Левицата: Кабинетът бездейства, вкарва страната в безвремие

Радев казвал истината и това дразнело управляващите
Обновена: 5 фев 2020 10:45 | 5 фев 2020 10:45, Камелия Цветанова
94
Левицата: Кабинетът бездейства, вкарва страната в безвремие
Снимка: БГНЕС

Очаквано левицата застана плътно зад президента Румен Радев, който разкритикува остро правителството и обяви вчера, че снема доверието си от него.

Още по темата

Левият Крум Зарков коментира, че такова действие от страна на държавен глава не е прецедент, защото същото направи и Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г.

„От вчера има много коментари, но пропускате една ключова фраза на президента – той каза, че на всичко това трябва да се сложи край – на розовите думи, на източването на публичните средства и на абсолютно неприемливото бездействие, което вкарва страната ни в безвремие“, посочи червеният депутат.

Според него управляващите се дразнят от реакцията на Радев не толкова, защото той сне доверието си от кабинета или защото е критичен, а заради това, че казвал истината.

„Вие я знаете, но не я приемате и на всичко това трябва да се сложи край“, скочи Зарков.

Той припомни, че в Перник няма вода, а въздухът в цялата страна е замърсен, като вината за това носели управляващите.

„Въздухът, който дишат хората ги вкарва в болница, в порутените общински или в лъскавите частни, всяка година отпускаме все повече пари за здравеопазване, за да точат НЗОК. От всичко това най-много страдат пенсионерите“, посочи Зарков.

Той смята, че и за скок на пенсиите ще се намерят средства, ако се спре източването на публичния ресурс и когато „правителството не проспива, че някакви хазартни босове не си плащали на държавата с години“.

Според него образованието също е лошо, добрите ученици бягат навън, социалната система не работи добре.

Проблеми имало и в сферата на правосъдието.

„Не е тайна, че атаките срещу президента са заради това, че той каза, че трябва да се направи нещо далеч по-значително в този сектор“, посочи Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, тая мутра на снимката, заслужава целия клас да му се изреди, да го заплюват!
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоНе искам нищо да ми обясняваш Мога да ти изредя още знаеш ли колко неща с които ГЕРБ няма нищо общо.Изключително нелепата масова приватизация чиито творци имаха единствено за цел да купят предприятията на безценица и после да ги препродадат с печалба за себе си, изключително *** раздробяване на земята уж я връщат на старите собственици виж докъде я докараха фалирането на финансовата ни система 96 -97 година,спекулата, в която самият премиер Костов бе замесен. Още искаш ли?
66
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимни 68-69: Кой не казва нещо ново? Свалете си розовите очила и погледнете истината в очите. Преди десет години ли беше спряно строителството на АЕЦ "Белене"? Да, още преди Дянков да стане финансов министър каза: "Няма да дам един лев за АЕЦ". И стратегическият инвеститор RWE се оттегли. Нищо не е забравено.Преди десет години ли се изпразни язовирът в Перник и в Омуртаг, и колко пъти през това време ремонтираха там водопроводните мрежи. Кой прибираше рушветите от експлоатацията им? ГЕРБ
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 70Надявам се да не ви се отвори парашута. За доброто на България.
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоАбсолютно нищо ново не казваш наистина. Бесепарят си е бесепар Никой не се оправдава това са проблеми които не могат да се натрупат за десет години - това започна почти веднага след промените вече колко- можеш ли да смяташ - трийсет години.Всички грабеха и същевременно експлоатираха безогледно все по - амортиозиращите се и водопроводна система и язовири и какво ли не но никой не си направи труд и да помисли за нови тоест не да прибира а да инвестира в тази държава. Разбра ли?
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ognyanzТова не е престъпление на ГЕРБ а на БСП -то и на подобните му вечни опозиционери, които когато им изнасяше ревяха ТЕЦ Белене да бъде построен а когато не им изнасяше ревяха срещу него, тоест не се мислеше рационално а просто тъпо опозиционерски, заради политическите игрички и далавери. БСП- то и сега го прави и гледа да извлече политическа изгода. За държавата и наистина многогодишните й тежки проблеми никой не мисли. Защото тук е вечната опозиция - много често без основание.
62
2
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 65: Пълна отврат е да ти кажа ли какво! Пълна отврат е 10 (десет) години да се оправдаваш с предишното управление, а през това време да ограбваш българския народ. Ето това прави бат'ти Бойко: води ни от криза в криза, сменя калинка след калинка, а вървим напред като ***, все на опашката на ЕС.
61
3
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Мръсното Майче: Г'лупости ръсиш по "заробил-загробил" гербаджийска схема. АЕЦ Белене отдавна можеше да бъде готова (ако Бойко-Дянков не я спраха) и щеше да се изплаща. Тогава вложените в нея пари намаше да са пропиляни, а щяха да са инвестиция с възвращаемост. Накрая АЕЦ "Белене" все пак ще бъде построена - няма да имаме избор при остаряващите ТЕЦ-ове и растящите цени на въглеродни емисии.И спирането на строителството на АЕЦ е едно от големите престъпления на ГЕРБ.Но това е дълга тема.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП - синоним на наглост, далавераджийство, подкупничество и толериране на разни креатури които ограбиха, съсипаха, продадоха на безценица и вкараха в джобовете си почти целия икономически ресурс на България. Не знам как изобщо имат очи да се явяват в обществото.Всичко което се струпа на главата на това правителство е резултат на годините трупане на милиони за държавна сметка на разни Василевци Божковци Догановци и тям подобни с прякото участие на политици от висшия ешелон. Пълна отврат
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крумчо, язък ти за образованието във Франция. Такива недоносчета като тебе, наследници на такива като ген. Кацамунски ходят на запад да се образоват и се връщат в България да се научат как се крадат готови пари. Загубил си си времето във Франция. ***.
58
3
 
10
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
До ognyanzПо времето на Станишев той самия направи три първи копки на АЕЦ Белене и похарчи - разбирай открадна - 800 милиона евро за една гола площадка и ни загроби да платим още 600 милиона евро за едни безполезни генератори. Да не говорим, че плащаше на интимният си приятел Азер Меликов по 20000 лв. заплата от нашите пари. Единственото хубаво нещо което направи беше, че уволни Корнелия Нинова за корупция. Явно беше му дошло до гуша от далаверите на Крушовицката маз.но.тия.
57
11
 
2
 
! Отговори
Болестта Герберастия преди 4 години
Болестта протича съпровождана от несекващи бръщолевения за въображаеми успехи, с мания за величие, абсолютно изкривяване на действителността и брутално незачитане на всички хора, които не са болни от герберастия. Болните са склонни към внезапни нападения и пълно обиране на здрави хора. Лечение засега не е известно.
56
9
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Хан Крум: Можем да си припомним много работи - избирателно или не. Въпроса е какво правим оттук нататък. Ще продължим ли да вървим напред като ***? По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, сега сме далеч след тях.Няма вечни управляващи и вечна опозиция. Време е за промяна.
55
3
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Да си припомним Лукановата зима когато хората умираха от глад по опашките пред магазините. Беровото правителство при което се създаде мафията. Жан Виденовото и Румен Гечевото ограбване на спестяванията на хората и когато долара стигна 3500 лв. а заплатите 10-15 долара. Костовата "приватизация" когато и Нинова се обзаведе със Техноимпекс, кражбите и заменките на тройната коалиция. Не бешели всичко това с участието на БСП които *** сега, че имало криза. Аре у лево чер.веногъ.зи комунопитеки.
54
8
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Някой да коментира това, което Крум Зарков е казал? Вярно ли е, че влизаме от криза в криза. И вървим напред като *** и изоставаме от предпоследните в ЕС.
53
4
 
12
 
! Отговори
знам преди 4 години
Митьо пищова поздравява Крум Зарков, и му предава че Евгени Минчев го обича.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не в безвремие ми всички политически маимуняци с корени в предния режим демек всички днешни политици ни вкарахте в друго измерение, да не кажа в зоната на здрача
51
1
 
2
 
! Отговори
Червената шапчица преди 4 години
До АнонименШъ ги върнат, ама бяха забравили. То от тези кризи дето Бойко ги забърква им е пламнала главата.
50
4
 
10
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 4 години
Жакузита-макузита, мъникенки. Ехх, колко кибапчета и кифтета съм изял с БСП.
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Круме,Круме..октомвриец млад!*** хубаво е преценила, че не ставаш даже за репортер,та те вкараха депутат от БСП. А това е най-хубавата длъжност - нищо не правиш,от теб нищо не зависи, до власт няма да се добереш,ама поне заплатата е хубава за семейния бюджет и лосион против аксесоари ,сбирки с коктейли,безсмислени срещи с бабешкия партиен актив...А бе нищо, ама от сърце!