ДПС пита: Войната между институциите решение за кризата ли е?

Румен Радев само бил я задълбочил и усложнил ситуацията
35
ДПС пита: Войната между институциите решение за кризата ли е?
Снимка: БГНЕС

Според ДПС явно от вчера институциите президент–правителство са във война и диалог между тях няма да има, което обаче означава, че няма да има и решение на кризата, в която се намира страната.

"ДПС пита президент, премиер - войната между институциите средство за решаване на кризите ли е", обяви от името на парламентарната група Йордан Цонев.

Той допълни, че само диалог между институциите, между партиите в парламента е пътят за излизане от множеството кризи, които формулират една обща криза на държавността.

Още по темата

Цонев призна, че ДПС винаги е гледало на институцията на президента с особена надежда и очакване за отговорност от страна на човека, който e избран за държавен глава като път към единението на българската нация и на всички процеси, които текат в страната.

"Свалянето на доверието е продължение на акта, който направи президента в предходния мандат, никой преди това не го е правил, а още тогава казахме, че президентът Плевнелиев е в някакви свои измислени конституционни форми. Президентът не снема и не дава доверие, но има право да се обърне към нацията и да каже мнението си", коментира Цонев.

Според него Румен Радев не е казал нищо ново вчера, защото и управляващите знаят, че властта се движи от криза в криза.

"Властта се движи само от умението на премиера да решава кризи в напреднала фаза и в страната не се извършват никакви значими реформи, а тя има крещяща нужда от тях", коментира депутатът от ДПС.

Той настоя, че от три години движението непрекъснато повтаря, че има нужда от извършването на дълбоки реформи в повечето обществени сектори в страната, но няма мнозинство, което да има политическата воля да ги извърши.

Според него обаче те могат да се извършат само при широко политическо съгласие в противен случай или са обречени на неуспех или правителството пада.

"Заради това от години призоваваме заедно да извършим реформите и никой не ни чува. Възлагахме надежда на президента да повтаря това: "Елате при мен и решете този и този проблем“, така че никой да не се съпротивлява и сега когато президентът констатира, че се върви от криза в криза, питам от името на ДПС, самото изявление не задълбочава ли кризата още повече?", коментира Цонев.

Оценката на ДПС е, че Радев само констатира, но не дава формула за излизане от криза.

Според Цонев това не може да стане през предсрочни избори, защото те не била променили ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом и ДПС наплюха т.н. Президент импийчманта не му мърда. Явно фуражката не става за политик и ще си го получи.
4
17
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Ашколсу ..., това дори и от ДПС го разбраха ... Президенството в България май съвсем девалвира, откакто льотчика пое на ръчно управлението на самолета, по наземните сигнали които му изпращат от Кулата на ген.Решетников на "Позитано 20" ... !!!
3
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Звучен шамар по бузките на радешетников
2
2
 
19
 
! Отговори
Хърбел и щърбел преди 4 години
Блага демагогия от представител на клиентелистка политическа партия, която от създаването си преди 30 години досега си остава постоянен участник и една от причините за вечната управленско-корупционна криза в България. Света вода ненапита.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев разкажи за шпионина не си питал конституционния съд само за едно назначение по служба