Радев: Знае ли премиерът, че подслушването на президента е грубо наушение?

Държавният глава заяви, че има проблем в управлението на държавата
12 фев 2020 14:35, Нели Христова
927
Радев: Знае ли премиерът, че подслушването на президента е грубо наушение?
Снимка: БГНЕС

"Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата", това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод записите с негово участие, направени чрез СРС-та, които прокуратурата разпространи.

"Проблемът е и в ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна. Всичко това рефлектира върху правовата държава и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важният е връзката премиер-прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС. Пряко на Министерски съвет и директно на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", заяви още той.

Чак след ДАНС, отбеляза Радев, тогава идва прокуратурата, “която между другото също бърза да развее СРС-тата в нарушение на закона в публичното пространство, явно в нечий интерес. И както знаете много добре покрай епичната борба с контрабандата, премиерът постепенно си присвои правото всяка сряда да привиква главния прокурор и председателя на ДАНС, и покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неудобните? Само питам, това са важни въпроси”, заяви президентът.

След като му бе посочено, че премиерът бил казал, че Гешев не ходи на тези заседания, Радев зададе въпросът от кога са подслушванията, предават от БГНЕС.

Радев каза, че въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП. Хазартът проспаха, при положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии, бяха част от нещата, които изброи Румен Радев.

Президентът добави, че остава и друг въпрос: „Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. И тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и с корупцията, някак си не вижда очевадното във всяка една държава хранителната среда за корупция къде е, ами там където се разпределя бюджетът, където се усвояват обществените поръчки, напоследък вече даже няма и обществени поръчки. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите“, каза Радев.

Той посочи, че очаква много повече от главния прокурор не само тази борба с корупция, с престъпност, която се води вече по много фронтове, но очаква той да обърне внимание на тези сигнали, които стоят в прокуратурата и на разследващата журналистика, която дава сериозни поводи за самосезиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


927
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
682
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев дали ще отърве затвора !?
681
19
 
17
 
! Отговори
Доволен преди 4 години
Политическите пигмеи и морални ур.оди от ГЕРП усещат края си и пищят като прасета в нощта пред Коледа
680
21
 
21
 
! Отговори
Мачкай генерале! преди 4 години
Генералът здраво нагази герберастките мишоци!
679
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Ха-ха хахо хахо,а аз премиер.
678
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова елементарен човек никога не е бил Президент. Явно това са кадрите на Руското КГБ. Този скоро ще е бивш Президент.
677
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗеления чорап да съди Суджука за тези глупости където сътвори с каскета Гешев.Суджука и Гешев да престанат да слогуват за интересите на САЩ.Не знам янките какви интереси имат в една ограбена бедна България.От бедния и гявола бяга.-----------------------Открий грешките - ей неграмотници !!!!!!!!!!!!!!!!!! А може би грешно преписвате, а!?
676
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеления чорап да съди Суджука за тези глупости където сътвори с каскета Гешев.Суджука и Гешев да престанат да слогуват за интересите на САЩ.Не знам янките какви интереси имат в една ограбена бедна България.От бедния и гявола бяга.
675
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън дрън ама всичко за путин
674
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НОРМАЛНИ ХОРА ПОДКРЕПЯЩИ ГЕРБ НЯМАСАМО КОМУНИСТИ ГИ ИЗБИРАТПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА ТИКВА
673
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОЛУ ГЕРБ
672
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родев, запази малкото достойнство което ти е останало и си подай оставката !Народът чака истината, а не тиради !
671
14
 
22
 
! Отговори
няма значение преди 4 години
То има и импийчмънт бе господин генерал!Ти Как с това военно мислене стана политик! Питам аз и отговор не искам!
670
16
 
23
 
! Отговори
_he_ преди 4 години
Стига с тази демагогия!В конкретния случай НИКОЙ НЕ Е подслушвал Президента! Слушали да шефа на ВВС и Радев се е окачил като шаран на кукичката, а сега реве. Кога говори по телефона за тези неща, толкова ли му беше акъла, та не се разбраха да пият по едно и да си кажат каквото имат имат да си казват.И въпроса НЕ Е в това имал ли е тогава право да назначи Десислава или не, а в принципа, че по телефона ясно се чу, че ТОЙ, Президента, дава указания да се заемете случая и да се осуети проверката.
669
17
 
27
 
! Отговори
Жеков преди 4 години
Лъснаха му далаверите, сега реве защо са го подслушвали. Незабавна оставка!!!!
668
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВАТА Е ПОСРЕДСТВЕН ПОЖАРНИКАР КОЙТО СЛУХТИ ОТКЪДЕ ЩЕ ГО ПОДПАЛЯТ
667
22
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Този е държавен глава, колкото аз съм летец :)
666
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А знае ли резидента, че русофилството е грубо политическо суеверие умишлено култивирано сред народните маси?
665
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда за Радев шуробаджанащината в армията е военна тайна, а Президенството е институция за даване имунитет на престъпници !
664
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да зарежеш жена си, с две невръстни деца, а да назначиш през това време секретарката си на две заплати и бонус - апартамент за тихи игри, е доста подло и лицемерно.
663
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев бърка много, като се позовава на дадения му имунитет като Президент, за прикриване на престъпления извършени по-рано от него.Народът не дава Имунитет !Прозрачност Радев !