Заради коронавируса термокамери на ГКПП-ата с Турция?

Валери Симеонов иска крайни мерки за защита у нас
38
Заради коронавируса термокамери на ГКПП-ата с Турция?
Снимка: БГНЕС

Ако в България има и един единствен случай на заразен с коронавирус, това ще се отрази много лошо на туристическия сезон, а може би дори и за години напред, смята лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той алармира, че вече има регистрирани заболели в Турция, така че според него е нужно България да вземе крайни мерки за защита.

"Като гранична държава на ЕС настояваме категорично и спешно на граничните пунктове с Турция - Малко Търново, Лесово и Капитан Андреево, да бъдат монтирани термокамери, изолатори и да бъде създадена организация за транспортиране и лечение на хора със симптоми на заболяването", обяви Симеонов.

Освен това трябвало да се организира евентуалното извозване и изолиране на болни.

Лидерът на НФСБ настоя в Кризисния щаб към премиера спешно да бъде обсъдено неговото предложение, както и да се разработи авариен план, включващ дори и крайни мерки срещу навлизането на вируса в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Корона Вирус преди 4 години
В Китай оставам само 5% от населението.Ще ви подскажа. Днес в Град Wuhan на всеки 9 часа убиваммм по 300 човека , на всеки 5 минути убивам по 3ма човека . Ще ме спрете ли ??? И как ще ме спрете ??Ваксината която ви трябна ще бъде направена през 2021 година да знаете !!!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мда Случайно в Тайланд и Малайзия е ЛЯТО!
11
1
 
6
 
! Отговори
Корона Вирус преди 4 години
Идвам за вас Депутати крадливи Няма какво да ме спре.
10
1
 
6
 
! Отговори
Камикадзе преди 4 години
Еи китюци и лентяй, коруммпиран *ПАРЛАМЕНТ* Всички Българи който се заразат да заминават пред парламента и да Плюят по него . Да се зарааази един път за винаги !!!
9
2
 
6
 
! Отговори
До Мда преди 4 години
И да"мда"каш и да не"мда"каш,все тая! Такава бърза и масова карантина каквато Китай в момента прави,не е имало никога в човешката история!И всичко това най вероятно го правят за да всяват"паника " така ли?????
8
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Та ако сте физически добре няма да имате проблем, дори да се заразите. Проблемът, е че може да заразите други хора, които да развият пневмония и да си заминат... щото лечение още няма. Ако не беше цялата тая суматоха огромен брой хора щяха просто да си изкарат тоя вирус на крак като обикновена настинка, малко гърлобол или леко втрисане - нищо необичайно за сезона. С настъпването на лятото вируса неизбежно ще отзвучи от само себе си, защото не е устойчив при високи температури.
7
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Цялата истерия и психоза стигна прекалено далеч. Извън Китай има 3-4 смъртни случая. Само от НГ до края на януари починалите от усложненията на обикновен сезонен грип в САЩ са около 12 хил. човека, а за 2018-2019 близо 60 хил. Ако обикновения грип не ви убива и коронавируса няма да може. Опасността е основно за възрастни хора ( над 60г.) и хора със сериозни други заболявания и отслабен имунитет. Около 80% от жертвите в Китай са хора над 60 г. възраст
6
4
 
10
 
! Отговори
Мда преди 4 години
То на летището на практика няма термокамери, дето пристигат хора от цял свят ама дайте да потрошим едни пари, щото видите ли опасността дебне от Турция.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВече има болни и в Румъния...Поне за 1 писаха..Къде са го писали това? В оффнюз? В официалния сайт на СЗО няма такива данни. Следя също сайта и на института Джонас Хопкинс /обновяват данните live/ и там няма нищо. Само истерия и психоза.
4
3
 
7
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Дайте и на една частна фирма да събира по 5 лв на човек за тока на камерата, както събирате за пръскане на всяка кола в момента.
3
5
 
8
 
! Отговори
no name преди 4 години
Няма заразени в Турция. Тоя *** пак си измисля. И какво предлага - всеки засечен на границата с температура и сополи да бъде слаган в изолатор ли? Че то половината България киха, кашля, точи сополи и е с температура. Нарича се сезонен грип. Дай всички под карантина да сложим. Ей тва да нямаш мозък е лоша работа. Слава богу, че поне то не е заразно..//
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече има болни и в Румъния...Поне за 1 писаха..
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО няма изформация за заразени в турция.Ама наш Валери знае.