Кризата имало от десетилетия, но проблемът бил в политиците

Личният интерес се поставял над националния, докога така?!
23
Кризата имало от десетилетия, но проблемът бил в политиците
Снимка: БГНЕС

Депутатите от Обединени патриоти не харесаха тона на президента Румен Радев, който вчера направи обръщение към народа, по време на което разкритикува силно правителството и обяви, че снема доверието си от него.

Още по темата

Според съпредседателя на ПГ на ОП Искрен Веселинов негативното говорене не е добър подход.

„От тази трибуна многократно беше произнесена думата криза. Всъщност има една основна криза, която от десетилетия страда българското общество и това е кризата на елита. Кризата на тези, които управляват, невъзможността те да бъдат на онази висота, която са били предците ни, строителите на съвременна България със способността си да овладеят своето его, своят личен интерес и да поставят националният над всичко“, коментира той.

Веселинов призова политиците да осъзнаят, че нацията е над всичко.

„Стремежът към единството трябва да води държавните мъже при всякакъв повод, защото е много лесно да се изкушиш, че политиката е шахматна дъска и целта е да ликвидираш противника“, посочи той.

Плевнелиев: Радев търси нестабилност, президент на БСП е!

Според Веселинов не е добре, когато институции, които са закрепени една за друга като начин да се гарантира демокрацията, обявяват край на диалога.

„Надявам се, че това е крайна емоция и ще се върнем към нормализацията“, каза още той призна, че от три години върви конфронтацията.

„Нека да търсим решенията, а не войните“, призова Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари