Каракачанов: Маргиналите ще продължат да убиват и безчинстват

Министърът иска промяна на модела за интеграция
7 фев 2020 14:12,
70
Каракачанов: Маргиналите ще продължат да убиват и безчинстват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов излезе с остра позиция срещу гетата и ширещата се престъпна безнаказаност. Според него гетата са места, където България вече отсъства, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

Позицията на Каракачанов е продиктувана от ежедневите нападения, побоища, грабежи, изнасилвания и убийства от „маргинализирани елементи“. Каракачанов изготви и внесе в МС Концепция за цялостното справяне с несоциализираните (маргинализирани) маси.

Ето и пълния текст на позицията му:

„Два клана цигани се били в Розино, след което полицията открива цял арсенал и задържа 30 души. От печално известния пазарджишки цигански квартал пък идва новина за поредно насилие над медици. Това са случки от последните два дни. Без значение какво се случва в страната, едно е сигурно – проблемите, възникващи от несоциализираните маси, продължават.

От Русия: Столипиново - най-страшното ромско гето на планетата

Продължава и времето, в което правителството игнорира концепцията за интеграция на несоциализираните общности, която е готова от почти година и внесох в МС още през юли 2019 г. Вече повече от половин година, без ясни мотиви, тази концепция събира прах по нечии бюра, докато убийствата, грабежите и изнасилванията не спират.

Ще Ви припомня Алекс от Бяла, който загуби живота си, защото отказа цигара на циганин, на когото онзи ден съдът намали пет пъти присъдата – от 20 на 4 години. Ще Ви припомня Вероника от В. Търново, която беше заклана от рецидивист, който беше лежал на половина присъдата си за друго убийство, защото беше използван механизмът на бързото следствие. Ще Ви припомня и Виктория от Русе – брутално изнасилена и убита от маргинализиран млад мъж от местното гето. Кристин от Сотиря, която завинаги ще остане на 7 години – зверски изнасилена и убита от друг криминално проявен младеж. Ами случаите на нападнати военнослужещи, полицаи и горски при изпълнение на служебните им задължения? А ежедневните набези, побоища и грабежи по селата?

Категоричен съм, че каквато и полицейска мощ да бъде мобилизирана, колкото и да променяме законите, докато не започне промяна в модела на т.нар. интеграция, социалното изключване на тези хора ще продължи. А с него и техните безчинства.

България може да има различни проблеми, но основният е, че има вече бели петна по картата – гетата са някаква друга реалност.

Гетата са места, където България вече отсъства. Всеки загубен месец е загубен месец за страната.

Затова като вицепремиер по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО смятам за основна цел на своето участие във властта приемането на концепцията за справяне с проблемите сред несоциализираните общности. Още веднъж призовавам това да се случи възможно най-скоро, за да дадем перспектива и бъдеще на децата си, за да осигурим и спокойни старини на възрастните хора, които са основен обект на тези набези.

Това очакваме не само ние от ВМРО. Това очакват българите. Защото нашето доверие може да се дава и сваля. Но по-опасното е българите да не свалят своето доверие от държавата.“, приключва позицията на Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 4 години
Като няма полиция /с най-голям бюджет /ще продължават ! На глава от население сме с най- голям брой полицаи и какво от това - полза нямаме !
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откри топлата вода,но да не забравяте че те са гласоподаватели на няколко партии,и имат имунитет,не плащат данъци,ток вода )
58
2
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Sa toia niama li afrikansk 4uma???
57
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Новините са пълни с излиянията на пресветите разни Каракочев, Валериус, Сиди, Доди..и други... Интересно кой плаща за тези платени репортажи.
56
0
 
2
 
! Отговори
Hdbdb преди 4 години
Bila
55
0
 
4
 
! Отговори
Пунчо преди 4 години
Абе прасенца все се правиш, че не си чувал ни видял.гилям си дявол.
54
0
 
10
 
! Отговори
Един преди 4 години
Каракачанов, искаш от големия партньор в коалицията ви, да предприеме санкции срещу основния си електорат. Несериозно е. В момента ни управляват партия на етническите швeди, партията на етническите тyрци и вие. Това е реалността. Имаш само един полезен ход в ситуацията, ама не го предприемаш. Що така ве?
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно Прасчо ,защо само предизборно повдигаш въпроса 3 год. Се беше
52
0
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
До ОТКЪДЕ ДА СЕ ПОЧНЕ ? РЕШЕНИЕТО Е---СПИРАНЕ НА ВСЯКЪКЪВ ВИД ПОМОЩИ --ЗА ВСИЧКИ КОЙ Е ЗА
51
1
 
15
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
"Дела трябват, а не думи"Разбираш ли това изричение, г-н вице ?Смешно е да си мислите, че е опасно да не би Българските граждани да свалят доверието си към правителството..Българите отдавна нямат доверие в това правителство и единствено чакат то да изчезне по някакъв начин да се изпари - това също ще стане. Гнусна проява на лицемерие е да говориш, че еди какво си как е редно да се направи и въпреки, че имаш контрол, ти умишлено да не го правиш.
50
0
 
8
 
! Отговори
X преди 4 години
Маргинализираните не са попаднали на мен или такива, като мен.... няма да стигнат до съд! Или ще изчезнал или ще горят, като факли! Ще намалим избирателите на гробокопачите на Майка България!
49
1
 
11
 
! Отговори
sid преди 4 години
Това е ,абсолютно безразличие от българите.Управляващите не разбраха ли,че вече на никой не му пука какво правят братята р...То е ясно,че за тях закон няма,а и лека полека се превръщаме в ро.мск.а държава.Само, че те се възпроизвеждат, а ние все по-слабо,българите бягат кой както може.Ще останат само старците с мизерните си пенсии,проклинащи късмета си,че не са се родили по-късно,за да могат и те да се изселят.Какъв мрачен край.
48
0
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
Важно е паспортите да вървят!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде. тоя пак си търси избиратели!Нацисти *** чета колко щеш ,ама няма да ти стигнат да се класираш.Каквото си е сложил в торбичката от Била,това и ще му остане.СБОГОМ И НА ДОБЪР ЧАС!
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОТКЪДЕ ДА СЕ ПОЧНЕ ?За какво да си губим времето с такива неща?Решението е едно:Всички роми в Германия!
45
0
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До ОТКЪДЕ ДА СЕ ПОЧНЕ ? 45 Да , има неясно. Как установи па чак до 10-ти клас ?Има основно и средно образование.За 10-ти клас дипломи не се издават.
44
0
 
21
 
! Отговори
мак преди 4 години
С какво съм обидил тези драги хора, че ми изтрихте коментара?
43
0
 
22
 
! Отговори
фундаменталист преди 4 години
Направо си трябва "модел" на дезинтеграция и да ги пращат на запада, че са му много любими, барабар с джендарлъка и уличните кучета.
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че има ли по големи маргинали от сегашното управление ?
41
1
 
13
 
! Отговори
фен на танас преди 4 години
Стига се е правил на умен. Да каже съботната промоция на Била и да се спира