Валери Симеонов: Спрете да купувате лотарийни билети

Продажбата им ще бъде спряна след седмица
Обновена: 17 юли 2020 15:49 | 7 фев 2020 10:39,
157
Валери Симеонов: Спрете да купувате лотарийни билети
Снимка: БГНЕС

Спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува Законът за хазарта в Държавен вестник. Това коментира пред журналисти в парламента вносителят на законопроекта Валери Симеонов след приемането на текстовете на второ четене, пише БТА.

Още по темата

Валери Симеонов обясни, че всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки и да си ги потърсят по правилата на самите игри, в които са участвали, или да заведат дела, ако не им ги изплатят. Според него няма опасност държавата да стане ответник по въпросните дела, тъй като в случая не става въпрос за изплащане на награди от бъдещи тиражи, а от вече проведени.

Симеонов посъветва българските граждани да спрат да си купуват талони, защото прекратяването на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува законът в Държавен вестник.

"Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се изземат всички талони от всички места, на които се продават в момента", коментира Симеонов. Срокът, който е даден за изтегляне на лотарийните фишове, е до края на годината. Симеонов обясни, че времето е необходимо, тъй като има прекалено масово разпространение.

Казино в блока? Може, но само със съгласието на всички собственици

Симеонов заяви, че предстои много сериозно разследване по отношение на количествата талони, които са внесени в България, и пуснатите в търговската мрежа. По думите му има разминаване между тези, които се внасят и продават в търговската мрежа, и регистрираните пред Комисията по хазарта. Той бе категоричен, че всеки, който има да получава награда, следва да си я търси от този, от когото я е спечелил.

Относно предложението на БСП за ограничаване на рекламата, лидерът на НФСБ заяви, че то е много уместно и смело. "Аз лично се въздържах", уточни Симеонов. Според него подобно предложение би поставило на изпитание съществуването на редица спортни клубове и федерации, които разчитат на рекламата.

За твърденията, че с промените всъщност се преразпределя пазарът на лотарийни игри, Симеонов каза: "Изцяло частните лотарии стават държавни. На кого да се прехвърля бизнес? Това просто не е възможно, немислимо е, поне в рамките на това Народно събрание". Той уточни, че изрично е забранено концесионирането и приватизацията на Спортния тотализатор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА да играем ли тото?Да търкаме ли билетчетата на държавната лотария?Само питам.НЕ. Не подкрепяй и не играй дори и за частни лотарии.
60
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Все още ми е чудно как в магазина има хора които дават 1лев за хляб и 5 лева за билет, вместо да си купят един салам." Защото човекът е алчно същество, никой не е роден за един килограм салам, иска яхта, вила, майбах, въртолет, самолет..Като няма никаква перспектива това да му се случи с работа и акъл, *** се юрва към билетчетата.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХахахах не знаеш.Ти си Бойко казваш "Минимална заплата 1500 лева".Целия биснес казва " 1500 лева БРУТО". Почне работник им хоп 18 часа бичи като ВОЛ и на месеца 600 лева. Шефът "фирмени удръжки" са нещо несъществуващо. Хляб е 1.50 - 1.80, билет за транспорт 1,60. Наем е от 600 - 800 леваЗа това си прав. Но недей да обиждаш човека.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен от 2 години ми излизат като късметчета, че ще спечеля от лотарията. Същото беше и в Новогодишната баница с късмети. Просто ми е мъчно, ако късмета ми е фалшив или неупотребен и неизпробван.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ГеоргиА той па салама е същият като печалбата от билета ! - менте 100%
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Барво ДАЛА-ВЕ.РИИ"!Някъкси БЕЗРАБОТИЦАТА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ПО "НЕЗНАЙНИ" ПРИЧИНИ!
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От хазарт печели само собственика на бизнеса.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да играем ли тото?Да търкаме ли билетчетата на държавната лотария?Само питам.
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Георги"Не знам на какво се дължи точно. Все още ми е чудно как в магазина има хора които дават 1лев за хляб и 5 лева за билет, вместо да си купят един салам."Хахахах не знаеш.Ти си Бойко казваш "Минимална заплата 1500 лева".Целия биснес казва " 1500 лева БРУТО". Почне работник им хоп 18 часа бичи като ВОЛ и на месеца 600 лева. Шефът "фирмени удръжки" са нещо несъществуващо. Хляб е 1.50 - 1.80, билет за транспорт 1,60. Наем е от 600 - 800 лева. Още на ГЕОРГИ не му ЗАЦЕПВА мозъка!
52
4
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До ГеоргиАми защото старите знаят, че салама е менте и пълен с какви ли не гадости, а виж, лотарията на Черепа е истинска :)))
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе ще спирам ! - а ако спечеля неколко милиона може цел живот да лежа.Никво спиране ! - че търкам докато спечеля.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГеоргиНе само най- бедните, но и най- простите и глупави хора и народи се захласват и играят лотария.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А кога ще ограничат рекламите за бързи кредити"Няма, защото ти казват.....даваме ти заем ???????$ а ти ни връщаш 25% върху него....какво не ти е ясно?
48
3
 
7
 
! Отговори
48 преди 4 години
Браво г-н Симеонов, може да сте голям мошеник ама имате и желание да направите нещо добро за държавата. Това сега може да е и далавера някаква да се прехвърли бизнеса на друг, но желанието се вижда.
47
4
 
24
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Още от древни времена се знае, че колкото по-беден е един народ толкова повече пари се дават за хазарт. Не знам на какво се дължи точно. Все още ми е чудно как в магазина има хора които дават 1лев за хляб и 5 лева за билет, вместо да си купят един салам.
46
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще вземат билетчетата, но няма да изплащат печалбите...ей че наглост. този и Горанов трябва с камъни да ги изметем.
45
1
 
20
 
! Отговори
Кога ? преди 4 години
А кога ще ограничат рекламите за бързи кредити и тяхната дейност ? Сега и там ще секне кранчето, кой знае колко *** са теглили бързи кредити за да търкат билетчета...
44
5
 
8
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Като я изземе от частни ръце тя лотарията няма да изчезне. Просто парите ще отиват в други джобове. И за него ще има нещо. Освен това е редно да плати неустойки на Божков, щом му взима бизнеса. Има договори и те трябва да се спазват, незасивисимо какво е направил Черепа. А Ако е спестявал от данъци - защо Горанов е в затвора, нали той е шеф на Сметната палата и на Комисията за контрол на Хазарта?
43
4
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Аз: Не гласувайте за Шумомера! *Тъ*п* е!
42
4
 
5
 
! Отговори
:) преди 4 години
E те сами ще си спрат рекламите, нали им спират дейността бе. Хайде малко мисъл, а не само една гънка за търкане да има....