Дариткова за упреците на Радев: Търси политическа криза!

Според нея не съществували условия за такава
Обновена: 5 фев 2020 08:56 | 5 фев 2020 08:56, Петя Славова
154
Дариткова за упреците на Радев: Търси политическа криза!
Снимка: БГНЕС

"Аз слушах анонси от изказването на държавния глава. Запознала съм се с основните му упреци и не мога да приема нито един от тях. Смятам, че е преднамерено търсене на политическа криза. А условия за такава не съществуват, защото правителството е стабилно. Съвсем скоро го доказа провалилият се вот на недоверие на БСП". Това заяви пред Нова тв Даниела Дариткова.

"Днес коментарите ще бъдат основно около Конституцията. Тя трябва да се познава и да се цитира многократно. Президентът олицетворява единството на нацията според Конституцията. Според Член 1 цялата власт произтича от народа и никоя личност не може да присвоява упражняването на народния суверенитет", смята тя.

"В рамките на три години управление на този кабинет никога не сме усещали подкрепа от президента. Такава не е имало и за парламента. Имаме 19 пъти вето, наложено на законите. Факт е, че в последните шест месеца няма такова. Все пак, макар и неофициално заявено, неподкрепата на президента е била факт, което не ни е пречила да реализираме нашата програма", каза Дариткова.

Още по темата

"Това е въпросът – защо точно сега? За нас това е необяснимото – защо избра точно този момент президента. Това анализираме в момента. Наистина може да се размишлява. От една страна вотът на недоверие не успя, имаме достатъчно парламентарно мнозинство. Тоест няма условия за парламентарна криза и неподкрепа на кабинета", обясни тя.

"Нещата за България се развиват добре – ние сме на прага на встъпване в чакалнята на еврозоната. Нещо, което говори за икономическа и финансова стабилност на страната. Ако всички партии имат консенсус, очаква се държавният глава също да бъде въвлечен в тази идея.  Би следвало той да бъде в подкрепа на това усилие на България. Разтроена съм от некомпетентното му изказване – няма нищо, което е прокарано тихомълком. Има ясни преговори с Европейската централна банка", категорична бе Дариткова.

"Имаше създадено известно напрежение, по повод на едни предложения, които се изясни, че са във връзка с необходими промени в закона. Това приключи с едно решение на Народното събрание, което беше прието от почти всички парламентарни групи. Президентът трябва да се е запознал с него", добави тя.

"Ние разсъждаваме защо точно сега президентът насочи своето недоверие към правителството. Не знам кой ще е следващият. Правителството е излъчено от парламента. Дали той ще изрази недоверие към него или към българските граждани, изразили подкрепа към това управляващите партии. Темата за доверието е много сериозна. Президентската институция предполага, че трябва да заслужиш доверието на целия народ, не само на тези, които са те избрали. Това би увенчало един успешен президентски мандат. В случая виждаме ясно разграничаване на позицията „Който е с мен и ме последва, той защитава почтеността, всички останали са непочтени". Тази част от изказването на президента най-много натъжи всички останали, които са подкрепили настоящето управление", смята Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ку ку...и двата пъти вие носехте чувалите с бюлетините...Радев е Войник от БА...никога не е бил мутра....Радев е наследник на Левски и Ботев...готов да умре за Народа ни....аз и над 2 милиона Българи сме Радев...искате ли ни?...внимавайте какнво си пожелавате платени еничари
112
4
 
2
 
! Отговори
Ку ку преди 4 години
Хайде Радев да хвърли оставка и да поиска доверие от народа, да видим дали ще го изберат пак. Така направи Бойко два пъти.
111
0
 
10
 
! Отговори
чичо преди 4 години
До Анонимен121 То се вижда кой е напълнил гащите.То такова напъване на Марков в парламента в защита на Боко,ако беше бременна жена щеше да роди.
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неудачно е след речта на президента, всичко, което е различно от разкаяние от страна на партиите в управлението. Факт!
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От цялята работа накрая ще остане, ако не друго, то поне благозвучната дума придобила нови измерения и фонетично значение - МИСИРКА :)Тиквата този път, в точно този момент си направи уникална "услуга" :) МИСИРКА :) :) :)
108
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФУРАЖКАТА Е НА ПРИНЦИПА : НАЙ ДОБРАТА ЗАЩИТА Е АТАКАТА. НАП ЪЛНОИ ГАЩИТЕ ЗАРАДИ ДЕСИТО СЕГА ....АТАКЯУВА
107
1
 
14
 
! Отговори
Мноо си тъп Сашеееее преди 4 години
Тая па Даниелка, тръгнала с мечки дрянки да яде. Да се връща в Смолян, кв. Устово и да не се показва, че излага селото.
106
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е на отговорен пост, какво постигна за 4 години? Искам конкретни отговори? Донтук съм чул скандал с баща му, скандал с жена му и скандал с Герб. За 110 000лв заплата на година, без разходите ми се струва не много отгоровен за България :)
105
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев вече три години изпълнява длъжността Президент на България и като такъв съучастник на всичко случващо се в държавата, но той през всичкото време опитва всички негативи да персонализира в лицето на ГЕРБ.Когато го попитаха има ли шуробаджанащина в армията, той се дръпна като ощипана ученичка и най-нагло излъга, че сваля доверието си от Кабинета, при положение, че никога не е имал такова !
104
13
 
4
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
НИЕ ЗНАЕМ !!! ХЕРО М ни каза - 1 за корупция е ..РР. След решението на КС ..ГЕШЕВ вади СРС-та за взимане на подкуп за " ГРИПЕН " / без въоръжение !!! ГЕРБ внася процедура за ИМПИЙЧМЪНТ ..БСП защитава РР.....но са само 78 " човека " ...а трябва 81 за да го спасят !...КС гони Р.Р. и нови президентски избори ! ГЕШЕВ си облича най-новите дрехи .води всички МЕДИЙ пред " Дандуков "-2.....извежда Р.Р. със БЕЛЕЗНИЦИ към ЦСЗ ..а духова музика пред президентството свири - руската " КАЛИНКА МАЯ "
103
4
 
15
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
НЕМОЖЕ ДА ТЪРСИШ НЕЩО КОЕТО ГО ИМА Г-ЖО ДОКТОР АКО СИ ДОКТОР КОЛКОТО СИ ПОЛИТИК МАЙ ЩЕ Е СРАМ ЗА МЕДИЦИНАТА
102
10
 
24
 
! Отговори
До 110 преди 4 години
Радев е единствения мъж на отговорен пост в България,който казва истината.Тя боде и боли,нали герберастчета крадливи.
101
7
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Смятам, че е преднамерено търсене на политическа криза."Тука няма нужда да си Еркюл Поаро.
100
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО тея ли *** не виждат, че ЦАРЯТ Е ГОЛ!!!!! Само те ли не виждат, че байхУЙя е впрегнал цялата държавна машина и долнопробни л***йномети да очернят, разследват и да джавкат по единственият що годе свестен политик с най-голямо одобрение на народа.Нима не виждат, че байхУЙя дърпа конците и нарежда политическата поръчка на ГЕШТАПО!!!!
99
4
 
22
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Тази Дариткова не беше ли забравила да декларира поредния Ягуар в декларацията си? За един приятел питам....
98
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари т.н. Президент, който е шеф на БСП призовава за революция, а вие пишете по сайтовете. Хващайте автоматите и ставайте партизани или пак чакате червената армия да дойде , а вие да викате ура..а..а
97
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев не е Президент, а Ябълка на раздора на България !
96
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българоубийствената,българомразещата,българоунищожаващата партия ГРОБ,начело със рекетьора-изпечен престъпник,лъжец Бойко Методиев Борисов,пусна *** СИ *** ПО-ВСИЧКИ СЛУГИНСКИ МЕДИИ,да оплюват Президента!
95
5
 
16
 
! Отговори
До Лъжко преди 4 години
И затова ли теглят кредит след кредит защото БВП расте Тия и хал хабер си нямат от икономика могат само да заробват и унищожават
94
5
 
18
 
! Отговори
Търпелив от преди преди 4 години
Защо Плевнелиев нямаше импийчмънт?Защото за него трябваше ИМПУТМЪНТ