ГЕРБ иска задължителна ОВОС за горенето на боклук

Целта: Превенция, безопасност, грижа за здравето на хората
Обновена: 14 фев 2020 19:28 | 14 фев 2020 11:10, Камелия Цветанова
10
ГЕРБ иска задължителна ОВОС за горенето на боклук
Снимка: БГНЕС

Всички инсталации, които изгарят отпадъци, задължително да имат оценка за въздействието върху околната среда. Това предложение идва от ГЕРБ и е внесено като поправка в Закона за опазването на околната среда.

Целта е да се засили превенцията и да се отговори на опасенията на хората по повод изгарянето на отпадъците.

"Превенцията и контролът са важни“, коментира Ивелина Василева от мнозинството, която беше екоминистър в кабинета „Борисов 2“.

Още по темата

Тя обясни, че нашето законодателство изцяло транспонира европейското.

В момента то предвижда задължителна процедура по ОВОС за инсталации, които изгарят над 100 тона боклук на ден, а за тези които горят по-малко се изисква преценка.

"Предлагаме независимо от обема и вида отпадъци, когато някой инвеститор има предложение, процедурата да включва и задължителна оценка за въздействия върху околната среда – това изисква проверка и становища от институциите, свързани с опазването на околната среда, здравните власти и обществото“, разясни Василева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Тези тъпунгери преди 4 години
вече не знаят каква глупост да измислят, и за тъпотии се изчерпиха вече. Какво умувате, и децата знаят, че горенето на бок.луци вредят на живота ни, какви оценки, какви бок.луци!? Хайде за нашите ще направим компромис, но да внасяме и да се тровим с такива, това само супер *** мозък може да го помисли. А в ГЕРБ има такива в изобилие!
9
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
А къде бяха ,досега другарите от герб-комунисти,като цялата ни държава е залята с ***,а само преди месец,казваха,че в България няма внос на чужди ***.
8
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Най-добре всичко да се направи със закон или наредба. Дори ако ти се пърди трябва да пишеш на Амон Ра за да го питаш дали може :)
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега еко инспекторите ще напълнят гушите
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На заседание на МС Боко каза,че щели да наложат ВРЕМЕНЕН МОРАТОРИУМ върху вноса на чужд бо.лук.Това означава,че са го били разрешили,а сега временно ще го замразят,докато населението/лошия мат'рял/ се успокои.Браво,бе!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като превенцията и контролът са важни,защо досега не го правихте?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сякаш не са знаели,че влизат или излизат както казват боклуджийски отпадъци,че да ги проверят на място и с проверка по тази оценка щом казват за здравето на хората по три пъти как минимум за проверка - при влизане/излизане на балите от пунктовете,че съответстват ли на тази оценка за времето що престой щом стоят с месеци и за туй време проверка,че се вмирисват,при транспортировка добавят ли се с още таквиз чрез сортиране,при преди изгарянето как бази без значение тонажни възможности за отпадъци.
3
1
 
11
 
! Отговори
Пенди преди 4 години
Абе, тези *** не разбраха ли, че не искаме да се гори чужд *** в България, а евентуално само нашия!
2
2
 
14
 
! Отговори
Чужденеца преди 4 години
Боко разписа за горенето на ***, сега на ощипана мома се прави, прах в очите
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На гербджиите до сега кой им пречеше да упражняват контрол?