Валери Симеонов: Спрете да купувате лотарийни билети

Продажбата им ще бъде спряна след седмица
Обновена: 17 юли 2020 15:49 | 7 фев 2020 10:39,
157
Валери Симеонов: Спрете да купувате лотарийни билети
Снимка: БГНЕС

Спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува Законът за хазарта в Държавен вестник. Това коментира пред журналисти в парламента вносителят на законопроекта Валери Симеонов след приемането на текстовете на второ четене, пише БТА.

Още по темата

Валери Симеонов обясни, че всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки и да си ги потърсят по правилата на самите игри, в които са участвали, или да заведат дела, ако не им ги изплатят. Според него няма опасност държавата да стане ответник по въпросните дела, тъй като в случая не става въпрос за изплащане на награди от бъдещи тиражи, а от вече проведени.

Симеонов посъветва българските граждани да спрат да си купуват талони, защото прекратяването на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува законът в Държавен вестник.

"Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се изземат всички талони от всички места, на които се продават в момента", коментира Симеонов. Срокът, който е даден за изтегляне на лотарийните фишове, е до края на годината. Симеонов обясни, че времето е необходимо, тъй като има прекалено масово разпространение.

Казино в блока? Може, но само със съгласието на всички собственици

Симеонов заяви, че предстои много сериозно разследване по отношение на количествата талони, които са внесени в България, и пуснатите в търговската мрежа. По думите му има разминаване между тези, които се внасят и продават в търговската мрежа, и регистрираните пред Комисията по хазарта. Той бе категоричен, че всеки, който има да получава награда, следва да си я търси от този, от когото я е спечелил.

Относно предложението на БСП за ограничаване на рекламата, лидерът на НФСБ заяви, че то е много уместно и смело. "Аз лично се въздържах", уточни Симеонов. Според него подобно предложение би поставило на изпитание съществуването на редица спортни клубове и федерации, които разчитат на рекламата.

За твърденията, че с промените всъщност се преразпределя пазарът на лотарийни игри, Симеонов каза: "Изцяло частните лотарии стават държавни. На кого да се прехвърля бизнес? Това просто не е възможно, немислимо е, поне в рамките на това Народно събрание". Той уточни, че изрично е забранено концесионирането и приватизацията на Спортния тотализатор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.