим милион и половина гласували и негласували, 60% одобряващи го! Гешев и другите просто на премериха костеливия орех, преди да го лапнат! Ще бъде мъчителна раздялата!Радев е боец, летец - ас, действа за милисекунди! Ако до сега не се е задействал, значи има причини! Сега вече дъ да им е яко на измисления самообявил се генерал и старшинките му! На нас ни писна! Да чуваме само за магистрали, народът да няма вода за пиене и въздух за дишане!Ясно?
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1067Да гласуваш за Бойко и бандата му е все едно да се наденеш на нещо с неприлично название и да подскачаш ритмично, цвилейки от кеф! Перверзия му се вика!Ще гласувам за когото си искам, ако ще и за бирената партия, стига това да доведе до падането на този кабинет (cabinetto - на италиански значи клозет)!
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Mr STARBUCKSПатриоте, избрал за име марка воняща кафява вода, ама американска, нямаш думата! Наблюдавам те от години и досега нищо смислено не си написал! Едни тъпни! Изтрещял реакционер!
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6-то главноТи, нали си професионалист, трябва да знаеш вече накъде се е запътил Президентът и народът!Към единственото, което може да спре в последния момент разпадащото ни се Отечество, яхнато от зли сили!
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствен достоен Президент - Румен Радев !!! Време е народе !!! За Отечеството ни редом до Президента !!!
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствен достоен Президент - Румен Радев !!! Време е народе !!! За Отечеството ни редом до Президента !!!
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривайте ги БСП , Радев и лъжата - комунизъм
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Йово. Подобни писанки мога да ти направя за всяко управление и за всяка държава. Така че, изобщо не си интересен.
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ф-16 ЗАЩО НАШИТЕ СА НАЙ-СКЪПИТЕ В СВЕТА, ГОСПОДА ПАТРИОТОГЕРБЕРИ - С ДИАМАНТИ ЛИ СА НАПРАВЕНИ? бАХРЕЙН, сЛОВАКИЯ, тАЙВАН ГИ СПАЗАРИЛИ ПО-ЕВТИНО...
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троловете на ГЕРБ правят поредните си усилия да заливат интернет пространството с помията си, а смислените коментари над 150 вече са изличени от дискусията. След като при Станишев България беше на 36 о място по медийна свобода вече е на 112 миналата година а сега е на 119 о място по медийна свобода. ТРИЙТЕЕЕЕ ГЕРБЕРИ ТРИЙТЕЕЕЕ
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем в тоталитарна държава и Борисов е най-малко виновен за това, че мечтае за такава държава. Неговите лакеии я прявят с мълчанието си със съгласието си с аплодисментите си. Думата гледам сте я цензурирали - защо бе нали като нарече човек "к е л е ш" на никой не му направи впечатление че това не е дипломатически език. Та това законно ли е, така едно длъжностно лице да нарече друго длъжностно лице? Или е шегичка, лак еиии
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато длъжностно лице нарече друго длъжностно лице ***, това е ли престъпление или не е г-н Гешев?
9
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
До Платен коментатор,Лошото е, че когато Гешев поразчисти терена ще настане СКУКА.
5
 
7
 
! Отговори
Платен коментатор преди 4 години
Гешев ще прибере и Цветан Василев, да си правят компания.
11
 
6
 
! Отговори
6-то Главно преди 4 години
До Пенсионер,Трудна работа наборе.Ще ми липсва и новогодишното МУ приветствие.
10
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
До Анонимен (1082),Ако "герберастите отдавна загубиха доверие" значи казваш, че президентът ВИ се тутка.
11
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
И как ще живеем сега без доверието на президента ?Божеее, и това доживяхме.
2
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
До Анонимен (1081)Спокойно приятелю,Президентът ще ни обедини (това му е работата).
5
 
2
 
! Отговори
6-то Главно преди 4 години
До Анонимен (1082),Анонимен, като СИ на последно място ЩО се изказваш?