Валери Симеонов: Спрете да купувате лотарийни билети

Продажбата им ще бъде спряна след седмица
Обновена: 17 юли 2020 15:49 | 7 фев 2020 10:39,
157
Валери Симеонов: Спрете да купувате лотарийни билети
Снимка: БГНЕС

Спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува Законът за хазарта в Държавен вестник. Това коментира пред журналисти в парламента вносителят на законопроекта Валери Симеонов след приемането на текстовете на второ четене, пише БТА.

Още по темата

Валери Симеонов обясни, че всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки и да си ги потърсят по правилата на самите игри, в които са участвали, или да заведат дела, ако не им ги изплатят. Според него няма опасност държавата да стане ответник по въпросните дела, тъй като в случая не става въпрос за изплащане на награди от бъдещи тиражи, а от вече проведени.

Симеонов посъветва българските граждани да спрат да си купуват талони, защото прекратяването на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува законът в Държавен вестник.

"Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се изземат всички талони от всички места, на които се продават в момента", коментира Симеонов. Срокът, който е даден за изтегляне на лотарийните фишове, е до края на годината. Симеонов обясни, че времето е необходимо, тъй като има прекалено масово разпространение.

Казино в блока? Може, но само със съгласието на всички собственици

Симеонов заяви, че предстои много сериозно разследване по отношение на количествата талони, които са внесени в България, и пуснатите в търговската мрежа. По думите му има разминаване между тези, които се внасят и продават в търговската мрежа, и регистрираните пред Комисията по хазарта. Той бе категоричен, че всеки, който има да получава награда, следва да си я търси от този, от когото я е спечелил.

Относно предложението на БСП за ограничаване на рекламата, лидерът на НФСБ заяви, че то е много уместно и смело. "Аз лично се въздържах", уточни Симеонов. Според него подобно предложение би поставило на изпитание съществуването на редица спортни клубове и федерации, които разчитат на рекламата.

За твърденията, че с промените всъщност се преразпределя пазарът на лотарийни игри, Симеонов каза: "Изцяло частните лотарии стават държавни. На кого да се прехвърля бизнес? Това просто не е възможно, немислимо е, поне в рамките на това Народно събрание". Той уточни, че изрично е забранено концесионирането и приватизацията на Спортния тотализатор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
17
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
То хазарт е и да се оженишДа си купиш кола на староКаране по нашите пътищаИзборитеИзборите на политициДа си купиш далам, сирене.. А всичко да го забранимИли се получава така..ти какво продаваш..дрогаВредно еАйде аз ще я продавам- не е вредно.Може да забраниш всичко,но не прпстотията..Ще играят..чифт- тек бе.
120
2
 
33
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Балъците, търкащи билети НЕ се усещат сами че са балъци, ами трябва със закон да им за бранят да си хвърлят парите на вятъра!
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По същата логика е хазарт и покупко-продажбата и влговете на евра и долари, защото курса се колебае и е рисков и съответно забранен както беше при Живков. Спекулата донесе само икономически кризи и забогатяване на спекулантите.
118
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Добре,няма да купуваме,особено пък щом другарите от парламентО ни съветват.А кога ще отворите друга банка,където скъпите й клиенти да влагат парите си,нещо като КТБ-2,м?
117
0
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
За Бога братя , не купувайте....Много ми е познато.
116
2
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 84 Не отчаян , а наивен.
115
1
 
22
 
! Отговори
Супер преди 4 години
Сега да подгонят и фалшивите обяви за работа в нета, които излизат през ден едни и същи!
114
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АнонименНЕ бъди наивен!..винкела просто се прави на интересен!Тоя просто се е САМОЗАБРАВИЛ..Той си мисли,че понеже е хванал С "ГЛАСОВЕТЕ" си Тиквата за топките ,може да разиграва цирковете си...Впрочем,не само го мисли..-Това е факт..За това УЖ се "възмущава" от "некои работи",но стигне ли се до гласуване РАБОЛЕПНО ДЕМОНСТРИРА ВЕРНОСТТА СИ към Тиквата-неговия спонсор и благодетел...А благодетеля си затваря очите,зер без Винкеловите "гласове" отлита в забвение на секундата....С две
113
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Валери Симеонов. Подкрепям го. Такава масова измама и при пирамидите нямаше.
112
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добреееее.Ама ще спрем да купуваме и държавните.
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kasinata da se satvorat v vsi4ki gradove na vseki agal ima kasina koito obirat hirata ima falschivi igra4i uj igrajat a te sa na mutrute hora da podvejdat neschtasnizite deto ihrajat i piat falschivo uiski glupavi tapi balgari balgarki daje apartam.im vsimat mutrite satvarane na kasinata v bg kakto e v eu stolizi moreta planeni krai na hasarta v. Bg ne samo karton4eta i reklamite po tv da se mahnat po fudbolnite fanalli vs e na mutri milioneri v bg ne na bg narod beden bolen islagan stiga dal
110
0
 
14
 
! Отговори
цензура преди 4 години
Много странно синонима за отпадъци *** се цензорира тук, а им сума фирми лицензирани да внсят подбно нещо у нас.Големи сме чистници. Не даваме дори да се споменава онова, с което залиат цялата ни страна.
109
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие се радвайте, че Фъндъка не посмя да си реализира идеята - завод за горене на *** насред София. Щяхте да видите тогава едни чужди инвестиции под формата на милиони тонове ***. Загрижила се за въздуха на софиянци, колкото наркопласьор се грижи за здравето на клиентите си.
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като призивите на Фъндъкова. Призовавам гражданите да не палят печки през зимата
107
1
 
25
 
! Отговори
ограничете рекламата преди 4 години
Спрете рекламата по ТВ. Смешно е да очканвате 1 изяление в НС да се пребори с цялата рекламан индустрия.Милиардите, които бабите дават за хазарт, ощетяват цялата ни икономика. А рекламата на този порок зарибява децата от най-ранна възраст.
106
0
 
12
 
! Отговори
мън мън преди 4 години
Аз, таковата... не купувайте!Това ми прилича на отбиване на номера. Защо просто не ЗАБРАНЯТ продажбата и да обявят, че ще връщат парите за вече закупените билети?Какво предупреждават бабите от село, сякаш не е в тяхна власт да забранят продажбата и да решат проблема без нужда да се бие тъпана?Ако пък проджабата е редовна, няма ли да го съдят В.С. бизнесмените за пропуснати ползи?
105
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко си позакъснял, Валерка! Още като тръгна тази игра с талоните, казах че измамата е доста по-голяма отколкото при Тото-то. Защото, на ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТПЕЧАТАНИте талони ПРЕДВАРИТЕЛНО се знае къде и какви печали има! Напечатано е, има го под боята която трябва да се изтърка. Тоест, още в печатницата се знае кой билет е печеливш. Само дето Фандъчката не се усети преди теб да спре търкането, че заради него дишаме финни прахови частици...
104
1
 
11
 
! Отговори
дежаву преди 4 години
Това прилича на онова "За Богха братя не купувайте".Какво значи, гората да не купуват? Ако белетчетата вече са невалидни збранете продажбата им, а не подвиквайте на хората като *** по медиите.Все ще има някой, който да не е чул и да си е набутал пенсийката в хартийки.
103
2
 
2
 
! Отговори
МддМ преди 4 години
В село Х..суета и радост, Мумум разказва как спечелил " премиер" от държавната лотария- бъди политик!..дадох ена уфса зех талон..еин! Търкам пише за пример..малии еикам,айде касмет! Вика пешо бе тий нее..за пример не и премиер!! Пак купих и..ето!!ставам вече!! Какво първо ще направите като станете премиер??.ми ша сложа джам на колибата!! А с народа ще се справиш ли?? Ми ка..я с уфсите..стрижа ги,доя ги..агнита има..
102
2
 
23
 
! Отговори
Тигре преди 4 години
Подхванете Златните концесии и Шиши и ще гласувам доживот за Вас.