Тръмп поел мъжка дума, останел ли президент - визите ни падали

Борисов обеща, че България е готова да инвестира веднага в трети мост на Дунав
Обновена: 15 фев 2020 17:37 | 15 фев 2020 17:30, Камелия Цветанова
187
Тръмп поел мъжка дума, останел ли президент - визите ни падали
Снимка: МС

Имаме рядък шанс, цяла Европа иска да даде перспектива на Република Северна Македония и на Албания и въобще на Западните Балкани. Но все повече усещането е, че колегите там не разбират колко е важен моментът и че всяко вътрешнополитическо събитие няма никакво значение за тези държави, ако се пропусне този момент. Казвам го с тъга и разбира се с доза оптимизъм, че са ме разбрали. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, където участва във форума по сигурността и проведе редица двустранни срещи.

Още по темата
Премиерът Бойко Борисов подчерта, че България стои стабилно в региона и е търсена страна за инвестиции, допълват от правителствената пресслужба.

„Доста български фирми участват в това, за радост, но и много други възможности се откриват“, посочи министър-председателят. Борисов добави, че оста Изток – Запад продължава да се развива, както и оста Север-Юг, като специално обърна внимание на строящите се газопроводи, магистрали и жп линии. 

„Това трябва да е бъдещето, по което да работим“ , категоричен беше българският министър-председател. Според Борисов е крайно време да се излезе от пожелателната страна и от помпозните срещи.

„България е готова да инвестира веднага в трети мост на Дунав“, заяви премиерът Борисов. 

Министър-председателят обяви още, че съвестно с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер започва организацията на голям бизнес форум през май.
 
На въпрос на медиите относно американските визи, премиерът Борисов отбеляза: „Президентът Тръмп пое ангажимент. Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай. Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“.

Премиерът Борисов подчерта, че вече втора година с Канада нямаме никакъв проблем по този въпрос. 
 
Министър-председателят Бойко  Борисов присъства на церемония по награждаването на председателя и основател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер с почетен знак „Златна лаврова клонка“ за съществения му принос в развитието на българо-германското сътрудничество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: САЩборисоввизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
7
 
5
 
! Отговори
ро-ди-хме- се ! преди 4 години
След 30 години преход, слънцето изгря !
113
0
 
14
 
! Отговори
ние не сме достойни преди 4 години
Това е голяма чест ! Мисля че от скромност не трябва да приемаме.
112
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без визи между Бг и САЩ означава неколко стотин хиляди губернци да изчезнат за САЩ в рамките само на няколко години! Кой ще слугува тогава на руско- бОлгарските мафиоти като черепа божков, импексоваНинова, руменТъпото льотчик и т.н и т.нЗатова е тоя вой и ненормална ярост срещу пустите щатски визи! Но колелото се е завъртяло и няма връщане назад, дори и при друг президент визите ще паднат, въпрос година- две, възможно е и по рано
111
0
 
15
 
! Отговори
ррал преди 4 години
в политиката мъжка дума няма и мъже няма има само интереси някои рибки коити вярват на чудеса да го запонят добре
110
4
 
10
 
! Отговори
Златка преди 4 години
Пълни глупости, на Америка въобще не им дреме за визите на Българите! Никога няма да паднат визите ама никога! Това е повече от ясно! С тази корупция абсурд!
109
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и Трънп ще паднат. Визите не.
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателПърво място и по жертви на турски тирове, за които Борисов строи нови мостове и магистрали.
107
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е лошото да паднат визите за САЩ? Всеки нормален обикновен българин ще може да си купи билет и да замине свободно, пък ако му хареса да започне законови стъпки за оставане? Защо само разни номенклатури и измамни " бизнесмени" да могат да идат там пък на нас после да ни " отварят очите" колко лошо било в САЩ? Айде стига с тия лъжи, дано си спази обещанието Тръмп и да паднат тия визи
106
1
 
17
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Да извинявам се на всички поддръжници на ГЕРБ!!!Аз не съм прав!!!България наистина е първа във всички негативни класации на Европа.....На лошо здравеопазване!Най ниски пенсии!Най лош въздух!Най лоша инфраструктура!И т.н и т.н......
105
0
 
16
 
! Отговори
Питане преди 4 години
Извинете, може ли нещо да попитам тука - за какви визи става дума значи? *** то трябват ли още визи за САЩ? САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи да влизат в България като че ли им е бащиния. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори.
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ще спечели изборите, но Бойко явно няма намерение да кара четвърти мандат затова така смело и безотговорно съчинява.
103
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са държава хищник който живее от плячкосване на други държави. Но вече никой не иска да е плячка и САЩ гризнаха дървото в Сирия, и във Венецуела и все повече ядат шамари. Останаха само страни като България за лесна плячка.
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туземното население мечтае да се изнесе в САЩ да мие нелегално тоалетни използвани от афоамериканци, предпочита населението да мие нелегално тоалетни използвани от афроамериканци, отколкото легално и безпроблемно да живее и работи в Швейцария. Лонг лив ю ес ей, юуу ес ей, юууу ес еииий!
101
2
 
10
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Жалък анонимен мишоко,нямам симпатии,към Русия,та да се оплаквам....Имам против,всеки съсипващ държавата ми,в случая ГЕРБ!!!
100
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателИДИ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ НА РУСКИЯ ПОСЛАННИК
99
1
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Ти мене уважаваш ли ***?
98
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАПАДА помните ли как изгони руснаците от Кипър?За един месец!
97
3
 
14
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Стига с тая Русия,че ставате,смешни и жалки бре!!!В тролския Ви трудов договор ли е заложено,да споменавате Русия във всеки пост?!Или да обвинявате всеки,който не харесва ГЕРБ,в русофилство?!
96
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Другаре, не се кахърете, Тръмп със сигурност на вас ви е уредил едно безвизово пътуване за Масква, еднопосочно.
95
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателПутин ще ти купи едно колело, ама в Сибир