ВМРО: Войнстващият джендъризъм няма място в училището

Сексуалното образование на деца, граничещо с разврат, трябва да е подсъдно
11 фев 2020 13:25,
112
ВМРО: Войнстващият джендъризъм няма място в училището
Снимка: pulsfoundation.org

ВМРО излезе с гневна позиция по повод скандала около сексуалното образование на деца в пернишко училище. Излагаме цялата позиция на партията:

Още по темата

„Сексуалното образование на деца, граничещо с разврат, трябва да бъде подсъдно, а не толерирано. С такава позиция народните представители от ВМРО излизат след поредния скандален опит в пернишко училище да се внедряват от различни НПО-та, уж случайно, часове по сексуално възпитание, които са с недопустимо и несъгласувано с родителите учебно съдържание.

Още днес народните представители от ВМРО ще изготвят и пуснат въпрос към министъра на образованието Красимир Вълчев. Ще настояваме и за наказание на онези, които са допуснали скандалното сексуално образование на четвъртокласниците.

Припомняме, че днес разтревожени родители сигнализираха медиите за това, че децата им, които са в четвърти клас от 7 ОУ „Г. С. Раковски” в Перник са принуждавани да рисуват полови органи по време на час по сексуално образование. Обучавани са също така какво е секс, какви са разликите и приликите между телата на момчета и момичета, какво е обрязване и мастурбация. Има информация, че са карани да се целуват, за да установят какви чувства изпитват от целуването.

Зад въпросната стратегия за сексуалното обучение стои фондация П.У.Л.С., регистрирана в Перник, която е сред яростните защитници на Истанбулската конвенция и е заявила своята категорична подкрепа за приемането на Национална стратегия за детето. Все документи, срещу които ние от ВМРО се противопоставихме и които спряхме – именно заради техните провокативни политики, противоречащи на традиционните български ценности.

По-подробно преглеждане на сайта на фондацията, в раздела за деца и младежи, се вижда публикация под заглавие „Порастване. За какво става въпрос?“. Наред с половото съзряване при момичетата и момчетата и подробности за сексуалните взаимоотношения, на подрастващите се натрапва и хомосексуална ориентация. Даже има текст, в който е записано, че „понякога си фантазираш за някой известен човек, който може да е от същия или от противоположния пол.“

Категорично сме против опитите на българските деца в българските училища да бъде налагано по смущаващ начин подобно сексуално образование, което ужасява родителите. Защо подобен скандален експеримент е направен без тяхното изрично съгласие, без дори да бъдат запознати със спецификата на курса? Защо изобщо в часовете е допуснато да влизат различни джендър и други НПО-та, които да провеждат беседи как се прави секс и колко са естествени еднополовите отношения? И не на последно място, кой допусна тази явна провокация?

Настояваме МОН да предприеме необходимите действия за стриктен контрол върху образователния материал в училище, който да е съобразен с възрастта на учениците и да отчита дейността на организациите, които извършват обучението.

ВМРО винаги е защитавала традиционните семейни ценности и необходимостта от висок морал в българското образование. Ето защо за пореден път призоваваме в българското училище да не бъдат допускани материали със съдържание, което противоречи на обществените норми на поведение, добрите нрави и на традициите на българското семейство.“, завършва позицията на ВМРО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
петър ББ преди 4 години
Престанете с джендърството, турското съжителство и всякакви други американски идиотщини. Престанете да лансирате всякакви малцинства с по един корумпиран говорител за да раздробявате народа.
93
3
 
6
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Интересно как нялой си даскал или директор решава през главата на министерството какво да се преподава на учениците!?Тия са за дисциплинарно уволнение и разследване за корупция. Гешев, ти си на ход!
92
2
 
1
 
! Отговори
анонимен - М преди 4 години
Поради това,че 22.-02.22020 г.според планетите и звездите е лош за обществени дела,то националният протест за забрана продаването земя на чужденци,ИК,СЕТА,площадки за ядрени отпадъци вноса на *** ,лева във евро скрита пазарна икономика и други.Националният протест в София пред народното събрание и в областните градове ще е на 20.02.2020 г. от 12.00 часа четвъртък.Да се обединим всички в протеста за забраната и парламента да узакони забраните.Всички етноси да се обединим за децата си и внуците
91
2
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Същите тия загрижени родители от сутрин до вечер дънят чалга с "несексуално" съдържание. Така разбира българинът опазванито на децата. *** народ- слаба държава.
90
1
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 4 години
Затова пък войнстващата простащина отдавна се е настанила там и на патрЕотите не им дреме.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Волен Сидеров (каза го в ефира на БНТ), Ангел Джамбазки е гей. Какво правим в такъв случай?
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 години сте във властта ,какво направихте по въпроса, пордуължавате с говоренето все едно сте опозиция!
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял живот пишат "незнам", но още от 7 клас ги учат да .....
86
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам да се смея ли, да плача ли... В днешно време с този лесен достъп до интернет през вякакви устройства, не вярвам да няма дете, което по някакъв начин да не е ставало свидетел на разврат от любопитство. Даже имам роднина начална учителка, която ми е разказвала как сред учениците й в първи клас има такива, които говорят за секс. Та, забранявайте си часовете по сексуално образование и си мислете, че всичко е наред и сте "спрели" разврата сред подрастващите, той е на един клик разстояние.
85
13
 
6
 
! Отговори
Господин Господинов преди 4 години
*** народ, но пък специалист по всичко.
84
8
 
28
 
! Отговори
анонимен - М преди 4 години
Национален протест на това което се е случило в това пернишко училище,утре същото ще се случи и в останалата част на страната ни.Тук целта е -да видим,чуем как ще реагира обществото.Какво ли не сътвориха разните управляващи -чуждият ***, гробище за ядрени отпадъци,продажба земя на чужденци,СЕТА,реална пазарна икономика,евро с което цената на стоките скача двойно.Протест в София,всички областни градове на 22.02 .20 г.събота 12.00 часа.НАРОДЕ !ВСИЧКИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА ДОБРОТО НА НАЦИЯТА.
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Начи порняци то нета може, ама образование в училище - не може..."В кръга на солената шега, дай ми тогава дъщерята или внучката да ти я образовам малко, но ще ме разпориш като шаран за Никулден /и с право/, нали?
82
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе че такива простотии в учебници не трябва да има е така *** ВМРО май пробва предизборно да яхне народния гняв от случая щото знае че по последни проучвания дори и с НФСБ и Атака да са зведно няма да влязат в парламента, а и още нещо от партии в който членуват и се предлагат за кметове гейове като Джамбазки и откровени развратници като Расате акъли по такива именно теми не ща.
81
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82те може и да имат права, ама като ги подпукат чалгари и порнографи ше се стъжнят и те и вие, родителите. Ето защо, колкото повече информация, толкова по-добре. Знанието, осведомеността, независимо от характера си, на никого не са попречили. Останалото е невежество и мракобесие, което пък води до морална и материлана нищета и деградиране. И това е проверено от историята на света.
80
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИзвън училище да се целуват където си искат, да зяпат каквото си искат, да ходят на каквито щат концерти и т.н. За това отговарят пред родителите си. В УЧИЛИЩЕ НЕ МОЖЕ. За сведение на някои много отракани, ИМА И ДЕЦА, КОИТО НИТО СЕ СЕФТОСВАТ, НИТО СА ЧАЛГАРИ, НИТО СЕ КЪЛЧАТ, НИТО ГЛЕДАТ ПОРНО. и ТЕ ИМАТ ПРАВА, СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ - ПОВЕЧЕ! ТОВА Е УЧИЛИЩЕ!
79
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
па по-добре да им се обяснява на децата, отколкото като едно време да "сомбиме женките" в съблекалнята по физическо
78
5
 
4
 
! Отговори
До 78 преди 4 години
Те смятат да го въведат във 11ти клас,година преди абитуренския бал Тогава може би мислят че ще обяснят на учениците що е то пол,секс и целувка!
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
64 ни обра точките.Иска да забранява със закон нещо, което е било факт през 19-и век.Стигам до извода, че на Четвърти километър имат образователно мероприятие, учат ги как да боравят с интернет.
76
28
 
9
 
! Отговори
Дядо и внуче преди 4 години
,,Разврата" е в тиквите на критиците. Ами че те в четвърти клас знаят вече мръсни вицове, чули -недочули се учат се един от друг най различни неща свързани със секса,какво имат момчето и момичето,как се раждат децата и т.н. Тези критикари как смятат да отговорят на децата си на тези въпроси? Със ругатни и шамари ли? И като ги научи от улицата или телевизора, детето ще го бият ли??? Аман от криворазбран морал и фалшиви моралисти! В 21ви век сме-век на изобилна информация отвсякъде!
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 74Този етап на обучение вероятно се предвижда за гимназията.