Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас

По думите на премиера, отношенията ни със Саудитска Арабия са добри
6 фев 2020 13:08, Нели Христова
600
Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас
Снимка: БГНЕС

"Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България", това заяви премиерът Бойко Борисов пред медии след срещите си с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

"За България в момента, това, което сме постигнали, въпреки намаления бюджет с 60 млрд. евро, е да получим толкова и повече пари, колкото сме имали, в процентно съотношение”, отбеляза премиерът във връзка с преговорите по Многогодишната финансова рамка за периода 2021 – 2027 година. В рамките на визитата си в Брюксел Борисов е запознал ръководителите на двете европейски институции и с регионите, където сме по-изостанали. Отново е била обсъдена важността на кохезионната политика, която изглажда разликите между различните части на ЕС.

По отношение на зелената сделка министър-председателят Борисов отбеляза, че всички са наясно с проблема и с това какви милиарди трябва да бъдат отделени. "Следващите 10 години трябва да се работи много активно. До 10-15 г. трябва да се намерят механизми да се заменят въглищата или такава технология, която да не замърсява околната среда. Това е сложен процес“, добави Борисов.

Борисов изрази учудване от съпротивата в България срещу процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. „Опитаха се по темата за еврото да говорят, че това е нещо лошо. А чакалнята гарантира банковата система, нищо повече. Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България“, коментира още премиерът Борисов. По думите му банковият съюз означава дисциплина, контрол и гарантирани финанси. „Това глобално ни привързва към Европа на първа скорост“, изтъкна още министър-председателят Бойко Борисов.

"Българските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз, а държавата е инвестирала много, за да ги обучи. Тези, които сме били в социализъм, рязко се отличаваме от тези, които са с евро", заяви още премиерът.

"Ние не се месим в дейността на съдебната независима власт. България беше само хвалена за борбата с корупцията", заяви Борисов по повод пратените писма от главния прокурор Иван Гешев до европейски институции във връзка с Цветан Василев и неизпълнението на международни споразумения от страна на Сърбия. "Когато са видели човек с повдигнати обвинения да е в Москва и да получава орден, може би са си задали съответните въпроси", каза още той.

"Прекрасни са ни отношенията със Саудитска Арабия, с Обединените арабски емирства. С този главен прокурор работим по различен начин в сравнение с предишния", допълни Борисов.

"Много се радвам на снега. Сушата е страшна работа. Господ ни чу. За навсякъде е добре, защото всички язовири бяха празни", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
528
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така ще е докато в страната живеят кратунковци дето си избираталчни бандюги да ги управляватте от дания норвегияшвециячехияполшаунгарияса все комунисти и затова не искат да помиришат еврото
527
0
 
1
 
! Отговори
Спиридон преди 4 години
По плиткоумно изказване надали е правил досега.... Толкова си може, завалията
526
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Tо и със евро и със лева БГ винаги ще си бъде в опашката и най бедната държава в ЕС след 10 год няма да остане жива душа народа бяга.
525
1
 
7
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
"И дойдоха времена нелепи,в които крадци управляват слепи" Радой Ралин
524
2
 
5
 
! Отговори
Професора преди 4 години
Кой не работи е злетаk.Винаги ще сме бедни защото търговците и частника прави каквото си иска ,както и държавните дружества.Те решат да вдигнат заплатата и веднага ЕВН ВиК мобилни и кабелни оператори ,увеличават таксите си ,вдигат цените на всичко включително в магазините и то двойно о хората се чудят защо обедняват повече ,а уж се покачват заплатите.Докато държавата не започне да наблюдава и да въведе закони в институциите дори и частните, няма да се оправим.
523
7
 
0
 
! Отговори
Златин преди 4 години
Какво им обвснвваш на българските неграмотници. Ние затова винаги ще бъдем бедни, защото сме прости. Никой не се поглежда колко работи, само искат. Замислете се колко работят хората, затова имат!
522
3
 
4
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Що не каже, КОЯ държава, приела еврото, си е подобрила по някакъв начин НЕЩО? При абсолютно всички е имало обедняване, при това, колкото по-бедни, толкова ПО-ГОЛЯМО обедняване! Колко точно мисли, че може да понесе този народ ОЩЕ?!
521
1
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Бойко Борисов: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас",ако трябва да сме точни,то и държава от ЕС без да е въвела еврото също няма в по-трагично положение от нас.Еврото просто нищо няма да направи освен хората да изпаднат в още по ск.тска мизерия.Просто трябва да бъдат откраднати на хората парите.Това поне управляващите го могат.За да има промишленост и селско стопанство не могат да създатат условия,но да оберат и мизерните спестявания на хората го могат.Еврото не е панацея за мизерията
520
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е решил да ни довърши.
519
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Кажете по-добре какво става с протеста, обявен за днес, 12.00ч.
518
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко си мисли,че ще управлява цял живот.И с нетърпение чака да падне валутния борд,да минем към еврото и целия фискален резерв,който държи борда да го изхарчи или "усвои" по усмотрение.Ехаааа!
517
0
 
17
 
! Отговори
Драга преди 4 години
То по принцип няма държава в Европа, която е по-зле от нас.
516
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си,бокич.Няма държава,която да е по-зле от нас-и с евро и без евро.
515
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Съвет 539 Не давай съвети ,другарю гербераст!От такива пуеци като теб и Пуека сме на този хал.Целия ви кокошарник плаче за затвора.Съсипахте държавата и окрадохте всичко.Прогонихте българите и докарахте алчните кравари за господари.Дано се задавите с откраднатото.
514
0
 
13
 
! Отговори
мери преди 4 години
Сега с 300 лв пенсия едва кретат възрастнитене а после с 120 евро ще прокопсат защото няма да са 150 евро а то е все едно всички пенсии под ножа така ще има пари в хазната за самолети и коли на красивите и умни управници
513
0
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Но защо държави като :Полша,Чехия,Дания,Унгария,Румъния,Харватия,Швеция ,не горят от желание да приемат еврото.Ами просто държавите имат икономика и индустрия,докато България,която е тотално деиндустриализирана и без селско стопанство ,очаква само европейски помощи ,за да може една глу.ница прод.жни пол.тици ,да ги откраднат,което на политкоректен език се нарича усвояване и то е такова за тях.В момента България е едно блато :топло ,вон.що и уютно,в което нищо добро не се случва
512
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво за признанието му, излиза, че сам си признава, че с неговото управление ние сме на това положение. Явно си мисли, че с минаване към евро нещата магически ще се оправят. Човек трябва да чете и други книги освен Винету
511
10
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Анонимен 544 Като не ти харесва Пуека , гласувай за Пуйката. Какво ти пречи ?
510
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуек!Вече дълбаем дъното , а Пуека вири перушина и ръси пуешки мозък.
509
1
 
26
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Тоя *** става все по нагъл.Не виждал страна ...-А бе *** ,то в цяла Европа няма страна ,която да е по-зле от нас с евро или без евро ,защото 10г ни управлява твоята банда от невежи продажници и предатели!Не виждал...Егати наглия ***.Той и планините от бали с отпадъци не вижда ,ама станахме световно сметище.А иначе по цял ден обикаля с бронирания джип и с Фалкона.Ама не вижда.Нагъл ,по-нагъл ,най-нагъл и накрая е Боко Тиквата.