Борисов разпоредил на своите: Думата "импийчмънт" да не я произнасят!

Неестествено е да се воюва между институциите, посочи премиерът
Обновена: 14 фев 2020 18:45 | 14 фев 2020 18:31, Красимир Ангелов
116

Неестествено е да се воюва между институциите и съм разпоредил на ГЕРБ думата "импийчмънт" да не я произнасят. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, цитиран от Агенция "Фокус".

"Светът се развива много динамично. България е във фокуса, България е уважавана, търсена от всички. Нашето мнение се търси от президентите, от премиерите, които сами виждате заявяват среща. Трябва да се концентрираме. Неестествено е това да се воюва между институциите. Не ми е приятно, не го правя. Не искам да се замесвам", заяви още министър-председателят.

Още по темата
Борисов посочи, че е затвърдил позицията си на Мюнхенската конференция, че е против флотилия в Черно море. "България беше давана за пример за справяне с нелегалната миграция. В това отношение, понеже българите забравиха какво беше, в Европа това е първи и основен проблем", коментира още премиерът.

Той посочи, че е споделил за повишаване на отбранителните способности на страната, новите самолети, които България закупи, реорганизацията и подготовката на армията, множеството международни военни учения в Ново село и на други места.

Според Борисов взаимноизгодните бизнеси и интереси за държавите трябва да се поддържат и да се спазват правилата и европейските ценности и да не се шпионства.

Премиерът коментира и енергийните проекти, които са важни за България.

"Балкански поток" и Интерконекторът с Гърция са стратегически важни за България, затова се работят с пълна сила", посочи Борисов.

Според него България, влизайки в зеления пакт, ще изпадне в много тежка конкуренция. "Има много сериозни теми, които да засегнем, за разлика от предишни правителства и премиери, нищо не съм скрил“, посочи още министър-председателят.

Борисов отново посочи, че никога не е подслушвал президента Румен Радев.

"Не само че нямам достъп СРС-тата. Къде има разрешено за президента за подслушване в съда. Просто те се омазаха и искат да изхвърлят проблема си към мен. С този прокурор се разбрах да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е, не е моя работа. Ако някой е крал вода - по същия начин и за това сме се разбрали", отсече премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.борисов,кой .си ти че ще им забраняваш,нали се пишеш за демократ
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпарадоксовата мутра, забранил да казват и коментират това, което казал
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да няма самолети-има,много са красиви на рисунката.Най -скъпата рисунка на света-3млр лева.И най-скъпата снимка с Тръмп-3млр лв.Туй Ван Гог,Моне-ряпа да ядат .
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7 ministerstva stigat v rbg. borisov da namali ministerstvata. i da minava na automatichna bg elektronna administracia! gospodin prezident plevneliev za kakvo sazdade bg elektronno pravitelstvo? a vie razmnojavate bg admin personal kato s blokiral i izperkar usa 4ernobial printer?
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка за американската *** --какви самолети е купил ? Само саплатени , а реални самолети няма.
92
1
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Стратегически важен беше Южен Поток. Останалото е лъжи. САЩ ще забрани и Руска АЕЦ. А Русия са 10 години напред в технологията. Щатите ще ни подхвърлят ту къмм Гърция, ту към Турция. Което им е по изгодно в момента. Имаше такава игра едно време. Да играем на ПИЯН БАЩА. Нали БОКО се пише БАЩИЦА, ама на НА ПРОВАЛИТЕ.
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да сте ограничили правата на президента,ще ви смачкаме и свалим от власт,така да знаете,гестаповски фашисти!
90
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да си пипнал президента,ще те свалим веднага от власт!
89
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по зле е България и хората умират като мухи през синьото управление,толкова повече я хвалят!Убийци!
88
1
 
5
 
! Отговори
Мавзолеят да е реди! преди 4 години
Държавата съвместно с Народа трябва да направи всичко възможно Бойко да бъде спасен от лоши и коварни заклинания, болести и предричания за най-лошото, защото по сведение на Стаистическия Институт половината българи ще измрът от радост а другата половина от мъка.С което ще ни се затрие държавата и заветите на Ботев, Левски, Караджата, и други български светци.Редно е за 24 часа да се възстанови мавзолеят, та као недай Боже за едните и дай Боже за другите да земе да ни почине от смърт чрез умиране
87
0
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Май гроздето Радев се оказа кисело ?...Тиквата е толкова подъл и отмъстителен, че, ако имаше възможност щеше да унищожи президента без да се замисли и за секунда.За късмет на народа ни, засега Румен Радев се оказва лъжица прекалено голяма за Бойковате уста ...Бъдете сигурни обаче, че опитите да бъде дискридитиран и отстранен президента ще продължат.
86
1
 
8
 
! Отговори
ПЛАНИНСКИ ОРЕЛ преди 4 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ ПОДРАЖАВАЙ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ЗА ДА ТИ СЕ РАЗМИНАТ ДЪЛГИ ГОДИНИ ЗАТВОР. СЛОЖИ СИ КАСКЕТ, ЗА ДА ТИ ВЪРВИ КАТО ПО МЕД. ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ КАТО МЕН ПУСНЕ ЕДНА КОСТЕНУРКА ОТ НЕБЕТО МОЖЕ ДА ТЕ СПАСИ САМО КАСКЕТО. ЕДВА ЛРИ ЗНАЕШ, ЧЕ ОРЛИТЕ ПУСКАТ КОСТЕНУРКИТЕ ВЪРХУ КАМЪК, ЗА ДА СЧУПЯТ КОРУБАТА ИМ.
85
0
 
8
 
! Отговори
хахах преди 4 години
Боко Тиквето - когато си поръчаш Премиер от Алиекспрес :)
84
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Вождът каза!Хау!
83
0
 
3
 
! Отговори
100% гордост преди 4 години
гордеем се в махленската кръчма че тва можеже да е още по неостроъгълно!
82
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, като прибираш грешните, при бери и смешните. Стига с тези женски водевили. Истината е, че ако имаше как би унищожил Президента. За щастие ген. Румен Радев се оказа достоен, човек на честта!!!
81
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Импийчмънът се отлага до следвашите избори,когато руският послушник Румен Радев, ще се провали тотално.
80
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствен достоен Президент на България - Г-л Румен Радев!!! Скоро на всички заработващи тук ще се наложи да признаят!
79
0
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Следва забрана на "тиква".
78
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре президент Тръмп, отколкото премиер Борисов.