От редиците ГЕРБ: Съжаляваме за издънката на Радев, но не злорадстваме!

Президентът вече не бил на всички, отказал се от избирателите на мнозинството
444
От редиците ГЕРБ: Съжаляваме за издънката на Радев, но не злорадстваме!
Снимка: БГНЕС

Обръщението на президента Румен Радев към народа, по време на което той обяви, че сваля доверието си от правителството, депутатът от ГЕРБ Георги Марков определи като издънка.

Още по темата

Според него държавният глава не бил ясно и с правомощията си, защото доверието на кабинета се дава и се свалят само от парламента, който пък е излъчен от избирателите.

„Много съжаляваме за тази издънка на президента, ние не злорадстваме, не му се радваме, но ние вече не го считаме за президент на всички българи, а оставаме верни на нашите избиратели, с които ще победим и през 2021 г. и без, и въпреки президента“, отсече Марков.

От днес: Радев официално сне доверието си от кабинета на Борисов

Според депутата е безпрецедентно български държавен глава да раздели нацията и да каже, че той е само с тези милиони избиратели, които не са гласували за ГЕРБ.

„Такова разделение не си е позволяла никой, той го направи и обиди нашите избиратели и вече не може да е техен президент. Ние от ПГ на ГЕРБ можем, но не казваме, че сваляме доверието си от него, защото това изисква правилото на демокрацията, защото сме член на ЕПН, а типично за левите партии е да не признават вотовете“, скочи Марков.

„Не е за вярване, но е факт, че президентът сне доверието си от българското правителство и големият въпрос, който се поставя е защо той не каза по кой член от Конституцията сваля това доверие, дали е неволен пропуск или просто няма такъв член в Конституцията“, риторично попита той.

Бившият конституционен съдия отсече, че в основния закон на страната няма такъв член, който да дава право на президента да сваля доверието си от правителството.

„В Конституцията е записано, че правителството получава мандата си от парламента, а той от българския народ. Само парламентът и избавителите могат да свалят доверието си от правителството. Президентът не е обърнал внимание, че само преди няколко дни парламентът за пореден път даде вот на доверие към правителството и нещо повече - президентът въобще не обърна внимание, че само преди три месеца българистките избиратели дадоха вот на ГЕРБ, която буквално разгроми опозицията“, коментира Марков.

Той похвали левицата, която застана зад Радев при кандидатурата му за президент, че е силна партия.

„БСП е една от силните социалистически партии в Европа и това прави нашите победи още по-сладки, значи ние сме още по-силни да побеждаваме в 8 вота с 8 на 0. Президентът е пропуснал, че същото станат и на евроизборите. На него му се присънва, той говореше за революции, че на улицата имало много хора, няма такова нещо“, нападна депутатът от ГЕРБ.

Той опроверга думите на Радев, че българските институции били парализирани и го обвини, че тези думи ги чуват и чуждите посланици, и в ЕП.

„Кой е парализиран – КС ли? Та той на часа образува дело по искането на Гешев за имунитета на президента. Нима е парализирано правителството? Че всички ни похвалиха за европредседателството. Нима е парализиран парламента? Имаше опит за парализация от страна на БСП и българския народ си каза мнението – как тръгнаха на избори и как се върнаха. Нима е парализиран главният прокурор? Подгонил е бандитите. Т. е. демокрацията у нас си е наред“, посочи Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
19
 
! Отговори
алабенски преди 4 години
иии страшни кърлежи , изпиха ни кръвта и с цялата вселенска наглост ще избият народа обаче няма да пуснат кокала , тука без да се пролее кръв няма да се промени нищо, за съжаление няма ги будните и тея ур.оди го знаят това
338
6
 
20
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Богат духовно Българин...Радев е моят Президент...Президента на над 2 милиона Българи,единствен имаше смелостта да каже,че Народа ни живее зле,че самозабравили се и преяждащи политици използвайки репресивните органи в държавата и се облагодетелстват и продават Националните ни интереси,тровят въздуха ни,ограбват Националните ни богатства,разпъват чадъри над престъпници убиващи хора и не спазват Законите...Моят Президент...въздушен Ас,отдал живота си на БА и Родината ми...смел и достоен Българин
337
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как нормалните хора да се обединят с организирана престъпна група!Тя и затова е създадена-за да е нещо различно от народа и да го ограбва. Герб са не политическа партия, а мафиотско-котерийна бандитска структура!
336
27
 
6
 
! Отговори
Бай Калеко преди 4 години
Радев не е моя президент. Снемам му доверието си. Самолет под чехъл и то не един не може да лети. За кашмер стана: Клепаше уши и навел виновно глава пред руския поп.2. На нова година ми чете нек'ва гробовна реч, 3. Ужким много морален, пък го чухме по телефона кви ги плещи. Хайде холан, и ний не ги ядем доматите с колците от село. Но някой като си мислят,че ги слушат са им аудитория, пък те сме само сеирджии.
335
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сам паднал, сам убил се." - Бойко Борисов
334
1
 
17
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Издънка са самите гербаджии и това си личи все по-ясно. А президента не трябва да е обединител между нацията и едно некадърно и корумпирано управление.
333
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не чух някой да опровергава по същество казаното от Радев. Чуваме писъци, че не бил обединител, че трябвало да говори по друг начин, че не трябвало да започва война между институциите. Ама не чух някой да опровергае това, което Радев говори, и не виждам как ще го направи, щото президента казва истини, които всички виждаме.
332
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е какво ще рече народа.Пък може и какво ще направи . Щото само дела с не приказки ще решат проблемаОставка съд затвор.
331
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз на правителството съм им тамокесш таковата.мноого преди РадевНямам и им доверие.
330
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ имат едни разбирания, които ми изглеждат доста странни. За да е президент на всички, президентът трябва да е техен. За да е обединител на нацията, президентът трябва да одобрява всичко, което герберите правят, да е послушен и възторжено да ръкопляска на правителството. Щом се произнесе Конституционния съд, са готови да започнат импийчмънт, макар че не знаят какво ще каже съда, и макар питането да е по принцип за имунитета и да не касае конкретно сегашния президент. За какво ще е импийчмънта
329
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоше, познаваме те бе човек. Стига вече се излага. Много те молим, вземай си редовно хапчетата, че пак почна до говориш глупости. А път Томата, дето щеще преди 7-8 години да вкарва в затвора първенеца, вече е върл привърженик на сегашните. Евала.
328
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марков, и ти си за пандела .Не по добре Белене.Там ще се вразумиш.
327
3
 
12
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Като го изберем пак какво ще правите А?
326
2
 
22
 
! Отговори
Луди пари в тролове преди 4 години
леле колко ви е страх. Рдае е достоен и честен родолюбец - скрийте се предатели!
325
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя доносник жив ли е още? Жалко!
324
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-силно се е издънила природата създавайки гербаджиите. Някаква рядка мутация са, с две хромозоми: една за крадене, една за наглост. 5
323
22
 
5
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Горкият Радев много се изложи, спечели съчувствието ми.
322
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агент Николай (на снимката) до утре сутрин студен да стане! Амин!
321
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината, президентът Радев има много повече доверието на народа от който и да било от ГЕРБРадев е умен, честен, смел и милее за България. Колко от ГЕРБ са такива?
320
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Миталов е с черен печат ,какво трябва да се случи на доносника на ДС Гошо Марков?Същия Гошо ,който сменя няколко пъти политическите си пристрастия , и всеки път е върл защитник на управляващите.