Валери Симеонов: Спрете да купувате лотарийни билети

Продажбата им ще бъде спряна след седмица
Обновена: 17 юли 2020 15:49 | 7 фев 2020 10:39,
157
Валери Симеонов: Спрете да купувате лотарийни билети
Снимка: БГНЕС

Спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува Законът за хазарта в Държавен вестник. Това коментира пред журналисти в парламента вносителят на законопроекта Валери Симеонов след приемането на текстовете на второ четене, пише БТА.

Още по темата

Валери Симеонов обясни, че всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки и да си ги потърсят по правилата на самите игри, в които са участвали, или да заведат дела, ако не им ги изплатят. Според него няма опасност държавата да стане ответник по въпросните дела, тъй като в случая не става въпрос за изплащане на награди от бъдещи тиражи, а от вече проведени.

Симеонов посъветва българските граждани да спрат да си купуват талони, защото прекратяването на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува законът в Държавен вестник.

"Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се изземат всички талони от всички места, на които се продават в момента", коментира Симеонов. Срокът, който е даден за изтегляне на лотарийните фишове, е до края на годината. Симеонов обясни, че времето е необходимо, тъй като има прекалено масово разпространение.

Казино в блока? Може, но само със съгласието на всички собственици

Симеонов заяви, че предстои много сериозно разследване по отношение на количествата талони, които са внесени в България, и пуснатите в търговската мрежа. По думите му има разминаване между тези, които се внасят и продават в търговската мрежа, и регистрираните пред Комисията по хазарта. Той бе категоричен, че всеки, който има да получава награда, следва да си я търси от този, от когото я е спечелил.

Относно предложението на БСП за ограничаване на рекламата, лидерът на НФСБ заяви, че то е много уместно и смело. "Аз лично се въздържах", уточни Симеонов. Според него подобно предложение би поставило на изпитание съществуването на редица спортни клубове и федерации, които разчитат на рекламата.

За твърденията, че с промените всъщност се преразпределя пазарът на лотарийни игри, Симеонов каза: "Изцяло частните лотарии стават държавни. На кого да се прехвърля бизнес? Това просто не е възможно, немислимо е, поне в рамките на това Народно събрание". Той уточни, че изрично е забранено концесионирането и приватизацията на Спортния тотализатор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Преди един призоваваНай после спокойно мога да си купя цигари, без пред мен да има деца и пенсионери да си дават парите за картончета.То само като видиш името ЗЛАТНИ ПИРАМИДИ и се сещаш за едни други, дето изгоряха бая хора.
100
9
 
34
 
! Отговори
Преди един призовава преди 4 години
- за Бога братя, не купувайте, сега и този - не купувайте. А кои купуват- най бедните които вечно гладуват и лотарията им остана последна надежда. Нали виждаме, че парламента са по голямо зло от лотариите. Значи дебело.серковците искат да ни обират, а *** че лотарията ни обира. Разни Божковци и Домусовци са за бесилото, но и тези търтеи в парламента съвсем не са стока, и те са за затвора!
99
6
 
21
 
! Отговори
ПОЗОРНО СИМЕОНОВ преди 4 години
Псевдопатриотичен Симеонов, истинските хпатриоти протестират за сваляне на туркофилското ви правителство, а журналистите крият за протестите. Ей и сега има протест а вие цензурирате.АКО БЕШЕ БЪЛГАРСКИ А НЕ ТУРСКИ ПАТРИОТ НЯМАШЕ КАТО БАЙ *** ДА БЛЪСКАШ ВЪЗРАСТНИ ТУРСКИ ЖЕНИ НА ГРАНИЦАТА А ЩЕШЕ КАТО ДЪРЖАВНИК ДА РЕШИШ НАИСТИНА ПРОБЛЕМА С ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ И ТОВА Е СПАЗВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ПРЕМАХВАНЕ НА НАРУШЕНИЕТО И С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ ДА СИ ИЗБЕРАТ РОДИНА И ТОЧКА!!!!
98
2
 
5
 
! Отговори
Личето-Дичето преди 4 години
Габрово са го наричали ,,малкият Манчестър"...сега нека да разрешат в центъра на БГ ...отново Габрово, но.....,,Малкият Лас Вегас". Ще пада кльопачка....А габровци знаят от столетия как да се оправят...
97
5
 
21
 
! Отговори
ahaaaaa преди 4 години
С изискването за игралните зали, Симеонов разчиства терена на Суджука. Той ще открива голяма зала в бивше кино, а Симеонов затваря тъкмо 3 зали около него. Щото е лесно да намериш поне един собственик да не разпише.
96
1
 
18
 
! Отговори
МддМ преди 4 години
Идея за нова лотария...изтъркай....който се падне на талончето !!! И там наредят известни личности...певици артисти политици..Падне ти някой и си го изкарваш на него!! Също печалби стани депутат...министър!! Спестяваме от избори!! Резултата ще е като сегашните случайници...!! Мумун някой ще изтърка- премиер!! Друг каракачан..
95
3
 
45
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Едно правилно решение!Това не е бизнес както плачат мафиотите!Бизнес е когато поемаш някакъв риск! А тук по закон печалбата ти е минимум 50% - няма как да си на загуба. Държавата осигурява хранилка на бандити един вид. Така когато игрите са държавни поне печалбата няма да отива при единици мафиоти а ще остава за разпределение в Бюджета!
94
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само се притеснявам да не забранят хвърлянето на пари през прозореца, че ако направят и това държавен монопол...
93
10
 
7
 
! Отговори
мисирка преди 4 години
Г-Н Радев си знае работата...
92
4
 
21
 
! Отговори
Гина преди 4 години
Търкането на билети е незаконно и престъпно измамно. Забранява се на частни лица да го организират. Държавата ще организира подобен род обири законно. Превеждам само на поддръжниците на подобен род умни решения на държавниците.
91
4
 
15
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Въпросът е защо променят закона сега? Къде спаха още през първата година, когато започна зарибяването на бедните хорица? Какво ще се случи с огрромните суми, събрани от непечеливши билети и какво ще стане с печелившите билети, които още не са пуснати в обръщение?
90
8
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ВСИЧКИ МАРШ ПО ЗАВОДИТЕ А И ДА СЕ ПОСРИЖИТЕ КВИ СА ТИЯ ТЕСНИ ПАНТАЛОНИ
89
9
 
11
 
! Отговори
Крадецът на мечти преди 4 години
Има ли нещо до което сте се докоснали и не сте убили ? Убийци !
88
2
 
26
 
! Отговори
- преди 4 години
На мен ми е любопитно Жана Бергендорф дали изобщо е играла Националната Лотария и по-конкретно "Златни Пирамиди", или е получила чек като рекламно лице. По-обобщено казано, дали има реални печеливши, което май беше ежедневие, поне докато гледах телевизия преди години. Ако няма - това си е обир на мечти и надежди, нямаш шанс и трябва да го приемеш.
87
3
 
13
 
! Отговори
МддМ преди 4 години
Нали казаха че печелившите и непечеливши талони се държат отделно!! А сега да дадат на депутатите печеливши талони с големи печалби, ще ги изтъркат..и всеки с милион кок , 500 000 в ръка с талон!! Ще забавят закона докато не им ги изплатят
86
1
 
9
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Тия ритат на хранителни и биохимични добавки, я без тях, да ви видим какви футболистчета сте!
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз разбирам да спре да е навсякъде,но да има градче като Вегас в САЩ и там да може да се играе.Той просто монополизира хазарта,не спира рекламите,ще бъдат за спорт-тото и кредити от бързите хората ще продължат да взимат за да играят тото.Там също има билетчета,а и веднага ще направят нови убеден съм!
84
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писането на коментари по сайтовете също пристрастява. Губят се пари от загубено време ...
83
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tоя открадна последната надежда на най-бедните и наложи държавен комунистически монопол.Сега спечелилите ще трябва да съдят Божков за да си вземат печалбите.Направо да вземе да монополизира всички бизнеси и да се връща недоносчето СОЦИАЛИЗЪМ!!!!
82
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да спрът и бързите кредити хората нямат пари а теглят кредит и затъват още повече!По телевизиите всеки рекламен блок е с реклама за бърз кредитМайсторите на покриви които рекетират те пращат да теглиш бърз кредит за да им платиш рекета.