Горанов успокоява: Няма нужда да обръщате левовете си в евро

Обезценяване на спестяванията няма да има, уверява той
211
Горанов успокоява: Няма нужда да обръщате левовете си в евро
Снимка: БГНЕС

Няма необходимост от прехвърляне на спестяванията на гражданите от лев в евро, заяви пред БНР финансовият министър Владислав Горанов.

Той коментира решението на български вложители, провокирано от промените в Закона за БНБ, да сменят левовите си влогове в единната европейска валута. Горанов потвърди за пореден път, че левът ще запази настоящият си курс до присъединяването ни към еврозоната.

Още по темата
"Един ден, рано или късно, след няколко години, ще заменим лева с еврото при сегашния курс и всичко дотогава би могло да доведе до, макар и минимални, загуби от такси и комисионни", посочи Горанов.

Финансовият министър беше категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

"Няма абсолютно никаква причина, освен ако не им се налага да пътуват в Европа, да разменят левове срещу евро. Българският лев е обвързан с твърд курс - 1,95583 с еврото, и той ще остане обвързан с този курс до замяната на лев с евро. И няма да има и хилядна от стотинката отклонение в тази посока", успокои финансист №1 в страната.

Той отново потвърди, че България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си в еврозоната, като се противопостави на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не трябва да въвежда еврото и припомни, че това е втората валута в света след долара.

По думите на Горанов скептичната позиция на Стив Ханке към еврото е известна отдавна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измамник 2, - "Обезценяване на спестяванията няма да има, уверява той", така казваха всички политици от държавите в които влезе еврото, но беше най-голямата измама, свидетел съм и до днес / вече 18 г. как испанците все още си искат песетата защото обедняха и обедняват с еврото /! А защо силна икономически държава като Англия напусна ЕС и никога не прие еврото докато беше в него бе господин Измамник 2 ? А защо Унгария не иска евро и обмисля и тя напускане на ЕС, както и Италия мисли за напуск
173
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Писаха,ганчоо,какви 15% те гонят,има фиксиран курс на Еврото,към лева,затова,раздели заплатата си на този фиксиран курс,и ще получиш сумата на заплатата си в евро.
172
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да умреш, ако ни доведе да гладуваме за 8 път
171
1
 
21
 
! Отговори
Писаха преди 4 години
Икономисти писаха,че съотношението уж няма да се промени официално,но банките ще се възползват от правилото за курс +- 15 процента и на практика,щом ти трябва евро срещу лев,ще ти го обменят с 15 по ниско от сега. Т.е Крадците на власт уж не ни лъжат,то банките са виновни. Никога не вярвам на бг управление. Още По малко на мафиот и Винету.
170
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загубите, които бих претърпял при прехвърляне в евро са пренебрежимо малки в сравнение с предполагаемите такива при развързване на лева.
169
2
 
26
 
! Отговори
Unkown преди 4 години
Абе не им вярваме на тези нагли мошеници бе !
168
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ВЯРНО НЯМА ДА СЕ ОБЕЗЦЕНИ ЛЕВА НО ЩЕ СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ А ЦЕНИТЕ ЩЕ СКОЧА ДО НЕМА И КЪДЕ А ОЛИГАРСИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТНА РЪКА И ЩЕ ФАЛИРАТ.
167
5
 
20
 
! Отговори
за евро, не с Мента преди 4 години
Народът не е против еврото, просто не и с тези политици, камо ли пък с Мента и Горанчо. Ако не приемем евро, какво -на рубли и турски лири ли ще се зарадваш?
166
0
 
32
 
! Отговори
............ преди 4 години
Кой вярва на лъжливото овчарче? "Банковата система е стабилна!" Бум- КТБ! Свищовският кадър (апропо, оттам доста бандити и черни красьовци си получиха и доксторски степени!) недовидял и недочул, че някой дължи 500мил. на държавата...*** и му вярвай!
165
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
da
164
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме умни и правим обратното, на което ни казват политиците
163
2
 
33
 
! Отговори
валери симеонов преди 4 години
всички които приеха еврото го приеха с референдуми само ние се хвърляме ургулишката в пропаста защото масоните тъй ни наредиха
162
1
 
34
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Аз пак питам.Как Горанов ще задържи този курс.Само с приказки и уверения няма да стане.
161
29
 
9
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Еврото е нашето спасение. Хем ще сме под контрола на авропейската банка и нашите гении няма да забъркат нещо. Хем няма да сме под валутен борд и икономиката ще живне малко. Дано само не забъркат нещо при самото преминаване.
160
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А я обяснете за Литва,Латвия,Естония,Финландия защо са доволни от еврото?"Кой те излъга, че са доволни? Поне някои от изброените със сигурност не са
159
1
 
35
 
! Отговори
Цветан Симеонов преди 4 години
Това значи "ЗАБОГА БРАТЯ , ОБРЪЩАЙТЕ ЛЕВЧЕТАТА , ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО "
158
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А я обяснете за Литва,Латвия,Естония,Финландия защо са доволни от еврото ?
157
1
 
36
 
! Отговори
Референдум преди 4 години
Трабва да се спре приемането на измененията за курса на рева! Вече е започнала подписка за референдум за еврото! Докато не се произнесе народа, не трябва да се променят законите!
156
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... и после като падне борда Тръм ще истръска нещо в туитър както стана с Турция и гледай какво става
155
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да обръщате резбата в евро.